Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Kasiolaaa 21:05, 17 kwi 2020

Madziulka pozdrowionka ❤
kasiek 22:35, 17 kwi 2020

Ale masz piekne klony, mnie niestety Verticilioza zjada wszystkie, ostał się 1 - i jest w donicy
galgAsia 09:54, 18 kwi 2020

Widzę, że Cię robota wchłonęła po całości
Uważaj, bo to teraz jest mocno toksyczne , zwłaszcza dla psyche...

Ja się powoli przymierzam - a właściwie została brutalnie do tego zmuszona - do malowania muru, wreszcie... Trzeba się zmuszać do różnych aktywności, bo człowiek dostaje na głowę.

Madziulku, dobrego dnia spokoju i dużo słonka
Magleska 21:58, 18 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)
A ja myślałam, że cisy są bezproblemowe. Nie wiem gdzie wszyscy kupują baccaty do formowania bo u nas od zeszłego roku takich nigdzie nie ma. Pojechałam do Auchan ogród w maseczce i rękawiczkach a tam też tylko Dawid, Wojtek, Hicksii i Hilli. To chyba z żadnych nie zrobię kulek.
A w ogóle to u Ciebie już całkiem nie łyso .

Agatko ja też tak myślałam -że łatwe ,piękne i przyjemne ….a u mnie cos nie bardzo ….może za słabo podłoże przygptowane ,albo za sucho ,albo za mokro ….nie wiem ….ale jakoś znięchecona jestem nimi ….jeśli do jesieni nie wydobrzeją ,to wymienię a zwykłe tuje ….

z tych odmian ,to raczej kulek nie zrobisz ….podobno jedna najlepsze do formowania to baccata

I masz rację już nie łyso -każdego dnia coraz więcej listków na drzewach
Buziaki

Kasiu
dziękuję za odwiedziny ...faktycznie urosły ,ale coś mi chorują nie wiem ,czy im za sucho,czy za mokro

Helen napisał(a)
Magda, co rośnie pod tymi klonami? Runianka?

Helen tak ,to runianka -w końcu po 3 sezonach wygląda fajnie

sylwia_slomczewska napisał(a)
Runianka z klonami wymiatają

Sylwuś dziękuję Kochana

Magleska 07:12, 19 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Madzia, a może te cisy mają jeszcze korzenie w torfie? Bo jak on wyschnie, to ściska bryłę korzeniową i nawodnić tego nie sposób...

Asiu ...dziś był Pan ze szkółki -przywiózł mi na wymianę brzózkę -za darmo ….jestem nadal w szoku,bo miłe to -przecież to już rok temu kupione i posadzone i wiosną padnięte ,a Pan uwzględnił gwarancję i mi wymienił ... …..

ale wracając do tematu cisów ….Pan spytał ,czy nie mają za mokro ,bo podobno one tego nie lubią …..i zgłupiałam ,bo ja leję prawie codziennie i może gwózdz do trumny im dobijam ….hmmm

szkoda mi ich dlatego ,że już duże są … już prawie pod siatkę dorosły ….jak wsadzę tuję ,to znowu ze 3 lata będę czekać na efekt ….
będę eksperymentować -część będę podlewać ,a część nie ….
Miłej Niedzieli
Magleska 07:21, 19 kwi 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)
Czegoś tym cisom brakuje ale nie wiem czego, a czy kiedyś też czasami przy placyku Ci któryś nie zachorował?

I tak jeszcze patrzę na Twoje klony listeczki już maja , a nie podmarzły Ci? Moje w większości jeszcze nie wypuściły liści ,a tylko jeden i jemu przymrozek zaszkodził.

Daria
klony niektóre mi podmarzły-te sadzone jesienią w zeszłym sezonie -teraz jak już całkiem listki wypuszczą ,to poobcinam to co przemarznięte i będą rosły

i dobrze pamiętasz -przy placyku większość cisów mi też padła niestety ….
ale tam była ziemia nie przygotowana totalnie …..teraz postarałam się bardziej -kora ,piasek ,kompost ,dobra ziemia -przekopałam tam porządnie i mam nadzieję ,że te będą rosły ….to ma być niski żywopłocik

Buziaki
ponudzę klonami

Kasya 07:33, 19 kwi 2020

Ach...perfekcja w każdym calu
Trochę się stresuje
Magleska 07:37, 19 kwi 2020

effka napisał(a)

No i extra, piękni będzie wyglądała ta obudowa basenu w kolorze domku. Właśnie czytałam o cisach i magicznej sile, kupię sobie do swoich, żeby je odżywić, dolomitem też sypnę.
Dzisiaj pracowałam do 18 w domu, żeby właśnie jutro jak będzie piękna pogodę poszaleć w ogrodku. Będę kanty robić. Dzisiaj wieczorem tylko polewiłam przedpłocie i podjazd grysowy. Dwa wiaderka chwastów wyrwałam
EE nie mam, muszę koniecznie kupić jesienią, bo są zachwycające. Za to cały ogród mam w Orange Van Eijke i jestem nimi zachwycona, są takie pomarańczowo-malinowo-czerwone, piękny kolor.
Buziaki!

Ewa
oglądałam w pracy na telefonie efekty Twojej pracy
i za chwilkę jeszcze raz obejrzę na większym ekranie

ciekawa jestem tych Twoich tulipanów Orange... -ja z tych EE jestem bardzo zadowolona i będę ich dużo dosadzać ( jak kupię )

mi z tych 2 sezonowych ( nie pamiętam odmian oczywiście ) powychodziły tylko nieliczne egzemplarze …w przedogródku w zeszłym sezonie miałam cudne ,a w tym sezonie mam mało -tylko EE nie zawiodły

w tej rabacie przy domku -też same liście prawie ,ale kilka sztuk cieszy

Magleska 07:44, 19 kwi 2020

Misia napisał(a)

Dziękuję że się fatygowałaś żeby sprawdzić odmiany porzeczki agrest też mam po jednym krzaczku i miedzy nimi chciałam posadzić 3 drzewka owocowe ale w odstępach 2,5 max 3 m i teraz nie wiem czy to nie za mało. Też chciałam karłowe odmiany, chyba do jesieni poczekam z tym sadzeniem

Misia
ja te kolumnowe czereśnie też mam w mniejszej odległości -nie wiem co ile dokładnie …

podpytaj może Hanię Gruszkę ,albo Ewę Pszczelarnię-ona ma sad ,więc może Ci doradzi bardziej w temacie owocowych ….

ja debiutuję
Miłej Niedzieli
ciężko zdjęcie zrobić ,bo drzewka malutkie

Magleska 07:47, 19 kwi 2020

Wani napisał(a)

Magleska co to za drzewko?
Przypomniałaś mi że moim cisom też bym mogła sypnąć dolomitu chyba.

To Klon Palmowy -odmiany nie pamiętam ….
z oddali wygląda tak

Miłej Niedzieli