Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

andzia458 23:23, 22 kwi 2020

Hejka. Byłam u Ciebie już wczoraj bo zaintrygował mnie tytuł wątku. Dzisiaj troszkę się rozgościłam i podziwiam piękną wiosnę. Pozdrawiam.
Magleska 22:29, 23 kwi 2020

Rojodziejowa napisał(a)
Madziu jak Ci się sprawuje Kłosówka Miękka?

Asia ….już dawno jej nie mam-miałam ja krótko ,szybko stała się brzydka i rozłaziła się za mocno

AgnieszkaW napisał(a)
Madziu, przyszłam pooglądać wiosnę w Twoim ogrodzie, ślicznie masz. Trawa taka piękna, zadbana, a skalniak bardzo grzeszy urodą

Aga cieszę się ,że Ci się u mnie podoba
trawa ….hmm ….na fotce wyszła dobrze ,ale tak w życiu ,to taka sobie

Gosialuk napisał(a)
Kloniki aż świecą z daleka w tym słońcu. Mnóstwo pracy - ale efekty namacalne. Lubię oglądać fotki z twojego ogrodu, zawsze coś ciekawego sobie wypatrzę.
Pomysł z wiatą mi się podoba, tak więc popieram.
Za cisy trzymam kciuki.

Gosiu dziękuję za tyle miłych słów
cisy ….co ma być ,to będzie ……..wszystkie żółknące nie mają świeżych nowych korzonków
Magleska 22:32, 23 kwi 2020

Iwonka napisał(a)

Z remontem mam taki zawias że masakra. Wszystko rozgrzebane i zero pomysłu, dawno tak źle ze mną nie było. Myślałam, że jak rozkopię to coś się wyklaruje a tu lipa. Zaorałabym wszystko i zaczęła od nowa, ale na płaskiej jak patelnia działce Poza tym jest tak sucho, że kilof by się przydał na te bryły gliny.

Iwonka jakbyś miała płaską działkę ,to chciałabyś z różnicą terenu
tacy jesteśmy dążymy do ciągłych zmian

andzia458 napisał(a)
Hejka. Byłam u Ciebie już wczoraj bo zaintrygował mnie tytuł wątku. Dzisiaj troszkę się rozgościłam i podziwiam piękną wiosnę. Pozdrawiam.

Witaj u mnie
zapraszam ….zajrzę jutro do Ciebie.....pozdrawiam
Magleska 08:09, 25 kwi 2020

Miłego weekendu Dziewczyny i Chłopaki

idę walczyć z nową skarpą za przyszłym basenem

będzie kontynuacją tej

mam takiego derenia -nie wiem co to za on i ma takie malutkie kwiatuszki

wisienki jednak zakwitły -obfocę je porządniej

nadrobiłam zaległości we wszystkich moich ulubionych ogrodach -nie wszędzie się odzywałam ….bo nie zawsze wiem co powiedzieć ,oprócz pięknie
Pa pa
AnnaCh 11:22, 25 kwi 2020

Współczuję pracy przy tej skarpie, ale z drugiej strony to wygląda mega ciekawie Nie jest tak płasko, można fajnie teren podzielić
Helen 14:09, 25 kwi 2020

Ślicznego masz derenia. Nazwy sobie nie przypomnisz?
Magleska 20:38, 25 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Współczuję pracy przy tej skarpie, ale z drugiej strony to wygląda mega ciekawie Nie jest tak płasko, można fajnie teren podzielić

Aniu do skarpy nie dotarłam
wzięłam się za porządne przekopanie tej rabaty

-jesienią robiłam na niej eksperyment ….tzn posadziłam bez przekopywania drzewa , krzewy, jakieś tam trawy -dawałam tylko do dużych dołów dobroci ,porozkładałam kartony ,zasypałam dobrą ziemią z kompostem i obornikiem i na to wysypałam grubą warstwę kory …..
przez zimę się miało to wszystko samo przegryzć …..
.hmmm
i efekt jest połowiczny -tzn -wyginęły jakieś drobne chwasty, mlecze i inne ,ale perz ma się bardzo dobrze,aż za dobrze i zarasta całą to moją rabatę wygnańców
dziś prze około 5 godzin przekopałam widłami kawałek może 3m na 3m -wybrałam około 5 taczek kłączy …..teraz każdą wolną chwilę będę tam ryć niestety ….
nie znalazłam innej metody na pozbycie się perzu -chemii nie chcę stosować ,bo zamierzam tam w dolnej części posadzić dynie i cukinie ….

tak mnie ręce bolą ,że nawet mi się pisać nie chce
Magleska 20:42, 25 kwi 2020

Helen napisał(a)
Ślicznego masz derenia. Nazwy sobie nie przypomnisz?

Helen niestety nie znam nazwy ,nawet Pani w szkółce nie znała dokładnie-mam 2 sztuki kupione w okazyjnej cenie -Pani twierdziła ,że zakwitną i pierwszy zakwitł -na drugi czekam

tu po prawej na rabacie są obydwa....z lupą trzeba szukać

BKosimkArt 21:51, 25 kwi 2020

Magleska napisał(a)

Aniu do skarpy nie dotarłam
wzięłam się za porządne przekopanie tej rabaty

-jesienią robiłam na niej eksperyment ….tzn posadziłam bez przekopywania drzewa , krzewy, jakieś tam trawy -dawałam tylko do dużych dołów dobroci ,porozkładałam kartony ,zasypałam dobrą ziemią z kompostem i obornikiem i na to wysypałam grubą warstwę kory …..
przez zimę się miało to wszystko samo przegryzć …..
.hmmm
i efekt jest połowiczny -tzn -wyginęły jakieś drobne chwasty, mlecze i inne ,ale perz ma się bardzo dobrze,aż za dobrze i zarasta całą to moją rabatę wygnańców
dziś prze około 5 godzin przekopałam widłami kawałek może 3m na 3m -wybrałam około 5 taczek kłączy …..teraz każdą wolną chwilę będę tam ryć niestety ….
nie znalazłam innej metody na pozbycie się perzu -chemii nie chcę stosować ,bo zamierzam tam w dolnej części posadzić dynie i cukinie ….

tak mnie ręce bolą ,że nawet mi się pisać nie chce

Też mam taką rabatę eksperymentalną, chyba tylko dlatego że mie mogłam jej przekopać, tak twarda tam jest ziemia... perz to twardy zawodnik niestety...
mrokasia 21:57, 25 kwi 2020

Aaaaa, tutaj też perz . Nie czuję się osamotniona w walce z tym dziadostwem.