Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 08:51, 26 sty 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Madziuś, cieszę się, że jesteś!

Daria też się cieszę co prawda.......jeszcze nie w pełni ,jeszcze są dni ,że nic mi się nie chce ,ale mam nadzieję ,że jak przyjdzie wiosna ,to zmieni się to moje lenistwo .......,bo smutek w sercu już zostanie niestety .....
Często jestem na O ,ale czasami po prostu tylko oglądam i czytam ,a nic mi nie przychodzi do głowy do pisania ....jakaś taka niemoc mnie dopada .........,albo brak lekkiego pióra
Buziaki
Magleska 09:01, 26 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Obserwuję co zrobiliście ze swoim ogrodem w krótkim czasie...to chylę czoła po prostu. Normalnie torpeda.

Dziękuję Danusiu .......mój ogród mały ,więc nie ma tyle roboty ,co w dużych ogrodach

z jednej strony cieszę się ,że mam tylko tyle ogrodu ,bo w większym chyba nie dałabym rada sama wszystkiego ogarnąć

Tak jak już wiele razy pisałam skalniak robiła firma - ja w nim pozmieniałam bardzo dużo do tej pory sama ......i jeszcze pozmieniam
Ścieżki też robili fachowcy .....ale cały tył ogrodu ,zmiany w przedogródku i boki domu - to już sama własnymi rękami ogarniałam czasami trochę wykorzystałam syna -przeniósł skrzynie warzywne i pergole .....trochę kamyczki pomógł rozwieść ......
Planuję dużo zmian na wiosnę jeszcze poczynić - głównie w nasadzeniach - bardzie je ujednolicić ,większe plamy kolorystyczne zrobic ........oby tylko zdrowie dopisało i pogoda
Pozdrawiam cieplutko

Magleska 09:05, 26 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Madziu, również cieszę się, że jesteś. Bardzo, bardzo się cieszę. I pokazuj dużo swojego pięknego ogrodu.
Pozdrawiam.

Basiu narazie nie ma co pokazywać więcej ....może dziś jakieś pocykam .....ale śnieg stopniał ,trochę ponuro ....

nie mogę doczekać się wiosny i poczuć to zmęczenie po pracy w ogrodzie ,co daje radość ....jeszcze tylko luty niech minie i już będzie wiosna
Pozdrawiam cieplutko
Magleska 09:10, 26 sty 2019

dominika_ napisał(a)
Widzę, że u Was także nieźle napadało śniegu. Twoja psina zadowolona jak i moje. Codziennie turlają się w śniegu. Aktualna zabawa, który wiecej drewienek wyniesie z pod szopki

Dominika dIękuję za odwiedziny
z drewnem moja też szaleje - co rusz muszę klocki zabierać ,bo rozwala po całym ogrodzie franca jedna ..

...śnieg u mnie stopniał ,jest go niewiele ,ale wszystko zmrożone ....
W jednym miejscu z boku domu moja wstrętna kochana psica rozkopała prostokąt z runianką i hortensjami - a jest tak zmrożone ,ze nic teraz z tym nie dam rady zrobic - wściekła byłam na nią strasznie ..... ale szkody wpisane w ogród z psem - trzeba będzie poprawić
Magleska 09:13, 26 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Danusiu Madzia to wszystko sama sadzi i przesadza, tylko do płyt i placyku miała pomoc, a tak to Ona idzie jak rakieta. Raz dwa i już

Sylwuś
W końcu odnalazłam Twój drug wątek ......dziś wieczorkiem mam lekturę
Jak rakieta ..hihi ....hmmmm ......jak rakieta to Ty z Wojtkie idziesz .....u mnie malutki ogród ,przecież wiesz
A i Skały na skalniaku ,tez nie ja układałam
Magleska 09:15, 26 sty 2019

DorKa napisał(a)

Ja to myślę,że tym fachowcom od płyt też pomagała w robocie

Dorka płyty za ciężkie - nie dałam rad sama podnieść ,ani jednej ......więc nie ....nie pomagałam przy płytach .....ale przy ziemnych pracach jak najbardziej .....
jolanka 09:17, 26 sty 2019

Buziaki Madziu
Wyobrażam sobie u Ciebie te widoki z tarasu, pewnie jak śnieg posypie to jest cudny widok na góry, daleko bo daleko ale.... Pokaż
Magleska 09:20, 26 sty 2019

margaretka3 napisał(a)
Hej, Madziu!
Byłam przy Tobie na swój sposób w tamtym trudnym dla Ciebie czasie.

Cieszę się, że tu wracasz. Już wiesz, co będziesz zmieniać? Coś czuję, że jakiś plan już Ci chodzi po głowie

Gosiu dziękuję..... ten czas nadal jest trudny .....najgorzej jest wieczorami .....ale staram się myśleć pozytywnie i myśleć ,że tak jest lepiej .......

Plany chodzą mi po głowie różne .....ale jeszcze konkretów brak .....na pewno będą zmiany w nasadzeniach - tzn ujednolicanie i większe plamy jednakowych roślin ....trochę poprawek w kształcie rabat- i tu mam największy problem ,bo nie wiem jak te rabaty poprawić
Buziaki
Magleska 09:24, 26 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Ooo, no to tym bardziej należy się szacunek i podziw. Kolejna pracusia co się pracy męskiej nie boi.

Żadnej pracy się nie boję ale nie które ,są ponad moje siły tzn kamory na skalniaku i płyty betonowe
Magleska 09:30, 26 sty 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Madziu, super, że znów jesteś z nami Ciekawe, co będziesz zmieniać w ogrodzie? Idziesz jak torpeda Buziaki

Aguś zmiany na wiosnę .....już nie mogę jej się doczekać .....zamierzam trochę pozmieniać w kształtach rabat - może porobić jakieś wcinki .....nie wiem jeszcze sama .....może dziś zacznę rysować jak jest i jak by można ulepszyć to co jest
Co jeszcze .....hmm .....zmiany w nasadzeniach - tzn większe grupy tych samych roślin ....

.motam się jeszcze ,bo jestem wzrokowcem i dopiero jak siedzę w ogrodzie i patrzę na rabatę ,to taki impuls w głowie daje znać ......tak ,a może tak ......ech .....jeszcze tyko luty niech minie trochę zimnego marca

Buziaki