Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 18:50, 29 mar 2018

Ewuś

a tu pod oknem ? jak myślisz ....te klony dać ?...czy wiśnie ?
i mam pełno the beatles pasowałaby zamiast runianki po całości ?
nie mam już runianki i chciałabym wykorzystać to co mam .....czy to będzie głupio wyglądać ?

tu już chcę ,żeby było zasypane kamyczkami po całości z obu stron ścieżki
pies tędy goni i wszystko by było zaraz wymieszane -ziemia z kamykami ....
wiem ,że trochę inaczej niż w planie ,ale ......dostosowuję do własnych i psich potrzeb

ps .....bardzo Cię przepraszam za te zmiany ,ale nie chcę non stop pilnować psa ,gdzie biega ,a tak jest najbardziej optymalnie -ma tor przeszkód i w miejscach narażonych na zniszczenia największe są kule buksowe
mam nadzieję ,że nie zniechęcisz się do pomocy ,plissss

i z przodu bez cisów bo chciałam równe prostokąty
tak to wyszło -

w ostatnim prostokącie z kamieniami sama runianka będzie

Magleska 18:52, 29 mar 2018

iwonkap napisał(a)
O super, ale fajnie ze się cos dzieje
Mam pytanko o placyk - podbudowa jak do kostki tam jest ? i czy jest /będzie e dookoła krawężnik żeby kamyczki się nie wysypywały na trawę czy jak to jest zrobione ?

Hej
podbudowa jest jak do kostki i wokół jest krawężnik
anna_t 18:58, 29 mar 2018

Magda ja psa nie mam ale wiedziałam ze on po wyznaczonych ścieżkach raczej biegać nie będzie
chyba z projektu Ewy mało zostało dlatego ja już tak szczegółowo nie planuję i tak potem nijak się to ma do rzeczywistości. o zestawienia podpytuje ale już układ roślin to najlepiej w praniu wychodzi.
Magleska 19:04, 29 mar 2018

anna_t napisał(a)
Magda ja psa nie mam ale wiedziałam ze on po wyznaczonych ścieżkach raczej biegać nie będzie
chyba z projektu Ewy mało zostało dlatego ja już tak szczegółowo nie planuję i tak potem nijak się to ma do rzeczywistości. o zestawienia podpytuje ale już układ roślin to najlepiej w praniu wychodzi.

Ania naj;epiej na żywo ,ale wskazówki są bardzo pomocne

ścieżka moja ,to bardziej dla kosiarki jest ....a dla psa tory przeszkód ,żeby nie zdążyła prędkości nabrać
z projektu Ewy jest cały przód nic tam ,oprócz kamorów nie zmieniłam
troszkę inaczej na boku ,ale koncepcja ta sama powtórzenia tego co w przedogródku
Anda 19:04, 29 mar 2018

Czy klony, czy wisnie to juz zdecyduj sama Wisnie chyba wyzsze i zaslonia Ci widok z okna, czy nie? Pod klony lub wisnie dalabym jednak runianke. To jest wlasnie taki blad czesto popelniany, ze chcesz upchnac cos, co juz masz Poza tym u kogos widzialam te Beatelsy po paru sezonach i nie wygladaly jakos szalowo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 19:12, 29 mar 2018

Anda napisał(a)
Czy klony, czy wisnie to juz zdecyduj sama Wisnie chyba wyzsze i zaslonia Ci widok z okna, czy nie? Pod klony lub wisnie dalabym jednak runianke. To jest wlasnie taki blad czesto popelniany, ze chcesz upchnac cos, co juz masz Poza tym u kogos widzialam te Beatelsy po paru sezonach i nie wygladaly jakos szalowo.

Bardzo Ci dziękuję ,że się nie denerwujesz ,że zmieniam ....ufff tak trochę mi głupio ,bo tyle mi pomogłaś ,a ja mieszam
mówisz ,żeby runianke dać ...
..to beatlesowi muszę inną miejscówkę wymyślec
poprzymierzam te drzewka na żywo i zdecyduję ,które zostaną ....bardziej na klony się nastawiam ,żeby nie zarosły okna ....
DZIĘKI
Anda 19:13, 29 mar 2018

Madziu, nie stresuj sie. Plany planami (zwlaszcza na papierze) a sytuacja na miejscu to cos zupelnie innego
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 19:22, 29 mar 2018

Anda napisał(a)
Madziu, nie stresuj sie. Plany planami (zwlaszcza na papierze) a sytuacja na miejscu to cos zupelnie innego

ufff cieszę się

Anda 19:23, 29 mar 2018

AnkaK 22:04, 29 mar 2018

Zachwycam się przedogródkiem. Super wyszedł! Jak dokończysz koniecznie do metamorfoz wstaw.
Sporo modyfikacji w pierwotnym planie Ewy, ale bez jej planu chyba nie byłoby tych fajnych kwadratów z runianki, pana platana i układu ścieżki? Jak to mówi mój inspektor ds. budowlanych: "papier przyjmie wszystko". A pieseł to jednak żywioł