O widzisz, znajomi doceniają Twoj talent
W ogrodzie wcale nie masz chaosu, wszystko jest posadzone z przemyśleniem i pasuje do siebie. Masz bardzo spójny ogrod. Brawo.
Co do obrzeży jeszcze uch nue zamontowałam. Czekam na dostawę kompostu, jako podłoża pod trawę i jak wyrównam teren pid trawnuk będę mogła położyć obrzeża alu.
Powiem Ci, że z trawą tez mam nie łatwo, niby z daleka pięknie ale z bliska chwasty, placki suchej trawy etc. Mieli rację Ci co mowili, ze trawnik to najtrudniejsza do uprawy roślina
dziękuję Effka za tyle miłych słów .....nie wiem ,czy mój ogród spójny ,ale kolorowy taki jak lubię ..
..z przyjemnością po nim chodzę i już nie myślę ,tak jak w zeszłym sezonie ,że wszystko do zmiany mogę powiedzieć ,że lubię swój ogród
jeszcze detale dopracuję (obrzeża i może trawnik ) i w tym sezonie tylko będę dbać
Miłego wieczorku
Patrycja
tam jest taki misz-masz ,że aż ciężko wymienić
ale spróbuję
róże -różne odmiany ,ostróżki blu birds i białe ,zawilce snow white,zawilce jakieś inne....
szałwie ,orliki,monarda ,kosaćce,drakiew niebieską ,żółte pełniki i jeszcze kilka innych kfiatuchów ,których nazwy nie znam ,hortki ,rozchodniki,trawki carex ellata,sesleria jesienna ,miskanty ML,berberysy chocolatte
z zimozielonych są tujki kulki , cyprysiki,2 świerki inversy ....
z drzew wiśnie royal burgundy ....
na pewno jeszcze będę dosadzać kwiaty jesienne i letnie ....może jeżówki ...
z tej rabaty chcę mieć kolorową bylinówkę ....
nie jest ona ani inspirująca ,ani nie ma ograniczenia gatunków na niej -pełen spontan i chaos
rabata ma ok 16 metrów długości iok 3,5 szerokości
Miłego wieczorku
u mnie runianka na słońcu wogóle nie rosła przypalało ją strasznie, i teraz wiosną przesadziłam wszystkie w bardziej cieniste miejsce-pod drzewka.
Bardzo mi się podobają takie łany zielone z runianki, tylko że u mnie prawie wszędzie patelnia.