Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

nawigatorka 20:31, 04 gru 2017

Z poznańskiego punktu widzenia jest sens- sporo można zaoszczędzić kupując teraz wlasnie
Margerytka40 20:39, 04 gru 2017

nawigatorka napisał(a)
Z poznańskiego punktu widzenia jest sens- sporo można zaoszczędzić kupując teraz wlasnie

Oo oszczędnościach nie pomyślałam,faktycznie jest sens
anna_t 22:27, 04 gru 2017

Lubię to poznańskie podejście nawet niewiedzialam że poznaniacy mają taką swoją cechę.. ciekawe jaką mają łodziacy?

A wiesz Asia że wróciłam sobie dzisiaj do twojego planu drzew, i brzozy właśnie tam ustawiłaś co ja teraz. Widać że przetrawiam na mnóstwo sposobów to wszystko i czekam aż mi się w brzuchu ułoży
Lulilaj 10:30, 05 gru 2017

Dziewczyny jak myślicie? Można teraz kupić np. bukszpan w doniczce? i tak go przechowac do wiosny? czy za duże ryzyko?

Asi Nawigatorki punkt widzenia do mnie przemówił
AniMa 08:26, 06 gru 2017

anka_ napisał(a)
Zaraz mnie ktoś opierniczy, że ta co nie ma jeszcze w zasadzie ogrodu tu sie wychyla. ale trudno...

Ja w tym roku miałam zrobiony plan anabelkowej... na papierze. Wszystko super mi pasowało. Jak przyszło do sadzenia okazało się, że takie super nie jest. Wiesz jak teraz sadzę? Tam gdzie planuję drzewa stawiam badyla (urwaną sporą gałąź, min 2m) pokrojem zbliżonego do tego co mam sadzić. Jak ma być szeroka korona to szeroka, jak kolumnowe to lekko związuję sznurkiem itp. Za zimozielone typu kulki robią piłki, ewentualnie donice. Jak drzewko ma być kolorowe, albo chcę zobaczyć czy nie będzie mi zgrzytać jesienią wieszam na tej atrapie kolorowe szmaty. I tak stoi minimum 3 dni. Kilka razy dziennie spokojny spacer z kawką w ręku i luknięcie czy mi pasuje. Może ten patyk 10 cm w lewo, a tamten 20 w prawo... żeby pasowało z każdej strony... Niestety ja jestem wzrokowiec.... Na początku jedyne co mnie wkurzało to wzrok sąsiadów i "pracowników okresowych", przyglądali się z ubawem. Ale wiesz, chrzanię to. Zresztą już się przyzwyczaili, czasami tylko sąsiad rzuci z uśmiechem- "Co tam słychać sąsiadka? Znowu patyki sadzisz?" Ale żywopłot rośnie. Drzewa sadzone tą metodą też... I mi pasują...

Proste a genialne

Jeszcze tylko dodam, że rady formumowiczek rozwijają własny punkt widzenia...to tak jak z błędem w matematyce - samemu się nie widzi a jak go ktoś pokaże, to cała reszta równania jest już do rozwiązania
MirellaB 14:10, 06 gru 2017

Ania dlaczego znowu nie masz linku w podpisie? Wątek nowy będzie?
kasja83 08:58, 14 gru 2017

nawigatorka napisał(a)

Właśnie słyszałam o poznańskim punkcie widzenia...kolega z tych okolic-twierdził, że Małopolanie okropnie rozrzutni jesteśmy, z czym nie mogę się wewnętrznie zgodzić,bo uważam się za osobę okrutnie oszczędno-kombinującą. Chyba,że......jakiś mój pradziad był z Poznania...to by wiele wyjasniało
tulucy 18:16, 15 gru 2017

A przecież Krakusy to ponoć centusie ? To Poznaniacy jeszcze lepsi?
Margerytka40 12:35, 28 gru 2017

Aniu pozdrawiam i zostawiam życzenia na Nowy Rok
AniMa 07:24, 29 gru 2017

Wszystkiego naj naj w Nowym Roku!!! Spełnienia marzeń, zwłaszcza ogrodowych