Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod Górą

Ogród pod Górą

Anda 19:07, 23 sty 2018

To ja też się na oglądanie zapisuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 21:39, 23 sty 2018

Ja już z popcornem przed monitorem siedzę do maja jakoś przepykam
pawel_snopek 12:09, 25 sty 2018

Z racji że dzisiaj mam wolny dzień postanowiłem już zacząć przycinać drzewa owocowe jabłonie, śliwy, grusze itp. na odstresowanie Śnieg się roztapia to znak że może już wiosną chce przyjść. W najbliższych dniach już będę przekopywał w szklarni bo ziemia jest tam miękka a i pracy będę miał wiosną mniej.
AgataM 12:53, 25 sty 2018

Witaj PawleJestem pod wrażeniem Twojej działki.różnicy poziomów, schodach do nieba (z podkładów}. Ja sobie mogę tylko o tym pomarzyć, bo u mnie równina. Piękne miejsce....
sylwia_slomc... 13:42, 25 sty 2018

Też mam plan przycinać od lutego może, jeszcze jak by stajało to rabaty muszę posprzątać i oplewić trocinówki, apotem sekator w dłoń i do boju Fajnie, ze już coś zaczynasz robić, zawsze to wiosną więcej czasu na ważniejsze sprawy
pawel_snopek 17:20, 25 sty 2018

AgataM napisał(a)
Witaj PawleJestem pod wrażeniem Twojej działki.różnicy poziomów, schodach do nieba (z podkładów}. Ja sobie mogę tylko o tym pomarzyć, bo u mnie równina. Piękne miejsce....

Witaj Agato w moich skromnych progach ten ogród jest moim drugim, pierwszy był ogród o nazwie Kwitnące skarpyRóżnice poziomów mam bardzo duże ale nie wyobrażam sobie mieć ogrodu na płaskim terenie muszę mieć gdzieś górę lub skarpę. Dużo czasu poświeciłem na przemyślenia z czego miały by być zrobione te schody i w jakim kształcie miały by być zrobione. Wiem już że jak wypełnię je kamieniem drobnym i obsadzę boki to będą miały one ręce i nogi.
Twój ogród jest świetny ma mnóstwo kolorów jest wodospad czyli to co lubię. Dziękuję za miłe słowa i ciepło pozdrawiam.
pawel_snopek 17:26, 25 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też mam plan przycinać od lutego może, jeszcze jak by stajało to rabaty muszę posprzątać i oplewić trocinówki, apotem sekator w dłoń i do boju Fajnie, ze już coś zaczynasz robić, zawsze to wiosną więcej czasu na ważniejsze sprawy

Takie przycinanie to jest super uczucie niby nic wielkiego ale potrafi naładować akumulatorki. Podziwiam twoje działania ogrodowe bo masz spory kawałek. Właśnie taka metoda działania po trochę do wiosny powoduje to że nie jesteśmy zasypania pracą w momencie kwitnienia cebulowych jak i pierwszych bylin, wtedy powinniśmy cieszyć się oraz delektować się pierwszymi kwiatkami i pierwszymi promykami słońca.
sylwia_slomc... 18:23, 25 sty 2018

Wtedy to się nie chce z ogrodu wychodzić
pawel_snopek 18:32, 25 sty 2018

Dokładnie
Kojak 09:21, 30 sty 2018

Fajnie że trafiłem na Twój wątek. Nie znam twojego poprzedniego ogrodu, ale ten zapowiada się cudownie. Bedę czekał na następne informacje i zdjęcia. Pozdrawiam.