Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

nicol21 22:49, 14 paź 2017

Chyba powinieneś żadnych roślin ze swojego ogrodu nie lubić to może wszystkie by tak zdrowiutko rosły?! Krzaki bardzo okazałe jak na tą porę roku. Moje parę krzaków tych wyższych to już prawie bez liści stoi... miło popatrzeć na takie zdrowiutkie i kwitnące jeszcze!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
boguslawa_ma... 07:28, 16 paź 2017

Łukasz wszystko posadzone,po obejrzeniu twojego ogrodu mam trochę przemyśleń,żeby coś zmienić i nowe doświadczenia co do niektórych roślin.Dzięki

Piotr_ 21:55, 16 paź 2017

Cicho podglądam zawsze ale muszę skomentować że cudnie to wszystko jest podziwiam
lojalna_ 09:11, 21 paź 2017

Z tym klon em to Ci się nie dziwię cudny jest.

Nie wiem która fota piękniejsza z różami , trawami . Piękna jesień. Wiesz ja ostatnio zaglądam sobie do gazetek z archiwum a tam w mój piękny ogród z 2016 luty ...takie piękne rabaty jak u Twoje hihi. Sporo się zmieniło od tego czasu u Ciebie .
malgorzata_s... 14:35, 21 paź 2017

Gdzie jesteś?
Luki 16:33, 22 paź 2017

Ewelino ja stwierdziłem, ze nie lubię swojego ogrodu bo chciałbym inny, ale że po ptokach to mi to powiewa także teraz nie lubie wszystkie to mam nadzieję, ze będzie dobrze rosło

Bogusiu Ty mnie przynajmniej odwiedzisz i bardzo dziękuję

Dzięki Piotrek ja ostatnio bardzo nieczasowy jestem, a w tym tygodniu to już w ogóle jakaś kpina będzie, ale na szczęście ogród już mnie nie potrzebuje

Jolu jeszcze większy jarmark w ogrodzie sobie robię, ale co zrobić tłumaczę to sobie tak, że jak już jest kolorowo i wesoło to gorzej się nie da

Gosiu umieram po krokusach, ale dałem radę.
Luki 16:39, 22 paź 2017

Ostatnio strasznie nieczasowy jestem, a ostatnie dwa tygodnie maksymalnie na ogród wykorzystałem by nadrobić mokry wrzesień.

Przerobiłęm fragment bylinowej czyli jedna pozycja z wiosennych prac wypadła, mam nadzieję, że jeżówki przeżyją

Ścieżki i porządek w warzywniku zrobiony pokaże dopiero wiosną jak już skrzynie będą.

Podzieliłem żurawki, które będą mi potrzebne w przyszłym roku, nie tyle ile bym chciał, ale i tak wyszło tego znów za dużo. Pobiłęm rekor jeżeli chodzi o późny termin podziału, ale na wszelki wypadek kilka niepodzielonych z tych odmian sobie zostawiłem

CO najważniejsze i tu bym sobie soczyście przeklął bo inaczej tego wyrazić się nie da, ale nie wypada
TAK posadziłem te cholerne cebule... wszystkie co do sztuki wczoraj od samego rana działałem i w połowie dnia myślałem że pójdę się zakopać na polu w wielkim dole, który ostatnio wykopałem, ale dałem radę i piszę głośno... gdyby mi jeszcze raz do głowy przyszedł pomysł zamawiać tyle cebul, nawet gdyby za darmo dawali niech mnie ktoś łopatą strzeli
tulucy 16:42, 22 paź 2017

Ja na moje nawet nie patrzę jeszcze, a mam pewnie procent Twoich...
Kindzia 16:49, 22 paź 2017

No właśnie chciałam zapytać czy oszalałeś z tym tysiączkiem
Zastanawialiśmy się w piątek czy jesteś w domu, czy może wyjechany...trza było powiedzieć, babcię byśmy z Twoją rodzinką posadzili (opowieści wojenne i nie tylko), a my w trójkę byśmy nawet 2 tysiaki opanowali
Z rabatą działałeś??? Zazdroszczę, moja do wiosny czeka...

A może ja bym Cię tak pomęczyła z moim cyckiem nr2? Słabą koncepcję mam pod ogrodzeniem sąsiadów...na pewno będę Variegatusy ruszać, ale nie wiem co z drugim ramieniem cycka, przy płocie właśnie....jeden jest cisami obsadzony, nie mam pomysłu na drugi...cisy też? Znowu kasa...

Jakbyś kiedyś bardziej czasowy był i miał chęć, to powiedz Wyklaruję Ci co tam myślę.
Luki 17:03, 22 paź 2017

Mogę powiedzieć, że sezon zakońćzyłem, wiadomo jeszcze troszkę liści do zgrabienia zostało, coś tam wyciąć przy okazji, ale z waż niejszych spraw to wiązanie traw i kopczyki na róże przy okazji.
Teraz koniec z ogrodem trzeba się zająć sobą chociaż w pracy słabe perspektywy na to i nie wiem kiedy mnie szlag trafi

Zdecydowanie mam dość tego sezonu, w przyszłym roku nie ma szans tylko jedna rabatka do przeróbki wczesną wiosną i to wszystko, w tym roku przesadziłem po całej lini, ale było minęło co w plecach strzykło to strzykło