Basiu
miskanty mają się kiepsko ale po pierwsze -po wykopaniu leżały w upale do następonego dnia -do popołudnia ....więc już to je osłabiło ....
a po drugie ,to nie pora na takie działania -ja robię sama na własną odpowiedzialność takie rzeczy
teraz je zetnę -dostały już nawozu do trawnika ,będę te korzenie podlewać i myślę ,że na wiosnę ruszą
jeśli chodzi o seslerię -ja dzielę jeszcze wszystko
teraz dzieliłam brązowe i hakonki i na razie żyją
wszystkie trawy na tej stetrisowanej rabacie są teraz dzielone
Buziaki
Mila
podsypałam ,podlałam porządnie ,ale i tak padają
eM po wykopaniu zostawił je do następnego dnia ....liczyłam się z tym ,że padną -pewnie za kilka dni je zetnę ,ale będę podlewać ,żeby się korzeniły
nawozem zasypałam też
szału nie ma narazie straszą .....
w zeszłym sezonie też tak zrobiłam i od wiosny rosły
dziękuję za pochwały
cały czas coś działam i ulepszam ....czy na lepsze ....hmm nie wiem ,ale mam nadzieję ,że tak
Buziaki
rabata bez miskantów i po tetrisach ....
brąz ,limonka ,biały i pomarańcz
są tu hortensje Limeligh z patyczków moich ,więc nie widać ,i hortensje little smoky .oprócz tego jeżówki green jewel ,pomarańczowe juz nazwy zapomniałam....
biiałe liatrie ,floksy ,monardy i jeszcze jakieś inne -ale teraz już pościnane .....
tak po mojemu -na gęsto
Ula wczoraj tylko godzinkę przesadzałam -coś mi nie szło ....-dziś dokończyłam ....
zaczęłam też porządki na inversowej( nie skończyłam ....jak nie mam sił ,to po prostu odpuszczam ) -zrobiłam sobie szkółkę z moich jeżówek-mam nadzieję ,że przeżyją -bo podzieliłam je mocno ...
Ja też tak lubię i w zasadzie pierwszy raz sobie obiecuję, że na wiosnę nie będę przesadzać trzyletnich hortensji, ale pozostałe rośliny chyba się nie uchowają