Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 20:34, 27 wrz 2017

nie Ania pare ścięłam napewno do zera ale dokladnie ci nie powiem ile bo ja nie zwracam uwagi az tak bardzo na to.. tzn poprostu już milion razy od tamtej pory się patologizowalam i mi umkneło

doczytaj i ogarnij mnie z trzeciej strony
AnnaCh 20:42, 27 wrz 2017

Z jakiej trzeciej strony? Nic nie kumam już, chyba muszę się trochę popatologizować, bo mi już mózg po robocie odmawia posłuszeństwa Trudno mu się dziwić, ciągle w tych papierzyskach
anna_t 20:45, 27 wrz 2017

no obiektywnie poprostu
popatologizuj się troche to na tych samych falach pogadamy
Anda 20:51, 27 wrz 2017

anna_t napisał(a)
drzewa domalowałam

jezu patrzę na to i zastanawiam się czemu ja sie trzymam 6,75???

Ty chcesz same kolumnowe drzewa? Masz taką przestrzeń i tylko kolumny? To jak kropla wody na gorącym kamieniu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
leon60 20:57, 27 wrz 2017

Tu aż się prosi o kolumnowe graby
iwka 21:15, 27 wrz 2017

też mam zagwozdkę z drzewami, nie umiem się zdecydować ostatnio wpadła mi w oko stewartia, Kasia ją ma i szukając o niej info trafiłam na Twoją listę

podsumowując wszystkie propozycje zrobiłam listę drzew/krzewów wielopniowych, ktore będę analizować:
1. klon ginala
2. parotia perska
3. kalina sztywnolistna
4. deren kousa
5. stewartia
6. dereń pagodowy
7. kruszyna pospolita
8. dereń syberyjski
9. klon grabolistny
10. heptokodium chińskie
11. dereń jadalny

moje kryteria wyboru to tempo wzrostu, jesienne przebarwienie, jak szybko gubi/dostaje lisci, stanowisko sloneczne, nieosloniete,

Moje kryteria są takie same, szukamy razem z tego co doczytałam to kalina, stewartia, kruszyna i dereń odpadły

ja się nie znam, ale chyba z Ewa się zgadzam, na tyłach to coś wielopiennego chyba by pasowało, trzy kolumnowe to zginą tu

anna_t 21:36, 27 wrz 2017

Anda napisał(a)

Ty chcesz same kolumnowe drzewa? Masz taką przestrzeń i tylko kolumny? To jak kropla wody na gorącym kamieniu

o kurcze..aż tak? serio... ?
to jak byś to zrobiła?

szemusia 21:37, 27 wrz 2017

Ale u Ciebie planowanie
Muszę dokładniej poczytać, bo po dłuższej nieobecności średnio ogarniam...
Drzew faktycznie brakuje, za to trawnik ogromny
Czytam, że myślisz o amanogawach - ma 3 sztuki i jakoś faktycznie latem nie powalają, zwykłe zielone, ale jesienią są super bajecznie się przebarwiają. Bardziej mnie wtedy zachwycają niż kwitnące wiosna
anna_t 21:39, 27 wrz 2017

leon60 napisał(a)
Tu aż się prosi o kolumnowe graby

własnie juz tak po wpisie Anuli amanogawy odpadły i teraz dumam nad wersja minimal z grabami lub wersja max Navi z 9 drzewami
polinka 21:40, 27 wrz 2017

anna_t napisał(a)

http://moderncountrystyle.blogspot.com/2014/10/contemporary-country-garden-tour.html

Myślę, że do wyboru drzew bardzo ważna jest ta inspiracja na której Ania się wzoruje. Nie wyobrażam sobie w kostkach cisowych wielopniowych drzew. Chyba, że mówimy o jakimś innym umiejscowieniu drzew na działce...
I ja też głosuję za grabami Widziałaś u Madżen na przedpłociu jakie ma graby?

Aniu, rozumiem, ze teraz tylko zastanawiasz się nad wyborem drzew? PRojekt Lukiego jest taki fajny, że ja tam nic bym nie zmieniała