Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 11:38, 22 lip 2023

Patrycja ale na studia czy do liceum? Wiem, że w podstawówce są takie konkursy. Nie mogę tego zrozumieć, że np międzynarodowe duże znane konkursy nie są brane pod uwagę przy rekrutacji, a np jakiś recytatorski, czy śpiewany w Pcimu Dolnym już tak...
Judith 11:44, 22 lip 2023

Bo tego się nie da zrozumieć. Tak jak wielu innych kwestii obecnie związanych z edukacją…
ajka 11:49, 22 lip 2023

Czy ktoś ma u siebie pysznogłówki i jest z nich zadowolony? Drugi rok się z nimi męczę i chyba je wykopię. Non stop chorują na mączniaka, non stop lane chemią, nic nie pomaga. Muszę przełknąć chyba wydane na nie 60zl i je wywalić do kubła. Myślę tylko czym je zastąpić.
Kasya 11:55, 22 lip 2023

ajka napisał(a)
Czy ktoś ma u siebie pysznogłówki i jest z nich zadowolony? Drugi rok się z nimi męczę i chyba je wykopię. Non stop chorują na mączniaka, non stop lane chemią, nic nie pomaga. Muszę przełknąć chyba wydane na nie 60zl i je wywalić do kubła. Myślę tylko czym je zastąpić.

A do tego są krotkowieczne
ajka 11:59, 22 lip 2023

Kasya napisał(a)

A do tego są krotkowieczne

Tak? U mnie zbudowały dużą kępę, ale co z tego jak ta kępa wciąż straszy
Polon 13:46, 22 lip 2023

ajka napisał(a)
Patrycja ale na studia czy do liceum? Wiem, że w podstawówce są takie konkursy. Nie mogę tego zrozumieć, że np międzynarodowe duże znane konkursy nie są brane pod uwagę przy rekrutacji, a np jakiś recytatorski, czy śpiewany w Pcimu Dolnym już tak...

Na studia olimpiady (może nie tylko). W zależności od osiągniętego poziomu (finalista lub laureat chyba) ma się albo max z matury z danego przedmiotu (finalista), albo otwarte wejście na określone kierunki studiów (laureat). Uczelnie określają, jaka olimpiada uprawnia do wejścia poza rekrutacją. Np na inf jedna uczelnia uznaje laureata np. mat lub fiz, a inna tez na inf uznaje jeszcze chemię. Piszę to co wiem sprzed kilku lat, może teraz to się zmieniło. O tym wiem więcej niż o pysznoglowkach
Kasya 14:05, 22 lip 2023

ajka napisał(a)

Tak? U mnie zbudowały dużą kępę, ale co z tego jak ta kępa wciąż straszy

U mnie jak kwitna tak na maxa i są ogromne to wiem ze to ich ostatni rok
Zwykle ok 3-4 lat
ajka 17:30, 22 lip 2023

Polon napisał(a)

Na studia olimpiady (może nie tylko). W zależności od osiągniętego poziomu (finalista lub laureat chyba) ma się albo max z matury z danego przedmiotu (finalista), albo otwarte wejście na określone kierunki studiów (laureat). Uczelnie określają, jaka olimpiada uprawnia do wejścia poza rekrutacją. Np na inf jedna uczelnia uznaje laureata np. mat lub fiz, a inna tez na inf uznaje jeszcze chemię. Piszę to co wiem sprzed kilku lat, może teraz to się zmieniło. O tym wiem więcej niż o pysznoglowkach

To ja nie słyszałam o prostych olimpiadach, ale być może jest myk jak i w podstawówkach.
ajka 17:32, 22 lip 2023

Kasya napisał(a)

U mnie jak kwitna tak na maxa i są ogromne to wiem ze to ich ostatni rok
Zwykle ok 3-4 lat

To nie ma co przeżywać ich straty w takim razie. Rozumiem, że ty jesteś z nich ogólnie zadowolona?
Polon 17:44, 22 lip 2023

ajka napisał(a)

To ja nie słyszałam o prostych olimpiadach, ale być może jest myk jak i w podstawówkach.

Relatywnie łatwiejsze są ekonomiczne i chyba było ich kilka, wieęc szans więcej, na med to biolka albo chemia a te łatwe nie są