Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

LIDKA 23:09, 11 maj 2023

Nowa rabata ładna. Pasuje tam kamyk bo rozjaśnia te wiosenne zieloności wokół.
Polon 00:17, 12 maj 2023

ajka napisał(a)

Polon cieszą mnie twoje słowa. Jak przypomnę sobie swoje początki, to nie wierzę, że nam się to udało.

Worki położone na zimę zdają w miarę egzamin, ale muszą być pełne, ciężkie. Puste folie, maty nic nie dają, trawa pod nimi rośnie sobie w najlepsze.

U nas w tym roku i matura i egzamin ośmioklasisty. Wszystkie wyniki dopiero w lipcu, więc trochę nerwów jest. Córka przeżywa, bo trafiła na rocznik, gdzie jest baardzo dużo uczniów, a progi punktowe do szkół rosną z roku na rok Zależy jej na dobrej szkole z biol-chem, chce iść na medycynę.

Spróbuję z tymi workami. Ostatnio „wydzierałam” jakieś 20m2 trawnika i trwało to chyba ze dwa tygodnie, koszmar

Biol-chem to pewnie 7, choć 3 też daje radę. No i 14, ale podobno ostatnio mocno spadli w rankingach.

A tegoroczny maturzysta? Też medycyna?
Roocika 07:46, 12 maj 2023

ajka napisał(a)
Tak prezentuje się nowa rabata

Aniu, podglądam sobie, trudne zadanie miałaś, poradziłaś sobie świetnie. Na tych fotach widać spójność z resztą!

Teraz tylko ogrodnicza cierpliwość na wzrost roślin
Kiedy Ci te domki wyrosły, jakoś nie zwróciłam na nie uwagi?
ajka 14:17, 12 maj 2023

Polon napisał(a)

Spróbuję z tymi workami. Ostatnio „wydzierałam” jakieś 20m2 trawnika i trwało to chyba ze dwa tygodnie, koszmar

Biol-chem to pewnie 7, choć 3 też daje radę. No i 14, ale podobno ostatnio mocno spadli w rankingach.

A tegoroczny maturzysta? Też medycyna?

Polon wydzieranie trawnika to najgorsza rzecz pod słońcem. U nas praktycznie na całej działce był trawnik, bo wcześniej grząznęliśmy w błocie.

Córa na razie bierze pod uwagę 4, 7, 9, 13, 17. Trójka to dla laureatów, czternastka po drugiej stronie Wrocławia, więc odpada. Maturzysta - przyszły programista, interesuje go głównie cyberbezpieczeństwo, ma małe sukcesy w tym kierunku.
ajka 14:18, 12 maj 2023

Roocika napisał(a)

Aniu, podglądam sobie, trudne zadanie miałaś, poradziłaś sobie świetnie. Na tych fotach widać spójność z resztą!

Teraz tylko ogrodnicza cierpliwość na wzrost roślin
Kiedy Ci te domki wyrosły, jakoś nie zwróciłam na nie uwagi?

Asiu dziękuję, mam nadzieję, że roślinki szybko urosną i zakwitną
Domki rosną już drugi rok Ostatnio prace trochę przyspieszyły.
ajka 15:13, 12 maj 2023

Miodunki z orlikami od Ani anuska2507. Fajnie się zgrywają kolorystycznie.

DariaB 15:38, 12 maj 2023

ajka napisał(a)
cd

Rabata super pasuje do całej reszty, ale ile Tobie tam okien będzie patrzyło w ogród! To jakieś bliźniaki?
ajka 20:49, 12 maj 2023

DariaB napisał(a)

Rabata super pasuje do całej reszty, ale ile Tobie tam okien będzie patrzyło w ogród! To jakieś bliźniaki?

DariaB, cóż zrobić, życie. W sumie nie wiem czy to bliźniaki, czy domki dzielone na 4. Nie widziałam ogłoszenia w necie. Na szczęście okolica i tak jest w miarę spokojna. Może w przyszłości zrobimy jakąś drabinkę między ogrodem a warzywniakiem, to przysłoni widok. Tuje też podrosną.
ajka 20:51, 12 maj 2023

Nowy cyprysik nutkajski pendula

anuska2507 22:01, 12 maj 2023

Widzę, że orliki się rozrosły. Oba kolory są ode mnie? U mnie trafiają się tylko fioletowe

Na ostatnim zdjęciu widać, że zeszłoroczna rabata się zagęszcza