Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

kerii 22:28, 02 paź 2017

No fakt tyrać to Ty potrafisz. Myk pyk i rabata gotowa ale ta rozplenicowa będzie super, właśnie wróciłam z Lawendowego zawrotu głowy, szczęka mi jeszcze leży na podłodze ta to ma trawy już dorosłe i dorodne, miodzio. Za rok czy dwa Twoje tak będą wyglądały.

Obiela od wiosny za mną chodzi ale nie mam koncepcji gdzie ją posadzić ona słonko ponoć lubi. Będziesz miała cudnie i pachnąco

Co do zdolności artystycznych to beztalencie ze mnie totalne córka moja od czasu do czasu coś maluje czy rysuje, tak dla siebie bo lubi (nie mam pojęcia skąd u niej takie zdolności ) ale dla matki to albo weny nie ma albo czasu, doprosić się trudno.
Wiesz jak to jest z dziećmi zwłaszcza tymi dorośniętymi masz to słyszą a daj albo zrób to za cholerę

Szydełkować też myślałam, że nie umiem ale youtube jest zdolny wszytko powie, pokaże i w tamtym roku zamiast baniek na choince aniołki i gwiazdki szydełkowe miałam nawet czapka mi wyszła.
kerii 22:30, 02 paź 2017

Magleska napisał(a)
W niedzielę odpoczywając i gapiąc się na ogród wymyśliłam nową rabatę przy warzywniku powstała dziś rabata z samej rozplenicy japońskiej nn i zawilców białych ( nazwę już zapomniałam ..... a wszystko przez moją mamę ,bo jej się moje skrzynie źle kojarzą ( cmentarzysko ) postanowiłam je troszkę zasłonić
Chcę żeby ta rabata była biała dlatego chyba jeszcze dosadzę tam białe tulipany ,żeby wiosną nie była pusta

Hi hi kwaterki faktycznie nic tylko znicza postawić
lindsay80 00:23, 03 paź 2017

Magleska napisał(a)

Jak miło mi Cię widzieć u mnie lecę kawę robić ......ogród tworzę od roku cały czas ,( w zimie nie .... )....gdy tylko mam wolne to w nim grzebię .....mam nadzieję ,ze wszystko się rozrośnie i będzie ładne (jest on moją odskocznią od wszystkich problemów )
Ps. Przedpłocie mam jeszcze nie ruszone -sama trawa i parking będę się na Twoim wzorować ....ale to przyszły sezon

Na kawę się nie załapałam, ale za to z winkiem przychodzę
Rozumiem Cię doskonale, bo ja też dużo przyjemności znajduję w tym grzebaniu w ziemi

Dużo masz tego przedpłocia? - ja zeszłej wiosny 40m musiałam z koszmarnych chwastów oczyścić i nawet wolę sobie tego nie przypominać, bo to była droga przez mękę - tym bardziej cieszy, że ono teraz dobrze wygląda.
lindsay80 00:25, 03 paź 2017

Magleska napisał(a)
ponieważ wszyscy lubimy pismo obrazkowe ,pobawiłam się troszkę moim marnym aparatem

Świetna fotka!

Warzywnik masz mega odpicowany, ale miałam właśnie pytać, czy nie planujesz jakoś go przysłaniać, bo z tego ujęcia bardzo się rzuca w oczy i proszę jest rabata.

A co to za drzewka na rabacie ze stipą, które już się przebarwiły?
Johanka77 07:19, 03 paź 2017

Magleska napisał(a)
W niedzielę odpoczywając i gapiąc się na ogród wymyśliłam nową rabatę przy warzywniku powstała dziś rabata z samej rozplenicy japońskiej nn i zawilców białych ( nazwę już zapomniałam ..... a wszystko przez moją mamę ,bo jej się moje skrzynie źle kojarzą ( cmentarzysko ) postanowiłam je troszkę zasłonić
Chcę żeby ta rabata była biała dlatego chyba jeszcze dosadzę tam białe tulipany ,żeby wiosną nie była pusta

Ponieważ robiłam porządek w skrzyniach ,to przy okazji powstała też rabata zaogniskowa
Marnie wygląda ,ale co tam ,pokażę
Sama obiela i żurawki bordowe ( jaka odmiana nie pamietam )

No proszę! Parawan na katafalki mamy
Zawilce z rozplenicami piękne będą!
Johanka77 07:24, 03 paź 2017

Mi się skrzynie kojarzą z nowoczesnym ogrodnictwem. Uważam że są super.
Nigdy nie miałam cmentarnych skojarzeń, co więcej! Twoje białe uważam za mistrzostwo świata! Są najładniejsze na Forum. Bez kozery
Makusia 11:49, 03 paź 2017

Ja tu się nie chcę mądrzyć, ale coś mi się obiło o uszy, że zawilce to koło czegoś tam rosnąć nie powinny. Toszka chyba pisała, ale gdzie? Kiedy? Dzisiaj, to nawet daty urodzenia nie pamiętam....
lutroja 14:36, 03 paź 2017

elegancki ten cmentarzyk a serio to dopiero jak podsunęłaś to skojarzenie to zaczęło się kojarzyć... jak rośliny trochę podrosną to zmieni się wizerunek i będzie elegancki warzywniak
eVka 22:36, 03 paź 2017

No poczytałam do o końca. Magleska jak ja Ci zazdroszczę takiego tempa. Marzę o tak dużym rozmachu, tu co chwilę coś wsadzasz, przesadzasz, robisz nowe rabaty, extra! Mnie strasznie stopień mąż, bo ciągle jęczy ze szkoda kasy na badyle, że mogłabym lepiej w domu coś zrobić etc. Ale jak już jakaś rabata skończona to chwali i się cieszy. Eh faceci. Pilnuje mnie z roślinnymi zakupami, bo obiecałam ze w tym roku już nic nie kupię do ogrodu. A ja i tak kupuję i sadzę cichaczem.
Magleska 16:35, 04 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Skrzynie kojarzą mi się tak jak Twojej mamie. Właśnie z tego powodu takiego czegoś u mnie nigdy nie będzie.
Fajny pomysł z przysłonięciem ich rozplenicami
Tulipany jednak bym dała w innym kolorze, bo białe na tle białych skrzyń będą mało widoczne.

Twój ogród coraz piękniejszy

Dziękuję Mirello ....... faktycznie może tam dam jakieś inne te tulipany .... na razie pomyśle ,bo ten tydzień już mocno pracowy ,wiec mało czasu na ogród zostanie