Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Kasya 15:29, 21 sty 2018

tulucy napisał(a)
Ja jeszcze nic nie okryłam Kasiu, ciągle czekam na ten mróz

To lepiej nie czekaj bo jeszcze przyjdzie
Mi się taka zima podoba jak jest
Gruszka_na_w... 16:20, 21 sty 2018

Śnieg!!!!! Jakie piękne widoki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anulajda 19:27, 21 sty 2018

Łucjo podziwiam Twoje nowe rabaty u mnie prosto to trochę mi się kręci w głowie )))
tulucy 20:27, 21 sty 2018

Kasiu, no ja tylko z kopczykami na mróz czekam, ale broń Boże z żadną tęsknotą czy wyczekiwaniem
Ja tam się nie upieram, nie muszę tych kopczyków wcale robić, jak nie trzeba będzie, to płakać nie będę

Haniu ano posypało trochę i atrakcja od razu... Śnieg jako ewenement... Co za czasy nastały.

Aniu u mnie było prosto, ale nie mam serca do tych moich kształtów. Ciągle coś mi nie pasowało, nie wiedziałam co. Teraz już wiem linie proste mi jednak nie odpowiadają. Nie w tym moim małym kawałku...
Kindzia 11:41, 22 sty 2018

Dla mnie rewelacyjnie! Gdybym miała odwagę na taką rewolucję...i siłę przebicia z likwidacją trawnika...
Będzie superzasto!!! Tylko tej roboty to Ci niespecjalnie zazdroszczę, ale jednocześnie podziwiam za chęć do zmiany! Szacun, kłaniam się nisko...widzisz???
tulucy 12:47, 22 sty 2018

Widzę widzę...
Przy okazji swoją naiwność widzę i zapał mi słabnie nie wiem, czy ja mierzę siły na zamiary czy zamiary na siły...
Tydzień urlopu to mało będzie...
Poszłam dziś w teren, wydeptałam w śniegu dwie linie z planu, już naniosłam korekty na papier.

Miałam dziś nowego gościa na stołówce, pierwszy raz widziałam u nas grubodzioba ale zdjęcia nie dałam rady zrobić.

Mamy piękną zimę dziś, -2 stopnie i słoneczko...

Myślę też intensywnie nad propozycją Ewy Andy trzcinnika jako przesłony, ale 1. Chyba za niski, 2. Nie wiem, czy się rozłazi czy nie, 3. Nie wiem, czy w ogóle chcę tam trawę, czy nie lepiej jakieś kolumnowe drzewko.

Czy jest jakaś wysoka wąska trawa, taka co się nie rozłazi? W dodatku cała zielona, żadnych pasków
Anda 13:52, 22 sty 2018

Zielony bez paskow jest trzcinnik Karl Foerster i sie nie rozlazi Rosnie w kepie Lubi slonce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 15:12, 22 sty 2018

Kusisz coraz bardziej
inka74 15:20, 22 sty 2018

Patrzę na twoje plany i podziwam zapał do zmian. To totalna rewolucja będzie. I nie wiem czemu ale bardzo mi ten plan przypomina Park Güell i budynki Gaudiego. Takie jakieś dziwne skojarzenie ))

Ja akurat z tej odrobiny śniegu jestem teraz zadowolona. Rośliny przykryło bo się bałam, że pomarznie wszystko. A tak kołderka jest. No i pierwszy raz miałam okazję w świeżym puchu jeździć i po prostu uwielbiam normalnie jak małe dziecko się cieszyłam. Teraz już wiem co ludzi do tego ciągnie )
anabuko1 09:33, 23 sty 2018

Kibicować będę twoim nowym poczynaniom ogrodowym.
a kwitnące.fajniutkie.
Jak one na tle śniegu fajnie wyglądają i cieszą.
I moja różyczka mnie cieszy