Madzia front z tymi hortkami wyszedł super, a miskanty dadzą radę, ja na początku lipca memory potrzebowałam i pobierałam z kępy, zlałam wodą, padły, przyciełam i są, puściły nowe liście, nie są za wysokie ale żyją buziaczki
Ania
moje jutro ścinam ,bo są suche górą ,ale jest szansa ,że będą żyć ...pózniej
dziękuję za pochwały fotek
staram się robić takie ładne w dobrym świetle ,ale robię też byle jakie -tzw robocze -pózniej przeglądając je na spokojnie wpadają mi różne dziwne pomysły do głowy
Sylwia mam dobry wzór do naśladowania działasz na mnie motywująco
Buziaki
ulepszam nową skarpę teraz
Helen
czyli mamy tak samo
ja póki sama nie jestem zadowolona z efektu -nawet jak większość będzie chwalić ,że dobrze - wiecznie zmieniam ....chociaż nie są to jakieś spektakularne zmiany -abo coś mi rośnie za wielkie ,albo za byle jakie ....albo koncepcja mi się zmieniła ........i tak się rodzą tetrisy
nie ma nudy
3 letnie hortensje pewnie też da się przesadzić .....
nie próbowałam
o.....czyli motywuję do działania .....to dobrze
ja za mało miejsca - to zawsze możesz coś w trawniku wykroić -ja mam plan na kilka takich wykrojonych rabat monotematyczno trawiastych na nowej części
Basiu
tak ...robiłam sadzonki ,ale wiosną po ścięciu hortensji -powtykałam je pomiędzy cisy i tak do tej pory tam sobie rosły -większość się ukorzeniła i nawet zakwitła
o takiej porze ,to nie wiem ,czy się da z patyków ukorzeniać ....
można spróbować odkłady robić chyba ....
Miłej Niedzieli ,bo już po sobocie
Ula
cały mój ogród powstaje z wielu podziałów .....trawy dzielę nagminnie co roku ,jeżówki tak samo ,hortki ukorzeniam ....teraz rozchodniki bordowe chcę namnożyć ....
uporządkowałam 2 skrzynie warzywne i zamierzam w nich zrobić szkółki
wczoraj eM podzielił mi 2 kępy zebrinusów -na 9 sporych sadzonek -dosadziłam do nowej skarpy z rudbekiami ....bardzo mi się to połączenie podoba....
mam jeszcze 4 wielkie kępy ML do zabrania z owocowej ( chcę tam poletko malin zrobić ) i z tych 4 będę mieć 16 kolejnych sadzonek ....
Asia mam nadzieję na razie za gęsto ,ale zamierzam robić kolejne rabaty na nowej części -więc będę już miała gotowce do zabrania na inną rabatę ....
nie wiesz może ,czy pod krzewami owocowymi mogą rosnąć trawy ozdobne ?
Gosiu
dziękuję bardzo za pochwały zmainy muszą być ,żeby nudy nie było
buziaki
Agata
ja w zeszłym sezonie też o takiej porze przesadzałam .....w tym już efektu nie będzie -pewnie w poniedziałek je zetnę - ale od wiosny ruszą .....
Poszaleję ,jak się zaczną rozrastać ....bp na razie ,to szału nie ma
dałam im nawóz do trawnika w tym sezonie już nic z nich ładnego nie będzie ,ale na przyszły ruszą
Kasiu powolutku dopracowuję .....stara część praktycznie ukończona w poprawkach -zostało mi posprzątanie na inversowej -i idę dopracowywać nową
z basenu korzysta córa i eM -i czasem gościnnie dzieciaki siostry .....
ale już chyba powoli koniec sezonu ......
Aniu chyba większość z nas tak robi aż do zamierzonego skutku
cieszę się ,że moje roszady Ci się podobają
Buziaki
to jest miskant Morning Light .....
Monia
na boku też roszady były
na przeciwko klonów są derenie ,a tam gdzie były derenie są bordowe pęcherznice kalinolistne
w poniedziałek te trawy ścinam .....myśę ,że przeżyją i od wiosny ruszą ....
za długo leżały bez wkopania
zebrinusy podzielone i od razu posadzone wyglądają dobrze ....
Buziaki
Madzia, zdrowia życzę. Ono najważniejsze. Z tymi tetrisami to my chyba wszystkie jesteśmy hmmm... Nie do końca normalne. Bo po co zmieniać jak jest pięknie? U mnie też fala zmian. Dużych. Do października mi się zejdzie. I nie wiem na jak długo wytrzymam. A miałam nic nie robić...