Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Imienniczka 15:43, 27 sty 2018

Przeglądam stronę po stronie, a tu wszędzie róże Jestem zauroczona. Zachorowałam na chorobę różaną, mam ich już trochę, ale Twojej ilości w życiu nie osiągnę. Może bym osiągnęła, gdyby nie ograniczona powierzchnia mojego ogrodu
tulucy 18:16, 27 sty 2018

Mirko, nie sądzę, abym miała większą powierzchnię do dyspozycji
AgataM 18:20, 27 sty 2018

tulucy napisał(a)
Straż miejską może ktoś powiadomił, ale nie wiem. Zresztą faktycznie dziś to i mgła jest chyba, bo za miastem też gęsto biało... Możliwe, że to smog, nie wiem...

Moje skrzydlate nie lubią kukurydzy... Chyba ona w tych mieszankach jest przeznaczona dla większych ptaków, których u mnie nie ma.

Musiałam zwrócić medal za odwagę strasznie mi się spodobała Laurowiśni kosmatka śnieżna, no i pech chciał, że była dostępna w jednym z moich bylinowych źródeł internetowych. A samej jednej przecież nie będę brać, no bo jak to tak... noooo w maju będę się martwić

Po Twoim ogrodzie mam... Różyczkę...ogrodowąA to przecież zaraźliwe...
tulucy 18:24, 27 sty 2018

Mogę zapobiegawczo jako lekarstwo pokazać bieżące zdjęcie rabaty... Nic pociągającego
AgataM 18:32, 27 sty 2018

Pokazuj, pokazuj...... czekam
Gruszka_na_w... 19:17, 27 sty 2018

Dla córci zdrówka, dla Ciebie sił.
Bratek wywołuje optymizm.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 18:42, 28 sty 2018

Dziś lało... Wyszłam na chwilkę, sypnąć do stołówek, i nic więcej, nogi grzęzną w błocie, trawnik jak gąbka.
Krokusy wyszły, runianka ma pąki.
A na luty zapowiadają powrót zimy...
tulucy 18:44, 28 sty 2018

Córa lepiej, na szczęście odpukać nic groźnego. Obyśmy tylko czegoś nowego tam w poczekalni nie załapały
tulucy 19:06, 28 sty 2018

Wymyśliłam sobie w ramach przemeblowania ogrodu, że do mojej morelowo bursztynowej rabaty z parkowymi (Westerlandy, Sophia r., Bonita) dosadzę dołem Marię Curie, Fredensborg, może Bernstein. I jeszcze do tego dodam fiolety: Ebb Tide, Minerwę i Sibeliusa. I pewnie jeszcze jakąś rabatówkę morelkę. Ewentualnie jeszcze jakieś białe byliny? Ale tej bieli nie jestem pewna. Czy dawać tam jeszcze jakiś kolor? Może fioletowe byliny, np. kłosowca?
iwonadm 19:15, 28 sty 2018

tulucy napisał(a)
Wymyśliłam sobie w ramach przemeblowania ogrodu, że do mojej morelowo bursztynowej rabaty z parkowymi (Westerlandy, Sophia r., Bonita) dosadzę dołem Marię Curie, Fredensborg, może Bernstein. I jeszcze do tego dodam fiolety: Ebb Tide, Minerwę i Sibeliusa. I pewnie jeszcze jakąś rabatówkę morelkę. Ewentualnie jeszcze jakieś białe byliny? Ale tej bieli nie jestem pewna. Czy dawać tam jeszcze jakiś kolor? Może fioletowe byliny, np. kłosowca?

Też mam taką rabatę z rozowo morelowymi mam marie curie charles austin aladyn jazz augusta luisa queen of heart afrodite