Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 22:18, 11 paź 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Były zdjęcia z debiutu ścieżki warzywnej?

I te zdrowe róże to fenomen!

Mogę pokaząc zdjęcie z etapu prac Premiery jeszcze nie było bo obecnie mam tam taki bałagan, że nawet ścieżek nie widać.

Róże mnie zaskoczyły nie powiem.
Luki 22:23, 11 paź 2017

Małgosiu ogólnie to róże u mnie marne i bardzo spóźnione, wiele kwiatów nie zdąży nawet się pokazać, ale fakt zdrowiutkie są. Mimo wszystko nadal róż nie lubię

Bogdziu tak jakoś wyszło, ale to się rozejdzie i nawet efektu nie będzie bo taki mam ogród, ale zawsze to troszkę więcej kolorku wiosną
Róże może mnie lubią, ale ja ich nie, niech sobie rosną.

Iwonko wiesz bo z tej strony leszczyny zazwyczaj był burdello, ale systematycznie pozbywam się wszelakich graciarni, jeszcze dwie mi takie zostały i nadal nie mogę pojąć dlaczego one nadal istnieją

Olu wiosna będzie znów pracowita
Luki 22:27, 11 paź 2017

Posadziłem dzisiaj pierwsze cebule, aż 15 krzyśków w ziemi wylądowało, ale zawsze to coś

Troszkę porządków po kostkowaniu zrobiłem i jednak zacząłem rewolucje na bylinowej robić, a co mi tam co ma być to będzie, ale wiosną odchodzi mi robota, a jak rośliny dopiero wychodzą to mimo wszystko trudniej się przesadza.
Ziemia jest mocno namoczona i zwięzła dzięki temu to nie osypuje się z korzeni.
Za dużo nie zrobiłem bo ile można w 2 godziny zrobić, ale plan jakiś tam mam, to chyba pójdzie sprawnie i do niedzieli to skończę.

Troszkę kształt rabaty się zmieni i mam w związku z tym małą zagwozdkę, ale to już muszę sam zdecydować gdzie bliżej stanąć przy funkcjonalności czy wyglądzie
admete 06:34, 12 paź 2017

Czytam że moje wykopki Ci się udzieliły? hahahahahahaha
jak jest plan to trzeba działać - idą ciepłe dni więc wszystko sobie na spokojnie skończysz

1000 cebul - woooow będzie się działo

ścieżki ze zdjęcia powyżej zapowiadają się cudnie!!!!
jak zwykle kawał roboty odwaliłeś

ślę słoneczko , niech nam świeci i pozwoli jak najwięcej w ogrodzie zrobić
Kawa 10:11, 12 paź 2017

masakra ile cebul do wsadzenia

widoczki śliczne
róża śliczna

nie lubię sadzić cebul...
AgataP 10:20, 12 paź 2017

Luki napisał(a)
W końcu udało mi się skończyć ścieżki w warzywniku cieszę się ogromnie, że to już koniec bo miały być gotowe prawie miesiąc temu no, ale pogoda nie pozwoliła.
Nie do końca jest tak jakościowo jak bym chciał, ale to mój debiut w układaniu granitu na ścieżkach, więc tragedii nie ma.

Zostało teraz rozsadzić kilka żurawek chociaż już troszkę późno się na to zrovił, ale co zrobić jak trzeba to trzeba.

Posadzić cebule trzeba... robiłem dzisiaj przegląd i nawet tym się zmęczyłem

Najbardziej się zastanawiam czy jeszcze robić roszady na bylinowej, w sumie głównie mam jeżówki i floksy do przesadzenia, myślę, że nawet by sprawnie poszło bo trawy i tak wiosną będę przesadzał. W tym roku na bylinowej zrobił się bałagan prze wszędobylskie siewki, tórych nie wyrwałem, trzeba z tym zrobić porządek i troszkę ujdenolicić dwa miejsca bo za dużo się tam dzieje

Będę miał na zbyciu 2 róże SOUL i jedną Shone Maid, więc gdyby ktoś był zainteresowany to pw.

Łukasz jak w tych porządkach znajdziesz siewki jeszcze tej drugiej monardy, taka bardziej w fiolet to nie wyrywaj wszystkich Uśmiecham się szeroko jak mogę
AgataP 10:25, 12 paź 2017

teraz doczytałam o cebulach.... od razu mam uraz nadgarstka

u mnie cebule nornice wp...ją aż miło, nawet jeżówki obgryzły, nie mówiąc o liatrach... nie wiem czy to zima stulecia przyjdzie że się tak pakują
Aż boję się sadzić bo zobaczę tylko cebulkę przy sadzeniu w tym roku i nic więcej... muszę z kotem pogadać o futrze z norniczek
Pawlus 21:49, 13 paź 2017

A ja miałem dzisiaj dosyć po 100 cebulkach. Podziwiam, masz jakiś patent na sadzenie? Najgorzej dosadzać na rabatach z korą, a czosnki w żwirku to w ogóle dramat

Klonik pasuje w tym miejscu, też chciałbym go mieć, od 2 lat się przymierzam ale u mnie w szkółkach nie spotkałem jeszcze.
Luki 22:22, 13 paź 2017

Agnieszko taki miałem chytry plan zakończyć wykopki w ciągu nadchodzącego tygodnia i jak zwykle jak zaczynają plany robić się idealne, szef potrafi te plany szybko zgnieść z błotem
Zobaczymy jak jutro mi pójdzie, może będzie lepiej niż bym chciał i uda się sprawę szybko ogarnąć, w sumie rabaty mam prawie wyczyszczone, teraz wsadzanie zostało
Cebulami na razie się nie przejmuję

Kamila sadzenie cebul na pewno nie jest najprzyjemniejsze, ale są gorsze dla mnie roboty w ogrodzie

Agato o tych szkodnikach na głos nawet nic nie piszę a monarda na pewno się znajdzie, jest jej sporo

Paweł po takim widoku w Pęchcinie musiałem go mieć chciałem na początku duży okaz, ale stwierdziłem, że ze swoim szczęściem do drzew lepiej kupie sobie małe drzewko, a jak zobaczyłem idealną wysokośc i równy pień za 30zł to bez zastanowienia brałem

Co do cebul jakiś tam patent mam, odgarniam fragment kory i wycinam łopatką okrągły dołek, dzwigam ziemie do góry, cebula chop do dołka ziemia, udeptanie, kora. Pare sekund i następna, idzie bardzo sprawnie, gorzej jak trzeba tulipany w grupach posadzić to już trzeba dołki łopatki kopać i odkładać ziemię gdzieś na bok. Najszybciej sadzi mi się krokusy.
Pawlus 22:26, 13 paź 2017

Oj tak, ja też na niego zachorowałem po obejrzeniu Waszych relacji z Pęchcina. Muszę koniecznie się w końcu wybrać.