Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

olciamanolcia 20:00, 30 kwi 2023

U Ciebie to chyba jakiś mikroklimat , że wszystko tonie w zieleni. Hortki? Nie do wiary
Tulipany cuda
Moje platany to pypcie dopiero mają
Nowa12 21:37, 30 kwi 2023

Ale fajnie że tyle zdjęć z wiosny. I judaszki ulubione . Ale jakoś nie zakodowałam że one późno ruszają. U mnie też na tym etapie a już prawie maj .
Ta ławeczka przy tulipanach super relaksik i piękne widoki.
LIDKA 21:50, 30 kwi 2023

Ajka drzewa masz piękne. I wszystko inne.

Czy truskawki bedą szybciej owocować okryte?
Roocika 23:05, 30 kwi 2023

ajka napisał(a)
Tulipany

Świetnie to wygląda inte tulipany❤️
Masz mnóstwo fajnych drzew!

Też zwróciłam uwagę na liście, u nas dopiero pąki nabrzmiewają u hortek
ajka 00:03, 01 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)
U Ciebie to chyba jakiś mikroklimat , że wszystko tonie w zieleni. Hortki? Nie do wiary
Tulipany cuda
Moje platany to pypcie dopiero mają

Olciamanolcia wydaje mi się, że platan jeszcze wczoraj był łysy Hortki też dopiero zaczynają się zielenić w zależności od odmiany i stanowiska. Tak więc nie przesadzajmy z tym mikroklimatem
ajka 00:06, 01 maj 2023

Nowa12 napisał(a)
Ale fajnie że tyle zdjęć z wiosny. I judaszki ulubione . Ale jakoś nie zakodowałam że one późno ruszają. U mnie też na tym etapie a już prawie maj .
Ta ławeczka przy tulipanach super relaksik i piękne widoki.

Aga judaszowce w maju powinny już ładnie kwitnąć, z tego co patrzyłam po zdjęciach z zeszłego roku. Może niedługo się zbiorą i zakwitną. Teraz zmiany w ogrodzie widoczne są każdego dnia.
ajka 00:07, 01 maj 2023

LIDKA napisał(a)
Ajka drzewa masz piękne. I wszystko inne.

Czy truskawki bedą szybciej owocować okryte?

Lidka, dziękuję. Na to liczę. U mnie wszystko co przykryte szybciej dojrzewa, bo warzywniak mam w lekkim przeciągu
ajka 00:10, 01 maj 2023

Roocika napisał(a)

Świetnie to wygląda inte tulipany❤️
Masz mnóstwo fajnych drzew!

Też zwróciłam uwagę na liście, u nas dopiero pąki nabrzmiewają u hortek

Asia kolekcja drzew wciąż rośnie. Ale judaszowce zajmują u mnie wciąż szczególne miejsce w moim sercu

Z hortkami to jak pisałam różnie, niektóre jeszcze w pąkach. Tak więc i na Twoje przyjdzie czas
olciamanolcia 11:06, 01 maj 2023

ajka napisał(a)

Olciamanolcia wydaje mi się, że platan jeszcze wczoraj był łysy Hortki też dopiero zaczynają się zielenić w zależności od odmiany i stanowiska. Tak więc nie przesadzajmy z tym mikroklimatem

O ile mnie pamięć nie myli u Ciebie wszystko startuje prędzej . Moje horty nie są takie zielone - jedynie jedna na rabacie frontowej jest „ bujna”

Polon 13:05, 01 maj 2023

Aniu tak, piszę z telefonu, chyba muszę przerzucić się na kompa, bo taki tekst bez „emocji” wygląda tragicznie
Przepięknie wszystko u Ciebie wygląda, tulipany w takiej ilości to jest efekt wow, muszę u siebie też więcej cebulowych posadzić i widzę, że zakupy to nie 10 a 100 szt trzeba
Szokuje mnie brak chwastów, jak Ty to robisz? Jaka gruba jest warstwa kory? U mnie przez korę też rośnie, szczególnie skrzyp, ale może za cienko to ściółkuję.
Mam jeszcze pytanie o skrzynie warzywniaka. Sami robiliście? Jakie mają wymiary? Masz może jakieś zdjęcia, gdzie widać jak wyglądają w środku? Czy mają jakieś elementy wzmacniające? Czy w środku są wyłożone folią, ew. inaczej zabezpieczone?
Truskawki super, ciekawe jak będzie z owocowaniem