Nie stresuj koleżanki Odpowiem za Madzię - za dużo
Ale kto by się tam przejmował, prawda
Zmień tylko nazwę wątku kochana Madziu na ogród z klonami, bo Wilczycy coś mało na wybiegu Taki żarcik o poranku
Klony są przepiękne, wcale ci się nie dziwię, że nowe kupujesz.
Wybierasz te z ażurowymi listkami, będzie lekko i pięknie
Cudne te woje klony i trawy. Z rozplenicami u mnie zauważyłam dziwny myk. Te co rosną w pełnym słońcu są sporo niższe, mniejsze niż te w delikatnym cieniu. Ta sama odmiana, ta sama seria sadzonek. Może ma tu znaczenie przesychanie wierzchniej warstwy gleby? Może te w cieniu wyciągają się bardziej do słońca? Nie wiem.
Basiu
znalazłam karteczki -to Levana -odmiana rosnąca do 3-5 metrów w sprzyjających warunkach -piękny mają ten biały ażurowy kwiat
ja już swoje od razu przeniosłam ,bo tu przy placyku będą za wysokie
za nie posadziłam odmianę dorastającą do 1 metra -też ażurowe -karteczka jeszcze nie obcięta na szczęście -bo już zapomniałam nazwę
little smoky zakwitły -mają być do 80 cm wys ..-oby ,bo są z przodu rabaty
moje pelargonie w tym sezonie cały czas ładne -aż szkoda mi wymieniać na coś jesiennego
Miłego dnia
Sylwia
to raczej porzecznik hihi
porzeczka czarna ,czerwona , porzeczko-agrest ...jeszcze będzie agrestowy pasek
dużych drzew rosnących do 10 m mam ok 25 szt ...tych do 3-5 pewnie też tyle
a czemu pytasz ?
wiem jak wyglądają dorosłe okazy i wiem jaki efekt chcę uzyskać-gdzie chcę mieć las ,a gdzie odsłonięte
wczoraj poszerzałam nową skarpę ....tu wylądowały świdośliwy lamarckie ....dziś chcę przekopać ten kawałek ,porozsadzać seslerię
a jutro będe poszerzać rabatę po drugiej stronie ( chyba ,że pogoda się zepsuje i mi zepsuje plany
Buziaki
Iwonka dziękuję
moje rozplenice te najstarsze -bardzo szybko robią się brzydkie i sianowate-pewnie mają za mało wody na skalniaku ....te samosiejki są najładniejsze-same sobie wybrały stanowisko i pewnie temu chociaż okaże się za 2 sezony ,czy też nie będą brzydkie ....
miałam ochotę te brzydkie wykopać ,ale zrezygnowałam
trzmielina się przebarwia
moja trójca klonowa
Buziaki