Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 23:31, 14 maj 2017

chelll napisał(a)

Aniu, u mnie pierwszy raz nic nie kwitnie, choć ogród tak zaplanowany, że od lutego do grudnia coś powinno. Tulipany i serduszki szlag , aj nie ...przymrozek trafił, wszystkie magnolie (Gienie nie wiem czy żyje), no i azalie, większość kwiatów załatwione. Jest po prostu d..a. Czekam na piwonie.

Choć nie, kwitnie mniszek lekarski... bez umiaru!

Zgadzam się.. mniszek kwitnie niezawodnie '

Czekam na pozostałe rh i kaliny.. i oczywiście piwonie Kilka piwonii podmrożonych i złapały grzyba.. ale to detale... nie patrzę już na to

Kasiek 23:31, 14 maj 2017

Widziałam w Mai w ogrodzie, że kobieta sadzi pomidory w kastrach.. stwierdziłam, że nie głupi może pomysł..

Nie widzialam Mai ale tak w tym roku sadzilam pomidory, na dno dodalam pokrzywy. Zobaczymy

Malowanki piekne
Mala_Mi 23:34, 14 maj 2017

Gościom dziękuję za wizytę.. poniedziałek stoi już nad karkiem.. zmykam..

Kilka ogrodowych fotek..

Powojnik jak moja mama .. musiałam kupić

Tulipki po chyba 15 groszy , sadzone w połowie grudnia w śniegu.. i jedyne cieszą oko.. te grudniowe

I kaliny... jedyne mnie chyba pocieszą

Mala_Mi 23:39, 14 maj 2017

Kasiek napisał(a)
Widziałam w Mai w ogrodzie, że kobieta sadzi pomidory w kastrach.. stwierdziłam, że nie głupi może pomysł..

Nie widzialam Mai ale tak w tym roku sadzilam pomidory, na dno dodalam pokrzywy. Zobaczymy

Malowanki piekne

Dałam moją glinę z domieszką kompostu. I testujemy,
zużytą ziemię można wyrzucić.. korzonki mają cieplej i łatwiej podlewać, wody tez pójdzie mniej. Próba nie strzelba Tyle strat w tym sezonie, że pomidory będzie mi najłatwiej przeboleć
Kasiek 23:42, 14 maj 2017

Tez dalam gline i kompost Bo nic innego nie mam.
Margarete 23:48, 14 maj 2017

Nie piszę o tym co było...mówi się trudno... Ale nareszcie mamy cieplutką wiosnę Hurra!
W sobotę zatyrałam się w ogrodzie Rocha i do wieczora, dziś pogościłam się na tarasie z przyjaciółmi ...aż miło. Jak ja tęskniłam za tym tyraniem w ogrodzie i za tymi wieczorami na tarasie...

Wegetacja rzeczywiście spóźniona ale komary cholery już są, i to jakie zajadłe...

Pomocnik twój superowy
ElzbietaFranka 23:51, 14 maj 2017

Aniu nie denerwuj sie tak, odnosnie tych strat jedziemy na tym samym wozku. U mnie tez duzo pomarzlo. Np zolta magnolia, azalie, derenie, modrzewie, cisu co niektore, nawet roze.

Trudno jestesmy w takim klimacie. Najwazniejsze jest zdrowie twoje i rodziny, popatrz na brzdaca on sie nie przejmuje.

Pozdrawiam
Mala_Mi 23:59, 14 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu nie denerwuj sie tak, odnosnie tych strat jedziemy na tym samym wozku. U mnie tez duzo pomarzlo. Np zolta magnolia, azalie, derenie, modrzewie, cisu co niektore, nawet roze.

Trudno jestesmy w takim klimacie. Najwazniejsze jest zdrowie twoje i rodziny, popatrz na brzdaca on sie nie przejmuje.

Pozdrawiam

Może przejmie po mnie kiedyś ten ogród? Jedyny kandydat na ogrodnika w rodzinie .... mamie zrobił samodzielnie donice z ziołami... pomsgałam, ale zrobił sam. Pilnowałam młodszego a on walczył sam. Szkoda ze foty nie zrobiłam. I dla takich chwil mam w nosie co trafiło. Kilka lilii, host i paproci sie zbiera do życia. Słońce nie tylko dzieci uszczęśliwiło.
...
Mala_Mi 00:01, 15 maj 2017

Margarete napisał(a)
Nie piszę o tym co było...mówi się trudno... Ale nareszcie mamy cieplutką wiosnę Hurra!
W sobotę zatyrałam się w ogrodzie Rocha i do wieczora, dziś pogościłam się na tarasie z przyjaciółmi ...aż miło. Jak ja tęskniłam za tym tyraniem w ogrodzie i za tymi wieczorami na tarasie...

Wegetacja rzeczywiście spóźniona ale komary cholery już są, i to jakie zajadłe...

Pomocnik twój superowy

W sobote padało..... nie dało sie za bardzo unorać w ogrodzie... niedziea zaskoczyła pogoda... Szok!!!!!!!!
Wreszcie krótki rękaw ☺
hanka_andrus 05:43, 15 maj 2017

I tym optymistycznym akcentem zaczynamy nowy tydzień! Gratulacje dla młodego mistrza! Zrób kiedyś filmik instruktażowy z przesadzania, albo sadzenia.

Mimo wszystko, zostało u Ciebie jeszcze trochę roślin w ogrodzie chcących kwitnąć!
Miłego tygodnia!