Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

lindsay80 12:31, 16 lis 2017

Ania, warzywnik fajna sprawa - ja to zeszłej zimy i wiosny przerabiałam - deski heblowałam i malowałam sama w garażu
Jak trawy poobcinasz to wrzuć na dno, ja wszystko co wycięłam wiosną w ogrodzie to tam władowałam.
anna_t 12:39, 16 lis 2017

taki mam plan właśnie
sporo darni będziemy zrywać bo i pod placyk i ściezkę to mam nadzieję że samej ziemii nie będę musiała na tony kupować
lindsay80 13:10, 16 lis 2017

anna_t napisał(a)
taki mam plan właśnie
sporo darni będziemy zrywać bo i pod placyk i ściezkę to mam nadzieję że samej ziemii nie będę musiała na tony kupować

właśnie zapomniałam, że przecież ja też darń ładowałam, na przemian z liścmi co miałam w workach, a na spód poukładane pocięte trawy.
Na koniec sezonu oczywiście wszystko opadło i wiosną trzeba będzie z 10 cm nadsypać, ale warzywka rosły jak szalone to chyba im pasowało.
AnnaCh 10:22, 18 lis 2017

W temacie warzyw Aniu
anna_t 12:32, 18 lis 2017

extra! własnie o taką kuchnie mi chodzi, szast prast i obiad jest! do tego zielono i zdrowo
już nie mogę się doczekać wiosny.. mierzylismy dzisiaj z M miejsce pod skrzynie. narazie będą 3szt, do zdjęcia trawnika 3x5m
tylko cholerka eMuś jednak nie chce w tym roku :/ ja to bym choć darń zdjęła ale ona ma rację, po co teraz targać to do kompostownika jak tak to prosto do skrzyń będziemy wrzucać.
Bogdzia 20:28, 21 lis 2017

No popatrz nie myślałam ze bedziesz chciała warzywa uprawiac bo i tak jestes bardzo zabiegana ale masz rację za duzo mięsa sie je więc warzywa super.
kasja83 08:00, 22 lis 2017

anna_t napisał(a)

no co ty wtedy to ja jeszcze anty byłam i to bardzo anty
teraz mną zawładneło jak się kapłam ze my 7 dni w tygodniu mięso jemy...........
mam taką jedną sasiadke, pewnie ma rabarbar

Ja tam jestem właśnie takim mięsożercą bardziej... tłumaczę to grupą krwi swoją.
Makao_J 09:23, 22 lis 2017

Skrzyń warzywnych zawsze będzie za mało. Ja mam dwie i będziemy robić kolejne bo nie wszystko nam się do nich mieści. Same cukinie zajęły jedną skrzynię. Drugą pomidory, a gdzie marchew, pietruszka, itp?
AniMa 11:25, 22 lis 2017

anna_t napisał(a)
extra! własnie o taką kuchnie mi chodzi, szast prast i obiad jest! do tego zielono i zdrowo
już nie mogę się doczekać wiosny.. mierzylismy dzisiaj z M miejsce pod skrzynie. narazie będą 3szt, do zdjęcia trawnika 3x5m
tylko cholerka eMuś jednak nie chce w tym roku :/ ja to bym choć darń zdjęła ale ona ma rację, po co teraz targać to do kompostownika jak tak to prosto do skrzyń będziemy wrzucać.

No... muszę facetowi przyznać rację
Pszczelarnia 17:30, 22 lis 2017

Derenie polecane i niezawodne: alba 'Elegantissima', niższy będzie 'Ivory Halo' a o żółtych pędach rozłogowy 'Flaviramea' albo ‘White Gold’ (warto poszukać też z czerwonymi pędami 'Hedgerow's Gold').

Ładny z charakterem jest 'Kesselringii' ale może podmarzać.