Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 20:54, 14 cze 2022

Haniu Amanogawy? Moja po 5 latach ma 4 metry gdzieś. Ta najstarsza. Pozostałe dwie ją gonią.
Gosiek33 20:59, 14 cze 2022

Tamaryszki te zwykłe to olbrzymy rosną
mrokasia 21:10, 14 cze 2022

Lu, a Ty tego tamaryszka to masz drobnokwiatowego czy francuskiego? Bo one chyba się różnią pokrojem i terminem kwitnienia.
Jakiegoś tamaryszka ma Inka, formuje go i jest bardzo zgrabny.
Basieksp 21:13, 14 cze 2022

Oo to ja chyba mam tymaryszka takiego jakiegoś innego bo mój ma już ładnych kilka lat, nawet nie pamiętam dokładnie ile i mam wrażenie, że prawie wcale nie rośnie
Basieksp 21:27, 14 cze 2022

Obejrzałam przykładowe miejscówki dla tymaryszka, tam gdzie bez średnio, on tam zginie i nie będzie go zbytnio widać, a ta druga jak będzie taki niewielki jak u mnie to i tak tego murku nie ozdobi, tam jakieś bardziej wyraziste drzewko bym posadziła, tak sobie pomyślałam
Gruszka_na_w... 21:41, 14 cze 2022

tulucy napisał(a)
Haniu Amanogawy? Moja po 5 latach ma 4 metry gdzieś. Ta najstarsza. Pozostałe dwie ją gonią.

To może jak Martka i Johanka będziesz cięła graby na igiełki?

Edit: Optuję za wypytaniem Kwarteta, co ona by tam widziała.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 21:42, 14 cze 2022

Jutro luknę na metkę, bo nie wiem, czy francuski czy czteropręcikowy. Jakieś skomplikowane to się zaczyna robić
tulucy 21:45, 14 cze 2022

Cięcie na igiełkę odpada. Zaczynam myśleć o jarząbach i świdośliwach. Po lewej stronie od tego muru mam Olę i jarząba. Po prawej Nigrę i Hollywood.
tulucy 21:47, 14 cze 2022

Kiedyś sąsiadka miała u siebie za tym murem cisa i głóg. Najpierw wycięła głóg, teraz zniknął cis.
Gruszka_na_w... 21:51, 14 cze 2022

tulucy napisał(a)
Jutro luknę na metkę, bo nie wiem, czy francuski czy czteropręcikowy. Jakieś skomplikowane to się zaczyna robić

Inka ma chyba egzemplarz szczepiony. Takiego łatwiej utrzymać w ryzach. Przy wersjach nieszczepionych, niezależnie od odmiany, on ma tendencję do chaotycznego rozrostu. A kiedy próbuje się nad tym zapanować, to zaczyna wyglądać kiepsko. Szkoda tych Twoich bylinowych rabat.
Pooglądaj zdjęcia w przeglądarce. Będziesz mieć wyobrażenie, czego się spodziewać. Zdjęcia młodych egzemplarzy odpuść.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies