Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 15:28, 15 lis 2017

iwonkap napisał(a)
Myślę ze bez problemu dasz rade je pomalować- a nie możesz na chwilę garażu wykorzystać ?? jeszcze sa plusy i jak byś rano sie zabrała i nie padało by to da radę tez na zewnątrz
Iwona no przecież ja mam garaż!
odkrycie
anna_t 15:29, 15 lis 2017

Magda70 napisał(a)

Myślę, że Ania jednak chce wyższe... tylko deski ma 20 cm szerokie

znalazłam w lepszej cenie takie grube na 3,2cm ale szerokie na 16cm więc skrzynie będą 48cm wys. powinno wystarczyć..
anna_t 15:30, 15 lis 2017

iwka napisał(a)
a folię wewnątrz skrzyń będziesz dawać?

według mnie spokojnie można jeszcze malować, a jak masz jakiś garaż to szybko wyschnie.

tak kubełkową jak Magda
Kasia_CS 15:41, 15 lis 2017

Ale sie zapalilas na warzywnik ale to fakt, super sprawa jeśli się ma własne warzywka, zioła.. i to pod nosem. Moja mama musi w kółko wozic z działki do miasta.. a jak jest sezon, to musi siedzieć na działce, bo trzeba przerobic, pozbierać... tez wlasnie z tatą pozbijali skrzynie, więc trochę łatwiej mamie będzie.

Ja nawet bym może wygospodarowala cos na warzywa u siebie, ale w mieście ogródek warzywny, to raczej pomyłka
Margerytka40 16:07, 15 lis 2017

Ania fajnie będzie z warzywniczkiem. Nie ma to jak mieć dwa kroki po sałatę,rzodkiewkę,koperek. Mnie w tym roku bardzo tego brakowało ,zawiesiłam warzywnik ze względu na ogród i w przyszłym też chyba jeszcze nie będę miała. Nie dam rady z rewolucją oogrodu i warzywnikiem a poza tym chcę też taki już z prawdziwego zdarzenia i też pewnie skrzynie będą.
AgataP 17:49, 15 lis 2017

Dodzwoniłaś się do tartaku? Ja brałam dość długie dechy, mąż ciął na wymiar taki jaki sobie wymyśliłam ( plan warzywnika zrobiony wcześniej).

Pierwszy rok wyjaśnia dużo rzeczy - co chce, a co nie chce rosnąć, co wymaga uwagi i czasu, czy Ty masz na to czas i co lubi Twoja rodzina...
W drugim roku jesteś już mądrzejsza.

Oprócz warzyw, postawiłam jeszcze na owoce ( maliny, truskawki, borówki, jagody kamczacie, rabarbar, poziomki, jeżyny, śliwki i czereśnie, nawet pigwę i pigwowca mam ). Dosadziłam mirabelkę

Przyprawy - koperek, lubczyk, oregano, tymianek, rozmaryn, curry czyli kocanka, dużo, nawet b. dużo mięty

kuszą mnie ziemniaki, ale to może w innym miejscu i w workach

anna_t 21:10, 15 lis 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ale sie zapalilas na warzywnik ale to fakt, super sprawa jeśli się ma własne warzywka, zioła.. i to pod nosem. Moja mama musi w kółko wozic z działki do miasta.. a jak jest sezon, to musi siedzieć na działce, bo trzeba przerobic, pozbierać... tez wlasnie z tatą pozbijali skrzynie, więc trochę łatwiej mamie będzie.

Ja nawet bym może wygospodarowala cos na warzywa u siebie, ale w mieście ogródek warzywny, to raczej pomyłka

no zapaliłam się konkretnie a jeszcze miesiąc temu zaklinałam się że nie będę się w to bawić
Kasia jesli tylko nie mieszkasz przy ruchliwej ulicy to mysle że warunki dużo się nie różnią od miejsc bardziej na uboczu. zresztą zobacz że pola uprawne są w większości przy espresowkach czy autostradach. ważne żeby chemią nie pryskać
anna_t 21:11, 15 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ania fajnie będzie z warzywniczkiem. Nie ma to jak mieć dwa kroki po sałatę,rzodkiewkę,koperek. Mnie w tym roku bardzo tego brakowało ,zawiesiłam warzywnik ze względu na ogród i w przyszłym też chyba jeszcze nie będę miała. Nie dam rady z rewolucją oogrodu i warzywnikiem a poza tym chcę też taki już z prawdziwego zdarzenia i też pewnie skrzynie będą.

ja liczę na to ze jak już będę mieć te warzywa pod nosem to będę bardziej wege mój M się już ze mną droczy ze co ja ze skrzynią szpinaku zrobię
anna_t 21:19, 15 lis 2017

AgataP napisał(a)
Dodzwoniłaś się do tartaku? Ja brałam dość długie dechy, mąż ciął na wymiar taki jaki sobie wymyśliłam ( plan warzywnika zrobiony wcześniej).

Pierwszy rok wyjaśnia dużo rzeczy - co chce, a co nie chce rosnąć, co wymaga uwagi i czasu, czy Ty masz na to czas i co lubi Twoja rodzina...
W drugim roku jesteś już mądrzejsza.

Oprócz warzyw, postawiłam jeszcze na owoce ( maliny, truskawki, borówki, jagody kamczacie, rabarbar, poziomki, jeżyny, śliwki i czereśnie, nawet pigwę i pigwowca mam ). Dosadziłam mirabelkę

Przyprawy - koperek, lubczyk, oregano, tymianek, rozmaryn, curry czyli kocanka, dużo, nawet b. dużo mięty

kuszą mnie ziemniaki, ale to może w innym miejscu i w workach

dzwonilam, drogo. te co znalazłam tańsze, chyba nie będę już dalej szukać.
z owoców mam narazie maliny, jeżyny i borówki. pigwowca bym na pigwówkę chciała
a powiedz mi rabarbar to jak się ..sieje?sadzi?
ren133 21:20, 15 lis 2017

Ania Fajny pomysł z tym warzywnikiem!!! Ja zrobiłam sobie kilka małych skrzyń w tym roku (marchew, pietruszka, por, seler, troszkę pomidorków koktailowych i paprykę od KAroli oczywiście sałata i rzodkiewka) i myślę, że na przyszly sezon zaplanuję wszystko dokładnie o ziołach tez myślę ...