Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Gruszka_na_w... 20:57, 09 lip 2017

Mnie się bardzo podoba Twój ogród w obecnym stadium. Wbrew Twojej naturze bije z niego spokój. Może i jest w nim mniej kolorów, ale mnie się bardzo podoba. Ogólnym planom niczego nie można zarzucić. Zdrówka życzę!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margarete 21:05, 09 lip 2017

No patrzcie teraz dwa koty już w obejściu
Śmieję się ale u mnie też jeden taki dziki się pałęta po ogrodzie - dokarmiam go jak mogę i moja suka nie widzi bo ona goni koty ostro

Dobra jesteś z tym księdzem...obrazki za wpis rozdajesz ...oj Anka

U mnie liliowce też słabiej w tym roku nie tylko te "rasowe" odmianowe ale nawet te popularne pomarańczowe które co roku kwitły jak opętane też lichota w tym sezonie. Cóż była zimna wiosna i mieliśmy wyjątkowo długo piękne tulipany go mamy liche liliowce....nie można mieć wszystkiego.
Buziaki
Bogdzia 21:35, 09 lip 2017

Aniu opryskaj na choroby grzybowe np Topsinem lub Baymatem. W tym roku po gradobiciu i jednak duzej wilgotnosci własciwie tych chorób nalezy sie spodziewac.Rozcieńczonym mlekiem tez możesz opryskac ale biały nalot kilka dni na nich będzie.Najlepiej jednym i drugim.
hanka_andrus 21:48, 09 lip 2017

Ja a propos liliowców- szpaler masz wzdłuż tuj. A one żarloczne są i dość płytko mają korzenie. Zabierają liliowcom jedzonko i to systematycznie przez cały rok. W ten sposób w ciągu kilku lat liliowcom już nic nie zostało. Na dodatek zawirowania wiosenne i masz to co masz. Tło ładne, ale tuje trzeba odgradzać od ogrodu co najmniej na metr w głąb. Inaczej przez płytką barierę przelazą, tak jak do mnie do szklarni. I zabierają jedzonko moim pieszczoszkom. A najlepiej tuj nie sadzić,
Urszulla 21:57, 09 lip 2017

Oglądam ten trudny rok u Ciebie.
Sebek 23:09, 09 lip 2017

Ania - jak patrzę na swoją bylinową to też jakoś mało kolorów nie niej... Nib rośnie wszystko, ale jakoś takie naciągane to kwitnienie
kerii 01:22, 10 lip 2017

Po tej paskudnej wiośnie wszystko jakoś tak niemrawo się do życia bierze ale trzeba się cieszyć tym co jest ) zawsze mogło być gorzej. Choć człowieka nerwy biorą, że chodzi opiekuje a efekty są jakie są
chelll 07:04, 10 lip 2017

Pewnie, że ogród się zmienia. Czy na gorsze ? Nie wiem, to Twoja ocena. Wg mnie jest piękny, zielony, dojrzalszy.
Mniej bylin = mniej roboty = więcej czasu dla siebie i rodziny. Nie ma tego złego...
Pozdrawiam!
Pszczelarnia 08:50, 10 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

(...) Kolorowe trawy też mało zachodu wymagają.

Resztę przepraszam ,ale zajrzałam na 5 minut..

Tak, wiele starań trzeba, żeby byliny i róże wyglądały jak należy (wspomnę tylko o bieżącej pielęgnacji: opryski i usuwanie przekwitłych kwiatostanów, podpieranie, podlewanie).
Zieleń dla Ciebie z Twoją 'Nicolas' w roli głównej. Prawie bezobsługowo (jeśli ślimaków nie ma a wilgotność w podłożu jest).

margaretka3 09:07, 10 lip 2017

Za wynajem ogrodu na fitness powinnaś pobierać opłaty pod postacią pielenia chwastów.
Rozbawiłaś mnie swoim wpisem u mnie Ale i tak przyjadę