Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

beata_m 09:17, 29 sty 2019

hej Madziu no faktycznie masz Ty kwiatuchów w domu sporo, fajne doniczki - te szarawe? Nie wyglądają jak plastik ... z czego są?
U mnie mąż ostatnio narzeka, że nie mam kwiatków w domu - oprócz paru storczyków więc pomału myślę nad tym w moim rodzinnym domy była dżungla a u mnie taka pustynia
dana1s 09:50, 29 sty 2019

Madziu dawno mnie nie było, ale zaglądam ciągle . Nie umiałam pisać...
Kochana kwiecia masz w domku mnóstwo. Taki ogród w domu, cudnie to wygląda
Zdjęcia piękne, szczególnie mnie ujęły te fotki nieba . Niesamowite!
Plany widzę ambitne, mam podobnie
Buziaki!
Magleska 10:22, 29 sty 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Super pomysł z tą ścieżką.
Wszystko dobrze napisałaś, bo zrozumiałam od razu zanim zjechałam na Twój szkic.
Jak najbardziej dobry plan, pomysl też może o takiej ścieżce-ciągu, aby dojście było w drugą stronę do stołu na dolny taras.
A może by tak zaraz przy ścieżce zrobić takie rabaty wąskie prostokątne od strony trawnika?

to dobrze ,że zrozumiałaś nie mam takiej lekkości w pisaniu i opowiadaniu słowem pisanym ,więc tym bardziej się cieszę

z takim ciągiem ścieżki też by było fajnie ....jak już będzie cieplej ,to będę siedząc na schodkach z kawusią planować

...właśnie myśle o takiej ścieżce zatopionej w roślinach ....tylko,że tam z boku domu przejeżdżam kosiarką i taczkami,więc muszę na żywo ze sprzętem pojezdzic ,żeby było też funkcjonalnie
....no i ten mój pies niszczyciel tamtędy przebiega taranując wszystko

.....niech już jest wiosna !!! chce mi się prac ogrodowych bardzo
Buziaki

Lulilaj 10:23, 29 sty 2019

Super plany bardzo fajny pomysł ze ścieżką już nie mogę się doczekać efektu
Magleska 10:28, 29 sty 2019

Anda napisał(a)
Śliczne rośliny masz w domu Masz tzw. zielony kciuk

Pomysł na ścieżkę wg mnie bardzo dobry

dziękuję Ewuś
pomysłów mam dużo ,a co z tego wyjdzie to się okaże ....
rośliny domowe dopiero w zimie doceniam ,bo tak to rosną sobie po macoszemu-podlewam i tyle
chociaż wczoraj korzystałam z dnia wolnego i poprzesadzałam niektóre

buziaki

nie mam ładnych kwietników ,te co mi się podobają ,to niestety narazie cenowo nie dam rady ich mieć .....może kiedyś
tymczasowo niektóre stoją na skrzynkach z tarasu

Magleska 10:40, 29 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ciekawe czego Ona tam szukała niegrzeczniucha
Hiacynty będa w domku zaraz kwitły, na parapecie te białozielone listeczki musisz gdzieś wyżej ulokować ( na szafie lub kwietniku i dać sznurek bo to pnąca roślina( ja mam pod sufitem w salonieSzybko rośniefajnie będzie jak tą ścieżkę z zejściem połączysz. Tą rabatę bliżej tych płytek bym dała
Te iglaczki z parapetu możesz wsadzić w ogrodzie to te same co ja mam wzdłuż chodnika do gospody, brzydna z wiekiem niestety i trzeba im obręcze robić bo się pod śniegiem rozkładają brzydko

Sylwia ...pewnie jakiegoś kreta ,albo po prostu się nudziła ....nie wiem
wykopała jedną hortensje -nie wiem skąd wiedziała ,że vanilki chcę wymienić na Magical Moonlight....lub inne co są najdłużej białe

co do kwiatucha -jeśli będzie się piąć lub zwisać ,to zmienię mu miejscówkę

a iglaczki z parapetu narazie zamierzam chodować domowowo ...są u syna w pokoju ,przesadziłam je do większych doniczek ....zobaczymy czy przeżyją w domu

i rabatę faktycznie bliżej płyt zrobię -taka ścieżka otulona roślinami będzie ....mam nadzieję
jeszcze jeden domowy -w zeszłym sezonie było maleństwo ,a teraz już potfór

Magleska 10:43, 29 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne plany Madziu na nowy sezon
Kwiaty domowe masz cudne u mnie też przybywa coraz więcej... bo uwielbiam także rosliny domowe a nie tylko te ogrodowe
Pozdrawiam

dzięki Wiola
ja też tej zimy sporo dokupiłam ,chociaż nie mam ręki do tych domowych kwiatów ,w zimie bardziej o nie dbam ,niż w sezonie ogrodowym
Buziaki

nawet w łazience jakieś mam

Magleska 10:47, 29 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Madziu, dobrze wytłumaczyłaś a rysunek jeszcze upewnił, że ta ścieżka to dobry pomysł. Pewnie, że tak.
Te płyty będą dobrze się prezentowały przy trawniku.
Psiak słodki ale psotny.
Pozdrawiam.

cieszę się Basiu ,że mój pomysł się podoba ....nie wiem tylko ,czy mojemu emowi się spodoba znowu będzie marudził pewnie ,że po co ,że tak jest dobrze....

a psica ....ech ....lubię ją ,ale czasem wkurza mnie

Magleska 10:54, 29 sty 2019

Margerytka40 napisał(a)
Psica urwiska, moje upodobały sobie kępę miskanta i ciągle w nie siedzą. Rozwaliły misternie związaną kępę,wszystko połamane a jak w nie siedzą to wszysto aż chodziale co zrobić, i tak je kocham

to tak jak ja .....pozłoszczę się ,obrażę na chwilę ,ale i tak lubię bardzo -w końcu to członek rodziny

rozkwitł hiacynt u córci pachnie obłednie

a to mało wymagające kwiatki mojej córki -podlewać nie trzeba ....
nie przepadam za sztucznymi ,ale ten mi się w miarę podoba

Wiolka5_7 11:03, 29 sty 2019

Magleska napisał(a)

dzięki Wiola
ja też tej zimy sporo dokupiłam ,chociaż nie mam ręki do tych domowych kwiatów ,w zimie bardziej o nie dbam ,niż w sezonie ogrodowym
Buziaki

nawet w łazience jakieś mam

Nie powiedziałabym,że nie masz ręki do kwiatow domowych...masz bardzo dużo pięknych egzemplarzy