Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

hankaandrus_44 08:41, 30 sie 2019

Kolejne 666 stron, pięknych, a jakżeby nie? Ale...Co się dziwić, diabeł się wdał w tę sielskość i miesza w życiu, w głowie i czasem w ogrodzie.
Aniu, zawsze mnie smuci Twój nastrój, i rozumiem niedoczas, ale czasami trzeba wyjść przed furtkę, a wracając popatrzeć innymi oczami na życie.
Nie musisz zadręczać się szczegółami, popatrz na całość.

A jest pięknie! Żyjemy! I tego się trzymaj.

Mala_Mi 11:31, 30 sie 2019

Nastrój adekwatny do okoliczności... Mówią że po 7 latach chudych przychodzi 7 tłustych. Rozumiem że potem jeszcze przytyję...
Mala_Mi 11:39, 30 sie 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Oj czuje tutaj niezbyt dobry nastroj Praca?Osoby trzecie? Czy poprostu brak czasu?

Wszystko do kupy... Siła złego na jednego.
A tak z dobrych wiadomości....
W pułapkach znalazłam ćmy.... Okoliczne koleżanki ogłaszam czujność. Wymieniłam feromony...wodę i patrzę... I mus kupić SpinTor bo się kończy...
Zawilce pousychaly... Rok temu były dorodne a w tym zmumifikowane...
Przy okazji kilka fotek... I wracam do pracy..ależ gorąco..siedzę i jestem mokra.
Mala_Mi 11:42, 30 sie 2019

Krwawnica wyrwana z rowu z Anią diabełkiem ma się dobrze. Przycięta odbiła i nawet kwitnie. A kupiona szlag trafił siedzi na płyciźnie w oczku.
malgorzata_s... 20:01, 30 sie 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Oj czuje tutaj niezbyt dobry nastroj Praca?Osoby trzecie? Czy poprostu brak czasu?

To wina strony 666 Ania się nie daje tylko czasem nerwa ma
wiunia 23:43, 31 sie 2019

Mala_Mi napisał(a)

Faktycznie przypomina wiejski ogródek

Ale ręce są dwie .. i 24 godziny w dobie.. współcześni ludzie nie umieją pracować, współczesny człowiek ma tylko roszczenia.. ktoś musi zapchać te lukę.. wiec i ogród i ogrodniczka są w zapychaniu luk.. Ogród musi poczekać .. najchętniej pieprząc wszystkim i "pojechać w Bieszczady"

Aniu kochana szalona dziewczyno uwielbiam Twój ogród i każde zdjęcie chłonę oczami jak balsam! To, że użyłam do określenia tego cudneg miejsca " sielsko" oznacza ,że kiedy oglądam Twoje fotki ( od siedmiu lat) mam poczucie przebywania w miejscach z bardzo pozytywną aurą. I nie ma to nic wspólnego z tym, czy sfotografowane miejsce jest bardziej czy mniej wycackane, ten ogród ma po prostu KLIMAT jaki kocham!
yolka 00:03, 01 wrz 2019

Życie bez mózgu jest możliwe i na pewno szczęśliwsze...
Wnuczkowanie przeżyłam, a teraz zaczynam żałować, że mam mózg. Jakoś przetrzymać do zimy mus
Mala_Mi 08:21, 01 wrz 2019

wiunia napisał(a)

Aniu kochana szalona dziewczyno uwielbiam Twój ogród i każde zdjęcie chłonę oczami jak balsam! To, że użyłam do określenia tego cudneg miejsca " sielsko" oznacza ,że kiedy oglądam Twoje fotki ( od siedmiu lat) mam poczucie przebywania w miejscach z bardzo pozytywną aurą. I nie ma to nic wspólnego z tym, czy sfotografowane miejsce jest bardziej czy mniej wycackane, ten ogród ma po prostu KLIMAT jaki kocham!

Wiuna... Ja chcę by mój ogród był sielski wiejski .. bo takie mi się podobają. Tylko u mnie ,zaczelo przeważać wiejski w negatywnym znaczeniu.
Wczoraj 12 godzin non stop bez przerw nawet na jedzenie walczyłam. I nie widząc co zrobione ..za to chłop zabronił pielenia i wycinki bo 2 razy musiał jeździć z odpadami. A to tylko fragment. Oczywiście plan był posadzić lilie wodne bo dostałam i od miesiąca lub więcej moczą się w kastrach i przyciąć trochę bukszpanów.. na bukszpany ostatni dzwonek a mi jeszcze zejdzie przy nich ci najmniej 2 bite dni. No i podewalam co najsuchsze..ale to już po ciemku. Zapomniałam i froncie. Tam trawy już uschły...
Aby ogarnąć ogród na jako tako potrzebuje minimum jednego dwóch dni w tygodniu .. i to perfekcji nie będzie.
hankaandrus_44 08:33, 01 wrz 2019

Ja o perfekcji nie myślę. Ważne, że ogród żyje i ja z nim. Taki upał nikomu nie służy.
Trzymaj się, Aniu. I tak masz super w ogrodzie! Wycieczki i tak nie dostrzegają ogromu pracy, a widoki podziwiają pobieżnie.
Mala_Mi 08:37, 01 wrz 2019

yolka napisał(a)
Życie bez mózgu jest możliwe i na pewno szczęśliwsze...
Wnuczkowanie przeżyłam, a teraz zaczynam żałować, że mam mózg. Jakoś przetrzymać do zimy mus

No to tym optymistycznym akcentem wracam do rzeczywistości. Muszę przygotować się do jutra...a czas coraz bardziej przyspiesza.
Idę postawie podlewanie na froncie póki pamiętam. I by nie zapomnieć wyłączyć.... Ostatnio rachunki za wodę zabierają wypłatę. Narzekam na krzewy i drzewa ale to one dają radę mimo suszy. Ale kolory łapią jesienne...pisze z tel. Zaraz zrobię foto przebarwione go jesiennie klonu..foto przez szybe