Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 17:18, 22 paź 2017

Łucja na koniec to i dołki były gdzie po 50 cebulek w rządku trafiało, ale takich dołków gdzie po 3 cebulki wkładałem było mnóstwo. Ogromnie się cieszę, że to już za mną
Luki 17:23, 22 paź 2017

Kindzia napisał(a)
No właśnie chciałam zapytać czy oszalałeś z tym tysiączkiem
Zastanawialiśmy się w piątek czy jesteś w domu, czy może wyjechany...trza było powiedzieć, babcię byśmy z Twoją rodzinką posadzili (opowieści wojenne i nie tylko), a my w trójkę byśmy nawet 2 tysiaki opanowali
Z rabatą działałeś??? Zazdroszczę, moja do wiosny czeka...

A może ja bym Cię tak pomęczyła z moim cyckiem nr2? Słabą koncepcję mam pod ogrodzeniem sąsiadów...na pewno będę Variegatusy ruszać, ale nie wiem co z drugim ramieniem cycka, przy płocie właśnie....jeden jest cisami obsadzony, nie mam pomysłu na drugi...cisy też? Znowu kasa...

Jakbyś kiedyś bardziej czasowy był i miał chęć, to powiedz Wyklaruję Ci co tam myślę.

Powiem CI, że jakoś tak wyszło, że sporo ponad tysiączek wyszło, ale na szczęście to już za mną co nie zmienia faktu, że mogliście zajechać, chociaż żeby tradycji stało się zadość miałabyś to szczęście znów wpaść jak u mnie totalnie nic nieogarnięte i panuje burdello
W sumie to troszkę zmieniłem kształt bylinowej przy warzywniku poprzesadzałem floksy z jeżówkami w większe grupy bo zbyt mi się wymieszały z siewkami i bałagan straszny był na żywo, po zmianach przynajmniej wyszło na to, że nie muszę już dosadzać żywopłocika bukszpanowego, a jesienią jeszcze podzielę moją Moudry o ile przeżyje Przynajmniej sporo prac, które miałem zrobić wiosną zrobiłem teraz co mnie ogromnie cieszy bo rabat, która do zmiany mi została wcale mnie nie goni

Co do cycka nr 2 myślę, że tam cisy raczej nie potrzebne bo i tak zielone tło od sąsiada jest, chyba bym miał pewną koncepcje, ale to musiałbym sobie to dokładnie obejrzeć i przede wszystkim poznać dokładnie to co koniecznie musi się tam znaleźć
Luki 17:25, 22 paź 2017

W sumie to chciałem jeszcze jesienią wymienić te moje 3 nieszczęścia Nigry na bylinowej, ale jakoś przed zimą obawiam się sadzić drzewa, za któe muszę po raz drugi zapłacić, jeszcze zmarzną, albo inna cholera je trafi to bym się chyba załamał I tak sobie myślę co zrobić, ale jakoś specjalnie mnie to nie goni.

Pozostaje jeszcze problem w tym, że jedna Nigra ma się całkiem dobrze o trzeba ją gdzieś przenieść.
Katkak 18:06, 22 paź 2017

To jest nas dwoje, których sezon zmęczył
tulucy 19:03, 22 paź 2017

Ja sądzę w doniczkach, na jedną wchodzi mi max 5 cebul, więc średnio 1 paczka. Już mi słabo, jak zaczęłam o tym pisać...
Luki 19:47, 22 paź 2017

Kasiu dajta spokój ja już miałęm na prawdę dość, na samą myśl o tym co miałem do zrobienia robiło mi się słabo, a to bardzo źle, ale jak już się umęczyłem to mi tak leciutko na duchu, że wszystko zrobione

Łucjo w zeszłym roku ostatni raz posadziłem w doniczkach tulipany... połowa mi wygniło i już nigdy więcej
tulucy 20:08, 22 paź 2017

Wolę połowę zgniłą niż wszystkie zeżarte a poważnie to nie gniły mi mimo mojej gliny, biorę doniczki z dużą ilością otworów w dnie.
Zana 20:31, 22 paź 2017

Zazdroszczę zrealizowania już teraz wiosennych planów, bo ja nawet planowanego jesiennego przesadzania nie zrealizowałam. Cebul ponad 500 sadziłam na raty, ale jakoś dałam radę. Tysiąca to jednak nie dałabym rady.
Klonik fajny, też go mam.
Bogdzia 22:33, 22 paź 2017

Tyle cebulek posadzone to wiosenne widoki będą cudne, własciwie u Ciebie zawsze jest cudnie. Pozdrówka.
admete 06:11, 23 paź 2017

Katkak napisał(a)
To jest nas dwoje, których sezon zmęczył

dopisuję się jako trzecia