Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 16:37, 04 paź 2017

kerii napisał(a)

Hi hi kwaterki faktycznie nic tylko znicza postawić

Może trzeba parę dyni położę dodatkowo i będzie po amerykańsku
Magleska 16:41, 04 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Na kawę się nie załapałam, ale za to z winkiem przychodzę
Rozumiem Cię doskonale, bo ja też dużo przyjemności znajduję w tym grzebaniu w ziemi

Dużo masz tego przedpłocia? - ja zeszłej wiosny 40m musiałam z koszmarnych chwastów oczyścić i nawet wolę sobie tego nie przypominać, bo to była droga przez mękę - tym bardziej cieszy, że ono teraz dobrze wygląda.

Przedpłocie będzie coś ok 30 metrów chyba ..... i też czeka mnie tam droga przez mękę same chwasty
lindsay80 napisał(a)

Świetna fotka!

Warzywnik masz mega odpicowany, ale miałam właśnie pytać, czy nie planujesz jakoś go przysłaniać, bo z tego ujęcia bardzo się rzuca w oczy i proszę jest rabata.

A co to za drzewka na rabacie ze stipą, które już się przebarwiły?

Dziękuję ..... drzewka to umbry ,ale maleństwa tegoroczne i tak się przebarwiły już ładnie .....mam nadzieję ,że to normalnie ,a nie ,że usychają .....
Magleska 16:45, 04 paź 2017

kerii napisał(a)
No fakt tyrać to Ty potrafisz. Myk pyk i rabata gotowa ale ta rozplenicowa będzie super, właśnie wróciłam z Lawendowego zawrotu głowy, szczęka mi jeszcze leży na podłodze ta to ma trawy już dorosłe i dorodne, miodzio. Za rok czy dwa Twoje tak będą wyglądały.

Obiela od wiosny za mną chodzi ale nie mam koncepcji gdzie ją posadzić ona słonko ponoć lubi. Będziesz miała cudnie i pachnąco

Co do zdolności artystycznych to beztalencie ze mnie totalne córka moja od czasu do czasu coś maluje czy rysuje, tak dla siebie bo lubi (nie mam pojęcia skąd u niej takie zdolności ) ale dla matki to albo weny nie ma albo czasu, doprosić się trudno.
Wiesz jak to jest z dziećmi zwłaszcza tymi dorośniętymi masz to słyszą a daj albo zrób to za cholerę

Szydełkować też myślałam, że nie umiem ale youtube jest zdolny wszytko powie, pokaże i w tamtym roku zamiast baniek na choince aniołki i gwiazdki szydełkowe miałam nawet czapka mi wyszła.

Obielę przesadziłam z przedogródka , słabo tam rosła ,może tu jej będzie lepiej

Wiem jak to z dziećmi ....... doprosić sie nie mogę o każde głupstwo
Zdolna jesteś z tym szydełkiem
Magleska 16:46, 04 paź 2017

Johanka77 napisał(a)

No proszę! Parawan na katafalki mamy
Zawilce z rozplenicami piękne będą!

Też mam taką nadzieję
Johanka77 napisał(a)
Mi się skrzynie kojarzą z nowoczesnym ogrodnictwem. Uważam że są super.
Nigdy nie miałam cmentarnych skojarzeń, co więcej! Twoje białe uważam za mistrzostwo świata! Są najładniejsze na Forum. Bez kozery

Bardzo bardzo sie cieszę ,że Ci się podobają , ucieszyły mnie Twoje słowa bardzo
Magleska 16:55, 04 paź 2017

Makusia napisał(a)
Ja tu się nie chcę mądrzyć, ale coś mi się obiło o uszy, że zawilce to koło czegoś tam rosnąć nie powinny. Toszka chyba pisała, ale gdzie? Kiedy? Dzisiaj, to nawet daty urodzenia nie pamiętam....

Lindsay ma z rozplenicami i rosną mam nadzieję ,że moje też będą przekopałam z kompostem ,trochę kory i dobrej ziemi dałam ...... pożyjemy ,zobaczymy ....

lutroja napisał(a)
elegancki ten cmentarzyk a serio to dopiero jak podsunęłaś to skojarzenie to zaczęło się kojarzyć... jak rośliny trochę podrosną to zmieni się wizerunek i będzie elegancki warzywniak

Dziękuję bardzo bardzo

effka napisał(a)
No poczytałam do o końca. Magleska jak ja Ci zazdroszczę takiego tempa. Marzę o tak dużym rozmachu, tu co chwilę coś wsadzasz, przesadzasz, robisz nowe rabaty, extra! Mnie strasznie stopień mąż, bo ciągle jęczy ze szkoda kasy na badyle, że mogłabym lepiej w domu coś zrobić etc. Ale jak już jakaś rabata skończona to chwali i się cieszy. Eh faceci. Pilnuje mnie z roślinnymi zakupami, bo obiecałam ze w tym roku już nic nie kupię do ogrodu. A ja i tak kupuję i sadzę cichaczem.

Mojego ema non stop nie ma ,więc nie ma jak marudzić ale z reguły nie jęczy
SlonecznyOgrod 21:43, 04 paź 2017

Dawno mnie nie było , bo mnie nie było tu dawno
Powoli nadrobie, poodwiedzam znajomych

Widzę ,ze robisz nowe rabatki i widzę rozplenice, ja kupiłam lokalnie w nowej szkółce trawkowej rozplenicę i porównuje , ile płaciłas za swoje sadzonki i tylko nie mów, że przepłaciłam
jolka 23:15, 04 paź 2017

Ja też uważam, że białe zawilce z rozplenicami będą piękne A jak się skrzynie zapełnią warzywkami, ziołami ... to już nikt nie będzie miał bez sensu skojarzeń. Świetne są. Dokładnie tak jak kto napisał... mega odpicowany warzywnik
Gardener27 21:46, 06 paź 2017

Fajny patent na obrazy ale mega pracochłonny, za to efekt bardzo m się podoba

Skrzynie eleganckie, ja nie mam żadnych cmentarnych skojarzeń. Bardzo bobrze wygląda ten pas z rozplenic i zawilców tylko obawiam się że trzeba będzie go poszerzyć jak się wszystko rozrośnie.

Widzę że dekoracje na parapecie się zmieniły, chryzantemy dodały koloru.
Magleska 15:43, 08 paź 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Dawno mnie nie było , bo mnie nie było tu dawno
Powoli nadrobie, poodwiedzam znajomych

Widzę ,ze robisz nowe rabatki i widzę rozplenice, ja kupiłam lokalnie w nowej szkółce trawkowej rozplenicę i porównuje , ile płaciłas za swoje sadzonki i tylko nie mów, że przepłaciłam

Hej miło Cię widzieć ..... rozplenice po dyszce płaciłam, a zawilce po osiem zeta
Magleska 15:44, 08 paź 2017

jolka napisał(a)
Ja też uważam, że białe zawilce z rozplenicami będą piękne A jak się skrzynie zapełnią warzywkami, ziołami ... to już nikt nie będzie miał bez sensu skojarzeń. Świetne są. Dokładnie tak jak kto napisał... mega odpicowany warzywnik

Bardzo mi miło ,że Ci się podoba