Hej Ania, ależ u Ciebie wszystko pięknie się prezentuje. Sporo roślin, duża różnorodność, a jednak wszystko spójne.
Ta nowa rabata ogromna, jej wielkość widać dopiero po pokazaniu ujęcia z drugiej strony.
Jak oceniasz skuteczność przygotowania terenu pod rabatę przez przykrycie workami przez zimę?
Matury , na szczęście ten etap już za mną, ale fakt - czekanie na wyniki najgorsze powodzenia u cierpliwości życzę
Kasiu, tak mata położona tylko ze względu na kamienie. W naszym ogrodzie w miejscach gdzie nie ma maty, a są kamienie, po jakimś czasie mieszają się one z ziemią. Dlatego w przedogródku, żeby temu zaradzić wszędzie jest mata, z odpowiednio wyciętymi otworami pod rośliny.
Na tym zdjęciu mało ją widać, ale dzięki perspektywie można zauważyć, że pasuje do tego miejsca i nawiązuje do tych starszych rabat przez co jest spójnie. Wyższy akcent będzie tu pasował.
Polon cieszą mnie twoje słowa. Jak przypomnę sobie swoje początki, to nie wierzę, że nam się to udało.
Worki położone na zimę zdają w miarę egzamin, ale muszą być pełne, ciężkie. Puste folie, maty nic nie dają, trawa pod nimi rośnie sobie w najlepsze.
U nas w tym roku i matura i egzamin ośmioklasisty. Wszystkie wyniki dopiero w lipcu, więc trochę nerwów jest. Córka przeżywa, bo trafiła na rocznik, gdzie jest baardzo dużo uczniów, a progi punktowe do szkół rosną z roku na rok Zależy jej na dobrej szkole z biol-chem, chce iść na medycynę.
Patrycja, na tej spójności mi zależało. Kora w ogóle mi nie pasowała. Wyższy akcent stanowi dereń pagodowy - pasuje mi listkami do wierzb hakuro i będzie nawiązywać do dereni elegantissima przy warzywniaku.