Widzę, że Cię robota wchłonęła po całości
Uważaj, bo to teraz jest mocno toksyczne , zwłaszcza dla psyche...
Ja się powoli przymierzam - a właściwie została brutalnie do tego zmuszona - do malowania muru, wreszcie... Trzeba się zmuszać do różnych aktywności, bo człowiek dostaje na głowę.
Madziulku, dobrego dnia spokoju i dużo słonka
Agatko ja też tak myślałam -że łatwe ,piękne i przyjemne ….a u mnie cos nie bardzo ….może za słabo podłoże przygptowane ,albo za sucho ,albo za mokro ….nie wiem ….ale jakoś znięchecona jestem nimi ….jeśli do jesieni nie wydobrzeją ,to wymienię a zwykłe tuje ….
z tych odmian ,to raczej kulek nie zrobisz ….podobno jedna najlepsze do formowania to baccata
I masz rację już nie łyso -każdego dnia coraz więcej listków na drzewach
Buziaki
Kasiu
dziękuję za odwiedziny ...faktycznie urosły ,ale coś mi chorują nie wiem ,czy im za sucho,czy za mokro
Helen tak ,to runianka -w końcu po 3 sezonach wygląda fajnie
Asiu ...dziś był Pan ze szkółki -przywiózł mi na wymianę brzózkę -za darmo ….jestem nadal w szoku,bo miłe to -przecież to już rok temu kupione i posadzone i wiosną padnięte ,a Pan uwzględnił gwarancję i mi wymienił ... …..
ale wracając do tematu cisów ….Pan spytał ,czy nie mają za mokro ,bo podobno one tego nie lubią …..i zgłupiałam ,bo ja leję prawie codziennie i może gwózdz do trumny im dobijam ….hmmm
szkoda mi ich dlatego ,że już duże są … już prawie pod siatkę dorosły ….jak wsadzę tuję ,to znowu ze 3 lata będę czekać na efekt ….
będę eksperymentować -część będę podlewać ,a część nie ….
Miłej Niedzieli
Daria
klony niektóre mi podmarzły-te sadzone jesienią w zeszłym sezonie -teraz jak już całkiem listki wypuszczą ,to poobcinam to co przemarznięte i będą rosły
i dobrze pamiętasz -przy placyku większość cisów mi też padła niestety ….
ale tam była ziemia nie przygotowana totalnie …..teraz postarałam się bardziej -kora ,piasek ,kompost ,dobra ziemia -przekopałam tam porządnie i mam nadzieję ,że te będą rosły ….to ma być niski żywopłocik
Ewa
oglądałam w pracy na telefonie efekty Twojej pracy
i za chwilkę jeszcze raz obejrzę na większym ekranie
ciekawa jestem tych Twoich tulipanów Orange... -ja z tych EE jestem bardzo zadowolona i będę ich dużo dosadzać ( jak kupię )
mi z tych 2 sezonowych ( nie pamiętam odmian oczywiście ) powychodziły tylko nieliczne egzemplarze …w przedogródku w zeszłym sezonie miałam cudne ,a w tym sezonie mam mało -tylko EE nie zawiodły
w tej rabacie przy domku -też same liście prawie ,ale kilka sztuk cieszy