Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Helen 09:40, 28 sie 2020

Magleska napisał(a)

zrobiłam sobie szkółkę z moich jeżówek-mam nadzieję ,że przeżyją -bo podzieliłam je mocno ...

Bardzo mi się podoba Twoje podejście i rabaty, super Już nie miałąm powera, ale jak pooglądałam co robisz, to siły mi wracają Tylko szkoda, że tak mało miejsca mam
basia3012 18:37, 28 sie 2020

Madziu, czytałam, że robiłaś sadzonki Limelightów z patyczków. Czy tak normalnie, ułamać pęd bez kwiatu, oberwać dolne listki i do ziemi?
Zrobiłabym kilka dla mojej synowej i syna, Będą budowali wiosną dom to i kiedyś ogród będą zakładali. Może przydadzą się takie hortensje.
Pozdrowienia, miłego weekendu.
Urszulla 19:58, 28 sie 2020

Przez pewien czas wydawało mi się że robię dużo sadzonek. Ale Ty pobijasz rekordy
Margerytka40 20:12, 28 sie 2020

Magleska napisał(a)

rabata bez miskantów i po tetrisach ....
brąz ,limonka ,biały i pomarańcz
są tu hortensje Limeligh z patyczków moich ,więc nie widać ,i hortensje little smoky .oprócz tego jeżówki green jewel ,pomarańczowe juz nazwy zapomniałam....
biiałe liatrie ,floksy ,monardy i jeszcze jakieś inne -ale teraz już pościnane .....
tak po mojemu -na gęsto

Fajnie będzie
gosika67 20:47, 28 sie 2020

Magda pięknie u Ciebie, różnorodność i cały czas zmiany. Pozdrawiam.
Nowa12 21:03, 28 sie 2020

Ostatnio oglądałam jakiś program Monty Dona i on mówił, że roślinę z odkrytymi korzeniami to 30 sekund można trzymać. A w programie byli ludzie, którzy kilka dni trzymali wykopane rośliny i potem je sadzili.
30 sekund to wiadomo że to taka przenośnia i mam nadzieję, że Twoje trawki przeżyją . Szkoda by ich było. Takie fajne grubaski już były.
andzia458 22:00, 28 sie 2020

Faktycznie poszalałaś z jeżówkami.
sarenka 07:31, 29 sie 2020

Tak sobie pomyślałam, że może miskanty podlać korzonkiem czy czymś innym co pomoże się ukorzenić?
kasiek 08:04, 29 sie 2020

O rany ale dopracowałaś rabaty - fantastyczne połączenie traw i jeżówek - podziwiam
Z z basenu korzystacie?
anabuko1 08:49, 29 sie 2020

Magleska napisał(a)

rabata bez miskantów i po tetrisach ....
brąz ,limonka ,biały i pomarańcz
są tu hortensje Limeligh z patyczków moich ,więc nie widać ,i hortensje little smoky .oprócz tego jeżówki green jewel ,pomarańczowe juz nazwy zapomniałam....
biiałe liatrie ,floksy ,monardy i jeszcze jakieś inne -ale teraz już pościnane .....
tak po mojemu -na gęsto

Ulepszasz, ulepszasz i wychodzi pięknie i pięknie