Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Agatorek 16:55, 18 sie 2023

Ania, i jak judaszowiec ze zwiniętymi listkami? U mnie tak robią derenie, jak jest sucho.

ajka 19:26, 18 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Ania, i jak judaszowiec ze zwiniętymi listkami? U mnie tak robią derenie, jak jest sucho.

Niestety bez poprawy
Agatorek 21:05, 18 sie 2023

A pada u Was, czy niekoniecznie?
Może ma za sucho?
Polon 15:12, 19 sie 2023

ajka napisał(a)

U mnie cebulki szafirków już tak zgęstniały, że górą wychodzą Mogę się podzielić jakby co. Część muszę wykopać, bo będzie przez nie ścieżka szła.

Dziękuję, jak jesienią nie wylezą z głębin, to chętnie skorzystam z Twoich nadmiarów

Ostatnio trochę w całym naszym regionie popadało, więc będzie można sprawdzić, czy te zwinięte liście to z suszy czy inne dziadostwo jakieś
olciamanolcia 15:43, 19 sie 2023

ajka napisał(a)
Pinky winky

Piekna Ona.
Tez mam jedną- to ulubiona hortka mojej starszej córki.
olciamanolcia 15:50, 19 sie 2023

ajka napisał(a)
Dziewczyny, myślę o wymianie śliwy pissardi jesienią na inne drzewo. Biorę mocno pod uwagę klona Royal Red. Czy jak kupię szczepionego na wysokości powiedzmy 1,6m to ono dużo większe urośnie? Czy wysokośc 1,6m to miejsce od którego zacznie tworzyć koronę? Bo w szkółce mnie straszą, że to duże drzewo, a na forum patrząc i po stronach internetowych to wydaje mi się, że jednak niskie ...

On nie urośnie wzwyż- jedynie dostanie koronę którą możesz sobie regulować
Moje platany są szczepione chyba na 2,20 i nie idą w górę jeśli chodzi o pień - pień tylko znacznie przyrósł na objętości . Korony jednak mają bardzo duże ale mi to pasi.

W laurowiśniach mam rośnie. Dąb Green Dwarf - tez szczepieniec - w tym sezonie ma piękną koronę
Patrycja_KG_Lu 13:39, 21 sie 2023

Czytałam, że nie sprawdziły Ci się jagody kamczackie. Jakie miałaś odmiany?
ajka 15:15, 24 sie 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Czytałam, że nie sprawdziły Ci się jagody kamczackie. Jakie miałaś odmiany?

Niestety nie umiem ci odpowiedzieć, to był prezent od teściowej. Dokupiłam Zojke i Wojke jako zapylacze, ale to na niewiele się zdało. Może jakbym poczekała jeszcze parę lat..
ajka 15:27, 24 sie 2023

Agatorek napisał(a)
A pada u Was, czy niekoniecznie?
Może ma za sucho?

Nie jest tak źle. Na przemian grzeje i pada... Opyskalam drzwo na szkodniki mszyce, przedziorki i takie tam, ale bez poprawy. Choć ostatnio widzę na nim sporo mrówek i delikatne ciemne plamki.
ajka 19:00, 24 sie 2023

Nasz taras... Fachowcy mieli zacząć w pn, zaczęli w środę.. Ech życie...

Poprawiliśmy dziury w elewacji, ale szykuje się malowanie na wiosnę, bo różnice w odcieniach gigantyczne.. Teraz trawy zasłaniają pół domu, więc trzeba poczekać z robotą niestety..