Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

gierczusia 11:12, 10 lip 2017

Gdziesik mi się zakopał mój post
Śledzę wątek o lotosach na bieżąco, ale mam problem z ziemią od momentu kiedy włożyłam lotosa do ziemi liście mają jakieś plamy , albo są limonkowe a nie zielone...natknęłam się na Twoje pytanie do Mariusza " czy ziemia taka sama jak do lilii wodnych "??.. On twierdzi ,że ziemia ciężka jak po zimowej orce z pola..kuleee..skąd u mnie orkę na polu wziąć ???
Milka 11:18, 10 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Pytanie do Bogdzi.. co jest moim azaliom??? Z serii brzydkie w ogrodzie.
Liście dostają plamy i się robią fioletowe. Dobrze to nie wygląda

Na jednej mam to samo, ale ona ma co rok tak i potem samo mija, ja nic nie robię, a wiosną i tak nowe liście będa, a mimo tego, co rok mi pięknie kwitnie, zatem nie przejmuj się.
Katalpa robi wrażenie
Milka 11:21, 10 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Jeżówki bez nazwy (zapomniałam) cudne są

Przywrotniki wywalam z każdego miejsca przy różach.. to złe towarzystwo.

Miłej niedzieli.... uciekam.. jak zwykle do Was nie zajrzę.. ale doba ma tylko 24 godziny

Wg mnie przywrotnik z bodziszkami i piwoniami tylko dobrze wygląda.
Pszczelarnia 12:57, 10 lip 2017

Milka napisał(a)

Wg mnie przywrotnik z bodziszkami i piwoniami tylko dobrze wygląda.

U Kondzia zobaczyłam jego połączenie z wilczomleczem bordowym (migdałolistny?)- mnie się podoba.
Milka 13:00, 10 lip 2017

Tak, do tego wilczomlecza pasuje i co najśmieszniejsze, ostatnio dumałam, gdzie moje migdałolistne wcisnąć, i wymyśliłam do przywrotnika, bo piwonie zabieram i dodam tam jeszcze irysy, jako strzelisty akcent, bo znowu na nowo układam, wiadomo, przyczyna jedna, stanowiska dla niektórych roslin niekorzystnie dobrałam
gierczusia 15:23, 10 lip 2017

Kuuulleee a ja myślałam, że róża i przywrtonik to zestawienie idealne...
Magda70 20:59, 10 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Maluchy mi kwitną, ale są małe I muszę je przekopać, bo wygłuszą wszystko w koło i czym szybciej tym lepiej, bo korzenie to ma zacne.

Aha .. i kocham twój awatarek.. jest uroczy Widziałam że na FB też go masz Poznam go wszędzie

Jest! Kwitnie mi jeden akant
ale fotki nie ma

Mala_Mi 00:20, 12 lip 2017

Magda70 napisał(a)

Jest! Kwitnie mi jeden akant
ale fotki nie ma

Widziałam.... nie ma...
Ty wywalasz, a ja je najbardziej lubie.. jedyne co nie grymaszą

Mala_Mi 00:22, 12 lip 2017

gierczusia napisał(a)
Kuuulleee a ja myślałam, że róża i przywrtonik to zestawienie idealne...

Za ekspansywny do róży Róża lubi być sama bo zaraz choruje.
Tu same i zdrowe, z drugiej maja towarzystwo i chore
Mala_Mi 00:27, 12 lip 2017

Milka napisał(a)
Tak, do tego wilczomlecza pasuje i co najśmieszniejsze, ostatnio dumałam, gdzie moje migdałolistne wcisnąć, i wymyśliłam do przywrotnika, bo piwonie zabieram i dodam tam jeszcze irysy, jako strzelisty akcent, bo znowu na nowo układam, wiadomo, przyczyna jedna, stanowiska dla niektórych roslin niekorzystnie dobrałam

Z tym stanowiskiem to i ja mam problemy .. rozrosło sie to i owo i zmieniło warunki.

Wilczomlecz migdałolistny od wieków zawsze u mnie dostaje mączniaka.. gdzie by nie rósł i jak by nie była sadzonka.. ładne tylko wiosną u mnie.. wiec wyciepałam zostały się siewki.. ale i te też łapią nalot. W tym roku co się da ma mączniaka.. mokra i zimna wiosna, a potem upał i susza.. aż się nie chce oglądać ogrodu Zawsze miałam za dużó zdjęć ,a teraz szukam co się nadaje do aparatu. Na szczęście nie ma m czasu na ogród to nie ogląda za często.
Ślimaki zżerają dalie.. nawet granulki nie pomagają..