Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Anda 14:22, 30 lis 2017

Anka, a u Ciebie dalej planowanie No nie moge Sorry, nie wysmiewam sie, tylko mam wrazenie, ze dojrzewasz ogrodowo. Ogrod to proces. Zrob cos do konca, w sumie niewazne, ktory plan, a zmiany i tak beda. Ty sie zmieniasz a z Toba ogrod lub jego plany
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 16:11, 30 lis 2017

Ewa pozwól że to ja będę decyzdować czy posadzę 7 drzew czy nie, bo dla mnie przesadzanie tego potem to nie pikuś.
anka_ 16:21, 30 lis 2017

Wiesz Aniu jak ja żałuję, że jak zaczynałam sadzić czy robić pewne stałe punkty (np grill, czy sad) tak naprawdę nie miałam pojęcia o ogrodzie... Teraz człowiek się wścieka bo próbuje dostosować się do tego co jest. Bo przecież nie rozwalę grilla czy nie przesadzę 10-letnich drzew owocowych pięknie rodzących...

A apropo drzew- powiedz mi Aniu czy klony ginalla to ty już masz?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 16:24, 30 lis 2017

anna_t napisał(a)

Kasia no przecież w nim piszesz to jak nie tak?

Ale z podpisu wyrzucilas..
Anda 16:28, 30 lis 2017

anna_t napisał(a)
Ewa pozwól że to ja będę decyzdować czy posadzę 7 drzew czy nie, bo dla mnie przesadzanie tego potem to nie pikuś.

Aniu, nie spinaj sie tak. Przeciez nie zabraniam Ci niczego. Chcialam tylko tak z wlasnego doswiadczenia napisac, ze jak nie zrobisz, chocbys plan miala doskonaly, to jest to plan doskonaly teraz i za pare lat moze wydac sie jednak niedoskonaly i zaczyna zalowac sie posadzonego chociazby drzewa czy krzewu. Taka natura tego ogrodnikowania. Dojrzewa i ogrodnik, i ogrod. I wiadomo, ze duzego drzewa juz nie przesadzisz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 20:38, 30 lis 2017

anka_ napisał(a)
Wiesz Aniu jak ja żałuję, że jak zaczynałam sadzić czy robić pewne stałe punkty (np grill, czy sad) tak naprawdę nie miałam pojęcia o ogrodzie... Teraz człowiek się wścieka bo próbuje dostosować się do tego co jest. Bo przecież nie rozwalę grilla czy nie przesadzę 10-letnich drzew owocowych pięknie rodzących...

A apropo drzew- powiedz mi Aniu czy klony ginalla to ty już masz?

mam Ania dwa ale takie pipki małe zadolowane w doniczkach jeszcze

a w kwestii planowania ogrodu.. ja między innymi to wlasnie wynoszę z tego forum, doświadczenia innych ogrodnikow że lepiej pięc razy coś przegadac i zaplanowac niż potem przesadzać. już wiem ze nie ma sensu planować pierdułek typu byliny ale z punktami stałymi jak warzywnik czy drzewa wolalabym być pewna że jest ok. i jak juz nawet plan jest klepnięty to ja go przetrawiam, chodze koło tego..moze za długo..niewiem. tak mam

i napewno nie ugnę się presji osób które będą mi tutaj zwracać uwagę że ja znowu planuję, jak się komuś nie chce tego czytać i mi podpowiadać, wymieniać się swoim doswiadczeniem to nie musi tu zaglądać
to jest internet, dzisiaj jestem, jutro mnie nie ma
anna_t 20:40, 30 lis 2017

Kasya napisał(a)

Ale z podpisu wyrzucilas..

i nie bedzie go w podpisie, nie potrzebuję tutaj przypadkowych osób. tylko te które chcą tu być i mają mnie w obserwowanych.
ja tez zaglądam tylko do tych ogrodów które czuję, nawet gdy te osoby mnie nie odwiedzają, nic na siłe
AnnaCh 20:50, 30 lis 2017

A coś Ty taka bojowo nastawiona dzisiaj?
Edit: Mi się wersja Asi podoba, fajniej jak kwadrat z altanką jest zlany z brzozowym
anna_t 20:51, 30 lis 2017

Anda napisał(a)

Aniu, nie spinaj sie tak. Przeciez nie zabraniam Ci niczego. Chcialam tylko tak z wlasnego doswiadczenia napisac, ze jak nie zrobisz, chocbys plan miala doskonaly, to jest to plan doskonaly teraz i za pare lat moze wydac sie jednak niedoskonaly i zaczyna zalowac sie posadzonego chociazby drzewa czy krzewu. Taka natura tego ogrodnikowania. Dojrzewa i ogrodnik, i ogrod. I wiadomo, ze duzego drzewa juz nie przesadzisz.

Ewa ale ja bardzo dużo robię, mam ten ogród od czerwca 2014r i zrobiłam bardzo dużo. Osoby nieogrodowiskowo w życiu realnym są w szoku co my mamy po 2 latach mieszkania tutaj, bo 99% z nich ma tuje i trawnik lub nawet chaszcze i chaszcze.
poza tym musmy rozróżniać dwie podstawowe kwestie: real i forum internetowe.
ja wiekszości rzeczy które robię w ogrodku nie pokazuje na forum. więc tak samo wiekszośc rzeczy które tu przegadam, przemyslę, poobserwuję nigdy nie wprowadzę w swoim ogrodzie. dla mnie na tym to własnei polega, zamiast pięc razy przesadzać wolę dziesieć razy to tutaj przeplanowac a dopiero odrobinę którą naprawdę czuję wcielić w zycie
anna_t 20:52, 30 lis 2017

AnnaCh napisał(a)
A coś Ty taka bojowo nastawiona dzisiaj?

po czym wnosisz?