Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 11:04, 31 mar 2020

Agania napisał(a)

Stworzyłaś arcydzieło

Agatko bez przesady. Michał Anioł czy Matejko by się obrazili
Anitka 11:04, 31 mar 2020

Waclaw napisał(a)
To prawda. Jestem zachwycony

Wacławie tylko mchem trochę zarosłam
Anitka 11:07, 31 mar 2020

BKosimkArt napisał(a)
A te jagodziny to teraz plotłas czy na jesieni?? Nigdy z leszczyny nie robiłam wianķów... do dzisiaj, dzięki Anitko, fajne krztałtne wychodzą

Basiu przed świętami w grudniu. U mnie tej kręconej leszczynie wyrastają proste wilki, które wycinam i wykorzystuję. Ale tylko świeże są takie elastyczne.
Anitka 11:08, 31 mar 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Tez mam ta leszczyne, przed oknem kuchennym i ja uwielbiam
A starce czesto wiosna brzydko wygoadaja a potem stybciutko odbijaja.

Tez ją uwielbiam, szczególnie w stanie bezlistnym. Jednego starca zostawiłam i zobaczę czy odbije.
Anitka 11:12, 31 mar 2020

Urszulla napisał(a)

Jesteś Artystką o wózeczku poczytałam - trzeba sobie radzić
A skąd masz tę jagodzinę do wianków?

Ula jestem zwykłą kobitką, która żadnej pracy się nie boi Wózeczek naprawdę się przydaje, daje taką "babską niezależność "

Jagodzina - podczas spacerów w lesie zbieram wile rzeczy, nawet kupy końskie
Przywiozłam sobie z Bieszczad, gdy byłam na grobach.
Anitka 11:19, 31 mar 2020

basia3012 napisał(a)

To Ty Anitko na etapie budowy już wiedziałaś gdzie jest miejsce dla tej leszczyny? Dla mnie to mistrzostwo świata. Bo ja to latam z tymi moimi roślinami po całym ogrodzie. Dzisiaj posadzę a jutro przesuwam o 5 cm w prawo, a może w lewo. I tak wkoło. Ktoś tańczył z wilkami a ja tańczę z roślinami.

Basiu ja też wiele roślin przesadzałam. To miało być początkowe miejsce dla tej leszczyny, potem została przesadzona, gdy pojawiały się tam dwa wiązy w formie parasolki posadzone na trawniku, których tam też nie ma, są trzy graby kolumnowe i irgi, cisy. Po drodze były jeszcze żurawki i runianka.
Więc taka zdolna to ja nie jestem i tez tańczę z roślinkami Nie mam zdjęć, bo nie byłam jeszcze na etapie robienia fotek ogrodowych.
Anitka 11:23, 31 mar 2020

Milka napisał(a)
Oby sunie nie rozrabiały, tak jak moje psiaki

Trochę psocę, głównie kradną różne rzeczy, moje rękawiczki, czy łopatki ogrodowe znikają błyskawicznie I wszystkie ubrania, klapki, buty znoszą do legowiska. Ale najważniejsze, że nie kopią. Ale i tak są kochane
Anitka 11:38, 31 mar 2020

Doniczek przybywa, rozsadziłam pomidory, dynie i cukinie.

Śnieg właśnie sypie
Szukając pozytywów epidemii to eM zrobił mi kranik w ogrodzie zimowym i mogę wężem podlewać. Nie trzeba z konewkami z łazienki biegać. W sumie był inny i w innym miejscu, ale nie spełniał zadania i przeciekał. Do tego węża mogę używać lub konewki.
Iwonka 11:45, 31 mar 2020

U ciebie Anita sypie śnieg a u mnie teraz słońce i na szczęście wszystko topnieje. Kranik pierwsza klasa Świetnie wygląda ten wąż w wiaderku, jak prawdziwy
Mam nadzieję, że twoja magnolia nie uległa mrozom. Bardzo mi się jej kwiaty podobają. Pamiętam, że to była pomyłka przy zakupie, oby więcej takich Pamiętasz nazwę? Przypomina odmianę leonard messel. Kusi mnie dokupić jedną na to nowe klepisko
Magleska 11:55, 31 mar 2020

Anitka napisał(a)

Madzia córę uczę gotować i malować ściany zdalnie to i może zdalnie nauczę wianki robić

Anitka jestem chętna na lekcje .....tylko materiału na wianki nie mam ,a do soboty nie wychodzę z domu ...

chodz do mnie zobacz jak L dzielnie pracował pomalował wsio raz troszkę inaczej wyszło niż proponowałaś ,ale chyba jest w miarę dobrze

buziaki