Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

eVka 22:55, 19 kwi 2020

Madziu, ile cudnych zdjęć nam pokazałaś, nie wiem gdzie patrzeć W tej starszej części masz tak pięknie, czyściutko, równiutko, te klony aż płoną!
Nowa część ogrodu też niedługo będzie taka boska
Kasiolaaa 17:33, 20 kwi 2020

Madziu obejrzałam zdjecia z poczatku ogrodu a teraz szok i niedowierzanie tyle zmian tyle roslin super ze mozna cofnac sie w czasie ❤
Magleska 18:34, 20 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)
Podziwiam za kanty. Bardzo . A myślałam, że ty masz wszędzie obrzeża. A klony masz chyba we wszystkich kolorach. Piękne i nigdy nie nudne .

Agatko dziękuję za komplementy .... kanty -jeszcze ich nie skończyłam-na razie mam dość -jeszcze mnie ręce bolą od tej twardej gliny ....

obrzeża mam na całej tzw. starej części
....na nowej- dopóki nie będę pewna szerokości i kształtu rabat -nie zrobię obrzeży

eM chce dużą wiatę na auta( tam ,gdzie góra kamyczków ) ....i dużo trawy ....
a ja nie wyrabiam ,żeby wszystko i wszędzie było ogarnięte ,tak jak lubię ,więc na razie się nie sprzeciwiam

...klony uwielbiam wszystkie

Buziaki

AnnaCh napisał(a)
Tak myślę o tych cisach i może ten pan miał rację, Toszka zawsze mówiła, żeby lać co kilka dni ale dużo. Codziennie to może korzenie im gniją?

Aniu
może i racja ….
teraz będę co kilka dni podlewać -dziś wykopałam te najgorsze i od nowa posadziłam …
nie mają świeżych korzonków (6 sztuk )……

posadziłam je na podwyższeniu -dałam sporo piachu ,kory ….co będzie ,to będzie ….w sobotę dam im MS z ukorzeniaczem …albo się wezmą w garść ,albo będę musiała wymienić …

Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu ,ale wypucowałaś ogród przepięknie masz
szkoda cisów pewnie mają za mokro i dlatego chorują ...
ja podlewam swoje rzadko a dużo i póki co dobrze rosną...

A czosnkom liście obsychają,bo jest ciepło i potrzebują wody...
Super ten basen eM zakumuflował no i fajnie wygląda na dole skarpy

Miłej niedzieli

Wiola dziękuję
Cisy będę rzadziej podlewać -może faktycznie im za mokro ….tym bardziej ,że przy skarpie rodkowej są traktowane po macoszemu i są ładne …
ostatnie podrygi Magnolki ...

Magleska 18:35, 20 kwi 2020

Helen napisał(a)
Magda, mam 2 pytania:
- jaki masz patent na klony, że tak pięknie rosną?
- czy dobrze się kancikuje przy desce? ja zazwyczaj rozciągałam sobie sznurek, ale może to jest myśl, żeby to robić przy deseczce

Helen
-patentów nie mam kupuję małe egzemplarze …..i nie okrywam ,nie odżywiam jakoś specjalnie -dostały w zeszłym sezonie gnojówkę z pokrzyw ….

-ja też rozciągam sznurek do kancików -ale deskę mam dodatkowo ,żeby mi się sznurek nie przesunął
-poza tym złamałam trzonek od noża do kantów i tu robiłam zwykłym kuchennym nożem i czasami siekierą i łopatą taką mam tam beznadziejną ziemię ….

Magleska 18:35, 20 kwi 2020

beata_m napisał(a)
Madzia ale zmian u Ciebie, jestem w szoku! Pięknie ... i na spokojnie ile się uda to się uda ale krok za kroczkiem do przodu

Beatko dziękuję …..
na spokojnie działam na nowej części ….tam żadnych spektakularnych rabat nie planuję
tylko tak, żeby było schludnie ,ładnie i przyjemnie i w miarę bezobsługowo

dlatego tam jak na razie drzewa i krzewy dominują ….pewnie z czasem jakieś nadwyżki trawiasto -kwiatowe też posadzę
dla odmiany parę zbliżeń

Magleska 18:39, 20 kwi 2020

Monia81 napisał(a)
Madzia te Twoje klony to mi się po nocach śnią pięknie proszę Pani ta runianka świetnie ci się rozrosła, też się na nią zastanawiam, czy by mi trochę pozadarniała, cobym mniej wolnego miejsca miała z tymi cisami to może być faktycznie od nadmiaru wody, ja swoich nie podlewam zbyt często, podlewam jak już sucho mają, spróbuj faktycznie ograniczyć im tej wody... buziaczki

Monia
ograniczę wodę -teraz raz na kilka dni będę podlewać ,ale też będę sprawdzać ,jaka jest ziemia ….

a jak Twój klonik -żyje ?

moje maleństwo Judaszowiec -czekam na kwiatuszki -nie umiem mu fotki zrobić -zaraz aparat co innego wyostrza ...

jarząbki zaczynają

Buziaki
Magleska 18:46, 20 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Madzia, dobrego tygodnia Ci życzę

Asiu
Wzajemnie
wyczytałam dobre wieści u Ciebie …..
u nas nic nam nie robią

wyciągnęłam drugi obiektyw ,ale mi niestety zdolności brak ,żeby takie ładne fotki robić jak Twoje

udało mi się sikorkę trafić

Magleska 18:53, 20 kwi 2020

effka napisał(a)
Madziu, ile cudnych zdjęć nam pokazałaś, nie wiem gdzie patrzeć W tej starszej części masz tak pięknie, czyściutko, równiutko, te klony aż płoną!
Nowa część ogrodu też niedługo będzie taka boska

Ewuś dziękuję za komplementy

powiedzmy ,że ze starej części już jestem zadowolona nowa ...hmmm... jeszcze mnie drażni ...ale pomalutku
za to pierwsze warzywka zaczyna być widać

Buziaki