Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Gosiek33 08:43, 13 maj 2018

eee_taam napisał(a)

o tapinamburze piszesz juz którys sezon .

my tu znamy problem topinamburu ...bo mój teść to posadził w polu 20 moze i 30 lat temu zamówił w działkowcu jako zimowe ziemniaki ....nikt tego nie chciał jeść to gotował świniom ....ale nie udało mu sie tego wykopac calkowicie ...jednorazowo rundap tez nie poradził na tym naszym terenie domków podczas budowy zostało to poroznoszone .....az ciekawa jestem przy którym domu to jeszcze rośnie ....choc teraz ludzie juz regularnie kosza i nie widze juz lasu i kep topinaburowych i to chyba jedyny skuteczny sposób na to zeby bulwy zgniły bo jak nie beda miec zielonych czesci to do bulw nie zostana dostarczone wszystkie składniki odzywcze ....pryskaj i koś ....bo to jest pieroństwo trudne do wyplenienia

mam maliny przy skrzyniach warzywnych ( ....to tez był "niezły" pomysł żeby maliny sadzic blisko skrzyń ...w tym roku wlazły mi w skrzyni z marchwią zapedzelkowalam ...mam nadzieje ze skutecznie wytepie tym sposobem pedelkowania ...ale czeka mnie chyba albo przeprowadzka malin ...albo przeróbka skrzyń zeby na dno dac nie wiem ile warstw czarnej foli kubełkowej typu tefond zeby powstrzymać maliny

Niezła historia z tym topinamburem.
Za to w warzywniku nie stosowałabym roundapu. Na wieki w glebie zostaje a potem jesz tę trutkę
Alicja169 09:54, 13 maj 2018

Aniu, rybki nie wypożyczaj, tylko sama eksploatuj, codziennie rano jedno życzenie, coby rybka się nie obraziła
Mali i więksi na tle rodków wypadają imponująco
gobasia 10:03, 13 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

I tu razem ze mną ... na niebiesko się oznaczyłam.. bo z rodonami jest tak jak u Ciebie.. nie widać jakie masz ogromne.. bo moje to liliputy

Telefon na niby..zabawa

Masz superowych chłopaków...

rododendrony niesamowite...jednak bardziej zaciekawiła mnie krzewuszka...ale ona wielka
Basilikum 11:08, 13 maj 2018

Aniu ale pieknie a do tego dwa krasnalki pierwsza klasa halo halo jak w bajce
Bogdzia 11:58, 13 maj 2018

Chłopaki powinni w tv wystepowac, cudne sa cokolwiek by nie robili, napatrzec sie nie można.Patrzę i patrzę w ten prostokąt i szukam co chciałas pokazac(zanim przeczytałam ) i dopiero jak przeczytalam to Cie wypatrzyłamDobrze ze wiek moze mnie tłumaczyc
sylwia_slomc... 12:49, 13 maj 2018

Bez prostokąta wcale by Cie nie było widaćAle ogromne, a ogród kolorowy cudny zielone tez potrzebne
Chłopcy jak na drożdżach urośli
Mala_Mi 14:30, 13 maj 2018

Tali stan kwiecia był w zeszłym roku 27 maja... to 2 tygodnie później...
Coral Sunset

Piwonia anemoniflora majowa.. taka była 30 maja...

Różaneczniki przekwitają....mm wrażenie, że to nie wiosna a lato ucieka..
Mala_Mi 14:42, 13 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bez prostokąta wcale by Cie nie było widaćAle ogromne, a ogród kolorowy cudny zielone tez potrzebne
Chłopcy jak na drożdżach urośli

Cudze dzieci szybko rosną

Piwonia Early Scout.. nawet nie zdążyłam jej zrobić foto Jedna fota prześwietlona

Żółta też szybciutko

Mala_Mi 14:44, 13 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Chłopaki powinni w tv wystepowac, cudne sa cokolwiek by nie robili, napatrzec sie nie można.Patrzę i patrzę w ten prostokąt i szukam co chciałas pokazac(zanim przeczytałam ) i dopiero jak przeczytalam to Cie wypatrzyłamDobrze ze wiek moze mnie tłumaczyc

na wiek zrzucę ja kpowtarzam foty bo nie pamietam co wstawiałam

Twoje Rosinettki widziałam Moje też ładne tyle że się powoli kończą od upału

Mala_Mi 14:47, 13 maj 2018

Basilikum napisał(a)
Aniu ale pieknie a do tego dwa krasnalki pierwsza klasa halo halo jak w bajce

Jest pięknie, na tyle pięknie, ze nawet niedociągnięcia już nie denerwują

Chyba kilka fotek wrzucę po kolei bo się pogubiłam co pokazywałam