Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

sylwia_slomc... 21:28, 04 lut 2018

tulucy napisał(a)
Ostatnie zakupy zrobione. Zamówiłam lilie i jeszcze trochę mieczyków bizantyjskich, bo mi się spodobały.

Zrobiłam dziś pizzę na obiad i padłam. Leżę sobie, mam nadzieję, że od dziecka wirusa nie złapałam, bo kaszlę...

No masz Ci los
AgataM 21:35, 04 lut 2018

Jakbyś miała wirusa takiego jaki w moich stronach panuje, to byś z łazienki nie wychodziła. Później jest temperatura i gardło.
Basilikum 07:41, 05 lut 2018

czytam o kolejnych rewolucjach i zdrowka zycze
tulucy 08:20, 05 lut 2018

U nas panuje bezobjawowe zapalenie płuc. Trochę się boję. We środę idę z dzieckiem na kontrolę, to poproszę, żeby i mnie sprawdziła pani doktor.

Dziś zimno u nas, teraz pokazuje mi -6, ten domowy, a to znaczy, że na rtęciowym na dworze jest -8. A ten stary dokładniejszy. Śnieg popruszył delikatnie, żadna ochrona.
tulucy 09:23, 05 lut 2018

Rozmawiałam z m, nie dajemy w pasku przy siatce drzew jednak, tylko będzie sam bluszcz. Muszę sadzonki ukorzenić. A tam, gdzie są róże, wstawimy kratki, żeby odsunąć róże od ogrodzenia.
Myślałam, żeby zrobić wąski żywopłot, ale nie mam miejsca, żeby odsunąć się od ogrodzenia, więc nie mogłabym go ciąć od tyłu. Chyba, że do sąsiadów bym chodziła. A to raczej odpada.
anabuko1 10:47, 05 lut 2018

Basilikum napisał(a)
czytam o kolejnych rewolucjach i zdrowka zycze

I ja dołączam się do takich życzeń.
I powodzenia w tych wszystkich rewolucjach.
tulucy 18:07, 05 lut 2018

Ehhhh myślałam, że pokaszlę i tyle, a już mam temperaturę. M chce mnie na nocną pomoc lekarską wieźć. Na razie poczekam, najwyżej później.
tulucy 18:24, 05 lut 2018

W dzień Agaty, jeśli słonko przez okienko zajrzy do chaty, to wiosenka na świat pogląda zza zimowej kraty.

Niezbyt optymistycznie to wygląda... U nas dziś świeciło cały dzień i to mocno... A tylko chciałam sprawdzić, czy mam dzwonić z życzeniami...
tulucy 22:44, 05 lut 2018

Czuję się tak, jakbym wygrała w totka przeglądam sobie wątki i trafiłam na wpisy dot. zakupu rodków. Wlazłam na fioletową stronę tak sobie, skoro leżę i marudzę, i trafiłam na dostępny rh Francesca ponieważ polowałam na niego od roku ponad, to przytuliłam od razu i jeszcze 3 inne, polecane przez Bożenkę jako bardzo wytrzymałe na mróz: Eskimo, Helsinki University i Catawbiense Album.
Nie lubię rh
To wina gorączki, jak nic...

A przy okazji, wstawałam na leki i zobaczyłam, że u nas śnieg pada.
Zagajanka 23:34, 05 lut 2018

Mam Eskimo - jest bajeczny! Gorączka tu winna nie jest
Kuruj sie i wracaj do zdrowia szybciutko.

P.S. U nas teraz -8C i całkowity brak śniegu...