Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

SlonecznyOgrod 11:24, 29 mar 2018

Ja myślę, że mniejsza kulka na to miejsce by mogłabyc( przy wiekszym bukszpanie), albo ta ale w większej odległości. Zgrabniej by było, bo one się już teraz prawie stykają.
Zazdroszczę gliny, u mnie piach jak pieprz.

Ps. dzięki za machnięcie deszczem, pada dopiero teraz widać że mokro, bo do tej pory tylko leciutkie mżawki.
mrokasia 11:42, 29 mar 2018

Magda, bałaganem się nie przejmuj. Jak Cię to pocieszy to u mnie pod domem pełno kartonów, worów ze śmieciami poremontowymi i innego badziewia. Nie zdążyliśmy wszystkiego wywieźć na PSZOK . Muszę gdzieś to poupychać, żeby przy wejściu nie straszyło ale schować nie mam gdzie .

A co do przeszkód antypsicowych - nie pamiętam teraz jak masz tam w planie od Ewy ale może zamiast kamieni to te duże buksowe kule tam wsadzić? czy one mają zostać w tym żwirku tam gdzie są?
Anda 11:54, 29 mar 2018

Magleska napisał(a)

rysunków nadel brak ,bo za krótki czas na wszystko .....tylko częściowo kwadrat obsadzony .....dziś dalej podziałam
narazie jest tak

ten bukszpan na wprost przy lampce ,to chyba za duży tam ,prawda ? lepiej by było małe kulki dać ? .....

powiedz mi proszę czy w tych miejscach na czarno pomazanych dobrze będą wyglądały kamienie duże ? bo moja psiaca skraca sobie przebieg tędy i mi zdepta zaraz tą planowaną runiankę ....muszę coś tam dać .....albo kamień ,albo bukszpan ....nie ma szans niska roślinka na tym rogu

ta ścieżka dalej nie zrobiona

Ten bukszpan chyba jednak za duzy.

W tej rabacie tylko z runianka te dwa miejsca sa ok, a w miejscu tego trzeciego nie bedzie rabaty z hortkami? Czy zrobisz ta rabate tak jak na planie troche nizej? Wtedy ten kamien tez bylby ok.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwonkap 12:52, 29 mar 2018

O super, ale fajnie ze się cos dzieje
Mam pytanko o placyk - podbudowa jak do kostki tam jest ? i czy jest /będzie e dookoła krawężnik żeby kamyczki się nie wysypywały na trawę czy jak to jest zrobione ?
Magleska 18:15, 29 mar 2018

Monia81 napisał(a)
Pogoda się zrobi to i robota będzie nam lepiej szła.... u mnie dzisiaj mokro i zimno... brrr, pozytyw taki, że przynajmniej białego nie ma

Edit zapomniałam dodać że placyk wyszedł ekstra

plack też mi się podoba dziękuję
zaczęłam u Ciebie czytać o planach ....za chwilkę zamierzam nadrobić
wróciłam z ogrodu ,skończyłam kwadrat i jeden prostokąt
Magleska 18:19, 29 mar 2018

DorKa napisał(a)
Widzę ,że obie będziemy miały rośliny na święta w garażu , czy tu już wszystko posadziłaś ? Ja na pewno nie dam rady więc będę musiała doglądać je kolejne dni. Pięknie będzie u Ciebie Madzia

Dorka
mam nadzieję ,że będzie lepiej po to to robię

a wszystko co wysadzone nadal stoi i jeszcze postoi ....trudno ...po Świętach zrobię porządek

Magleska 18:25, 29 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
I tak dużo udało się zrobić jak na panujące warunki pogodowe.. ja o 6 rano wyglądałam za okno i bylo tylko mokro, po 7 już total biało i pada intensywnie...

właśnie widziałam u Ciebie śnieg ......masakra pogodowa ....u mnie było ładnie ,ale wietrznie

AnkaK napisał(a)
Super jest. A bałagan nie zając, nie ucieknie. Wiadomo, że najpierw musi być chaos
Jeżeli psina ścina drogę to koniecznie, niezależnie od efektu wizualnego coś tam wsadź/postaw. Szkoda nasadzeń - lepiej dostosować plan do potrzeb niż patrzeć na zniszczoną runiankę. Ewa na pewno dopowie co.

Ania ....dzięki
dałam kamienie ....uznałam ,że musi być tor przeszkód ,bo psica wyniszczy
i z boku dałam też buksy ,sugerując się warunkami ,jakie muszę stworzyć ze względu na niszczycielkę

Aurelllia napisał(a)
Fajnie działasz a mnie zasypało znowu....

dziękuję
oj....wstręciucha zima nie chce odejść .....
Magleska 18:30, 29 mar 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ja myślę, że mniejsza kulka na to miejsce by mogłabyc( przy wiekszym bukszpanie), albo ta ale w większej odległości. Zgrabniej by było, bo one się już teraz prawie stykają.
Zazdroszczę gliny, u mnie piach jak pieprz.

Ps. dzięki za machnięcie deszczem, pada dopiero teraz widać że mokro, bo do tej pory tylko leciutkie mżawki.

zmieniłam na mniejsze
u mnie w miarę ładnie ,troszkę postraszyło deszczem -tak ,żebym obiad zdążyła zrobić

mrokasia napisał(a)
Magda, bałaganem się nie przejmuj. Jak Cię to pocieszy to u mnie pod domem pełno kartonów, worów ze śmieciami poremontowymi i innego badziewia. Nie zdążyliśmy wszystkiego wywieźć na PSZOK . Muszę gdzieś to poupychać, żeby przy wejściu nie straszyło ale schować nie mam gdzie .

A co do przeszkód antypsicowych - nie pamiętam teraz jak masz tam w planie od Ewy ale może zamiast kamieni to te duże buksowe kule tam wsadzić? czy one mają zostać w tym żwirku tam gdzie są?

troszkę pozmieniałam w planie ,mam nadzieję ,że Ewusia się nie pogniewa dostosowuję rośliny ,żebuy miałe szanse przetrwać słonicę psią
a bałaganem się nie przejmuj powolutku ogarniesz
Magleska 18:37, 29 mar 2018

Anda napisał(a)

Ten bukszpan chyba jednak za duzy.

W tej rabacie tylko z runianka te dwa miejsca sa ok, a w miejscu tego trzeciego nie bedzie rabaty z hortkami? Czy zrobisz ta rabate tak jak na planie troche nizej? Wtedy ten kamien tez bylby ok.

Ewuś troszkę nazmieniałam w planie bardzo Cię przepraszam ,ale ze względu na psicę troszkę inaczej zrobiłam
tu dałam kulki po prawej stronie,a po lewej stronie śćieżki dam hortki .....jak myślisz ?

Anda 18:45, 29 mar 2018

Magleska napisał(a)

troszkę pozmieniałam w planie ,mam nadzieję ,że Ewusia się nie pogniewa dostosowuję rośliny ,żebuy miałe szanse przetrwać słonicę psią
a bałaganem się nie przejmuj powolutku ogarniesz

No cos Ty, o co mam sie pogniewac Zreszta robisz prawie jak na planie, tylko buksow tam nie bylo Ty jestes na miejscu i plan musisz dopasowac do warunkow istniejacych Buksiki przytniesz ladnie kiedys i bedzie francja-elegancja
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies