Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 23:47, 21 maj 2024

SylwiaBe napisał(a)

A moze dokup drugiego i posadź z obu stron?

Ta porada nie spodobałaby się mojemu eM
ajka 23:49, 21 maj 2024

Magara napisał(a)

Ja poproszę namiary, bo też sporo przez neta kupuję, lepiej wiedzieć kogo unikać

Chociaż uważam, że takie dane powinno się na forum podawać bez obaw - zdjęcia same świadczą o sprzedającym... Jak ma takie podejście do klienta i roślin - niech jak najwięcej osób się dowie.

Rozumiem, że sprawdzonych sprzedających przekazujemy na priv bo publiczne zachwalanie skutkuje podnoszeniem cen , ale takie "coś" jak dostałaś woła o publiczną krytykę

Poszedł priv.

Chętnie bym to puściła publicznie, ale nie mam ochoty sobie robić kłopotów.
Magara 00:11, 22 maj 2024

Odpisałam, do przemyślenia masz
Narsilia 07:08, 22 maj 2024

Współczuję , ja tylko raz zdecydowałam się na zakupy internetowe nie było takiej tragedii jak u ciebie , ale kupiłam dwa powojniki oba polamane i ku mojemu zdziwieniu nie odbiły i sadzonkę winogrona , po pierwsze rośliny o wiele mniejsze imizernieksze niż na zdjęciach czy opisach a po drugie clemisy nie odbiły a winogrono też zaginęło w sezonie.

Szkółki mają różne ceny i nie wszystkie są blisko ale wolę jednak jechać tam bo wtedy mogę mieć już tylko do siebie pretensje.

A teraz sezon wiosenno letni już mega ciężki na zakupy wysyłkowe, dodatkowo
Polon 22:17, 22 maj 2024

Heja, ostatnie dni pełne wydarzeń u Ciebie. Szkoda wyjazdu do Wojsławic, choć spotkałam się z opinią, że tam w deszczu najlepiej, bo ludzi mało

Patrząc na zdjęcia, to jałowiec po prawej

Zamęczonych roślin szkoda, niestety czasem tak się może zdarzyć przy sprzedaży wysyłkowej, ale chyba jednak w zdecydowanej większości przypadków rośliny przychodzą ładne. Mimo wszystko wysyłkowo wybór jest ogromny i czasu tyle na szukanie się nie marnuje.

Ja walczę z warzywnikiem, moje wychodowane rozsady próbują sił na grządkach, rokują słabo niestety.

No i testuję sadzenie roślin w kartonach, tzn sadzę do kartonu jak do doniczki w lepszą ziemię i taki karton-doniczkę wkopuję na rabatę. Zobaczę, może tak chronione wzmocnią się na tyle, żeby później lepiej znieść słabą glebę. Wsadziłam tak powojniki.
ajka 17:46, 25 maj 2024

Narsilia nie ma co się bać zakupów internetowych. Trudno jest wszystko kupić stacjonarnie. Poza tym przez neta często wychodzi taniej. Ja kupuje często przez allegro że smartem i zwrot mam darmowy.
ajka 18:08, 25 maj 2024

Polon jak pogoda dopisze pojedziemy jutro. Może jeszcze nie wszystko przekwitnięte.

Ja właśnie wypróbowałam metodę z kartonami na nowych powojnikach. Zobaczymy jak się sprawdzi.
ajka 18:11, 25 maj 2024

Ostatnio nie ma dnia, żebym czegoś nie plewiła, nie sadziła, nie przesadzała, albo czegoś nie kupiła. Nawet nie ma czasu za bardzo zdjęć porobić.
ajka 18:14, 25 maj 2024

ajka 18:17, 25 maj 2024