Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 16:58, 17 maj 2024

Dziś doszły moje bergenie Dumbo. Jutro posadzę, bo dziś wieje strasznie.

Ostatnio mam straszna fazę zakupową. Wy też?
Narsilia 17:16, 17 maj 2024

Ajka widziałam że pytałaś o donice ja zamawiam na allegro dużo tańsze niż w hipermarketach itp, lubię bardzo tą serię finezja kwadratowe proste w różnych kolorach i fakturach https://allegro.pl/oferta/zestaw-3-wysokich-donic-finezja-szer-14cm-19cm-25cm-czarny-beton-imitacja-14687424955
ajka 17:21, 17 maj 2024

Narsilia napisał(a)
Ajka widziałam że pytałaś o donice ja zamawiam na allegro dużo tańsze niż w hipermarketach itp, lubię bardzo tą serię finezja kwadratowe proste w różnych kolorach i fakturach https://allegro.pl/oferta/zestaw-3-wysokich-donic-finezja-szer-14cm-19cm-25cm-czarny-beton-imitacja-14687424955

Mam podobne białe w domu, nie wiedziałam, że mogą być używane na zewnątrz. Tylko na ogrodzie chyba wolę mieć okrągłe. Poszukam, może też mają?
Magara 22:41, 17 maj 2024

ajka napisał(a)
Magara jak uda mi się kupić fajne donice to rozsadzę i postawię przy ławce i huśtawce. Ale z tego co widziałam na filmach 2 muszą być by uzyskać fajną kaskadę.

Szukam tanich wysokich białych lub szarych donic, ktoś coś?

Ania, razem z sąsiadką testowałyśmy supertunie w zeszłym roku, po raz pierwszy. Małe sadzoneczki, które przyszły w sześciopaku. Dużo mniejsze niż te, które pokazałaś. Ja oczywiście posadziłam źle, bo do małych doniczek. Sąsiadka posadziła jedną do dużej donicy, wielkości wiadra budowlanego czyli myślę że ok. 12 litrowej. I to był największy szał I kaskada i bujność kwiecia, miała dla siebie całą donicę to szalała

Zaglądasz do action? Wiosną były fajne donice, w akuratnych cenach, może jeszcze coś zostało?
ajka 23:13, 17 maj 2024

Magara napisał(a)

Ania, razem z sąsiadką testowałyśmy supertunie w zeszłym roku, po raz pierwszy. Małe sadzoneczki, które przyszły w sześciopaku. Dużo mniejsze niż te, które pokazałaś. Ja oczywiście posadziłam źle, bo do małych doniczek. Sąsiadka posadziła jedną do dużej donicy, wielkości wiadra budowlanego czyli myślę że ok. 12 litrowej. I to był największy szał I kaskada i bujność kwiecia, miała dla siebie całą donicę to szalała

Zaglądasz do action? Wiosną były fajne donice, w akuratnych cenach, może jeszcze coś zostało?

Magara dałaś mi do myślenia. To wychodzi, że kupiłam za dużo Musze koniecznie na szybko obczaić te donice.

Do action nie zaglądam, ale mam blisko, nie wiedziałam że mają tam donice. Może jak dam radę obczaję jutro Action i Ler.. Bo tam promocje na donice zrobili.
Magara 23:23, 17 maj 2024

Zajrzyj do wpisów Muszelki. Co prawda zrezygnowała z bytności na O., ale Jej wątek chyba został.
Magleska 23:57, 17 maj 2024

Fajne zakupy
Ja w actionie właśnie dużo donic kupuję
Narsilia 07:00, 18 maj 2024

No tak fakt action dziewczyny dobrze radzą i są tam właśnie okrągłe donice i małe i duże i ogromne nawet .ceny bardzo dobre
edi75 08:38, 18 maj 2024

Ania nie tak dawno w Biedronce były fajne duże donice
U mnie gdzieś sa fotki
Może jeszcze gdzieś znajdziesz chociaż one były w bardzo atrakcyjnej cenie
Ja mam prostokątne ale były i okrągłe
Wiaan 11:08, 18 maj 2024

Też szukam fajnych donic na taras różne wysokości w tym samym gatunku. Tyle mi się tego podoba, że nie wiem które wybrać W actionie ceny faktycznie fajne. Podobają mi się takie szare 28x25 cm i są niestety tylko w jednym rozmiarze. Imitacja cementu z symbolem ale cena 20 zł