Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

DariaB 20:35, 16 maj 2023

ajka napisał(a)

DariaB nie wszystkie wymagają podpierania. Może te niekoniecznie.
To masz humanistkę w domu Jakie plany na przyszłosć?

Może rzeczywiście nie trzeba ich podpierać, jak pada mocno to się kładą ale jeszcze mi się nie złamały.
Starsza to humanistka pełną gębą, na psychologię się wybiera ale to bardzo oblegany kierunek, nie byłam tego świadoma. Młodsza ma takie plany jak Twoja córka
Nie wiesz czy azalie można przycinać? Moje są łyse dołem.
anuska2507 20:57, 16 maj 2023

ajka napisał(a)

Orliki rosną jak wściekłe, do tego się rozsiewają. Wydawało mi się, że obydwie odmiany są od ciebie. Ale może faktycznie kupiłam jedną odmianę w którejś szkółce na miejscu, tu też sprzedają.

A rabata faktycznie coraz bardziej zarośnięta, co bardzo mnie cieszy. Więcej roślin, mniej chwastów.

Orliki mogą nie powtarzać cech, więc jednoznacznie nie stwierdzisz, skąd je masz

Widziałam w Wojsławicach dorosłego cyprysika. Robił wrażenie.
Nie znałam róży Stadt Rom, ale na zdjęciach jest efektowna w masie. Będzie ciekawie
ajka 09:29, 17 maj 2023

DariaB napisał(a)

Może rzeczywiście nie trzeba ich podpierać, jak pada mocno to się kładą ale jeszcze mi się nie złamały.
Starsza to humanistka pełną gębą, na psychologię się wybiera ale to bardzo oblegany kierunek, nie byłam tego świadoma. Młodsza ma takie plany jak Twoja córka
Nie wiesz czy azalie można przycinać? Moje są łyse dołem.

DariaB psychologia zrobiła się bardzo modna.

Azalie z tego co czytałam w Szkole Cięcia można ciąć by się zagęściły w marcu i czerwcu.
ajka 09:31, 17 maj 2023

anuska2507 napisał(a)

Orliki mogą nie powtarzać cech, więc jednoznacznie nie stwierdzisz, skąd je masz

Widziałam w Wojsławicach dorosłego cyprysika. Robił wrażenie.
Nie znałam róży Stadt Rom, ale na zdjęciach jest efektowna w masie. Będzie ciekawie

To nie wiedziałam o tych orlikach, ale żeby aż tak się różniły?
Róża dziś ma przyjść kurierem, na azalie muszę jeszcze poczekać, ciekawa jestem jak całość będzie się prezentować. Na razie na tej rabacie brakuje mi kolorów Planuję róże posadzić w miejsce gdzie chciałam wcześniej sadzić piwonie, ale na 100% nie jestem pewna. Pewnie będę biegać z doniczkami po całym ogrodzie
ajka 09:46, 17 maj 2023

Przedogródek, muszę z bólem serca wykopać te hakonki, nie chcą dobrze rosnąć w tym miejscu i muszę się z tym pogodzić. Z sześciu zostały dwie, a i te wyglądają coraz gorzej.

ajka 09:52, 17 maj 2023

Swoją drogą, czy ktoś ma kostrzewę Golden Toupe? Czy mogłaby z powodzeniem zastąpić hakonki? Warta zakupu? A może lepsza turzyca Aurea?
DariaB 11:24, 17 maj 2023

ajka napisał(a)

DariaB psychologia zrobiła się bardzo modna.

Azalie z tego co czytałam w Szkole Cięcia można ciąć by się zagęściły w marcu i czerwcu.

No właśnie, zrobiła się popularna. Wyczytałam, że jest drugim najpopularniejszym kierunkiem po informatyce. Czyli moje Marushki idą pod sekator po kwitnieniu.
Wiolka5_7 12:23, 17 maj 2023

Jakie masz te hakonki? Tam masz słońce ?
ajka 18:08, 17 maj 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Jakie masz te hakonki? Tam masz słońce ?

Wiolka5_7 nie pamiętam już czy all gold czy aureola, obydwie u mnie się nie trzymają, próbowałam już w różnych miejscach, w słońu, w cieniu, w półcieniu. Beznadzieja. Chyba im moja ziemia nie pasuje.
ajka 18:19, 17 maj 2023

Orliki coraz bardziej zadziwiają kolorami

Doszły róże Stadt Rom, śliczne sadzonki

I hortensja kyushu