Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Kasya 11:25, 01 lip 2021

Zazdroszczę miejsca na wiele drzew
U mnie w tym roku duzo roślin rosnie wyjatkowo, ogromne przyrosty maja
ajka 12:01, 01 lip 2021

Jeszcze rabata z hakonkami, niestety wydaje mi się, że trzcinnik się nie przyjął, może źle, że nie obcięłam tych traw. Chyba pddjadę po sadzonki do sklepu.

sylwik69 12:04, 01 lip 2021

Trzcinniki pięknie porosły pozdrawiam
ajka 12:05, 01 lip 2021

Kasya napisał(a)
Zazdroszczę miejsca na wiele drzew
U mnie w tym roku duzo roślin rosnie wyjatkowo, ogromne przyrosty maja

Wiele, niewiele, chcę zostawić sporo trawnika jednak, żeby można było gdzie pograć w badmintona, pobiegać, to ma być miejsce naszego raczej aktywnego odpoczynku.
Joann 21:51, 01 lip 2021

Aniu, zachwycam się piaskiem u Ciebie, ta szczypta plaży wygląda po prostu świetnie (powtarzam do znudzenia). A rabatka przy tarasie wyszła fajnie, widać też miejsce na płyty. Wybrałaś już coś?
Agatorek 22:05, 01 lip 2021

Ale masz wielkie drzewa już
BASIA8 22:40, 01 lip 2021

Piękna rabata powstaje lubię takie widoki. Ja próbuje coś wymyślić przed oknem kuchennym. Słabo mi idzie. Pozdrawiam.
Martka 10:02, 03 lip 2021

Ajka, bardzo Ci gratuluję rabaty, jak to wszystko bujnie to naprawdę będzie niesamowicie. Super rozwiązanie z cisami znalazłaś. One szybko przyrosną, nie wszystko musi być "na już" Wioli poduchy już puszyste, a wyprowadziła z małych gałązek. Jak trzcinniki, może susza im nie pasowała przy przesądzaniu? Moje małe sadzonki dały już ładne wiechy, jestem zdumiona. Ta trawa jest fantastyczna.
ajka 20:51, 05 lip 2021

Witam po weekendzie, u nas znów dość intensywnie, trzeba w końcu żyć a nie tylko zasuwać na ogrodzie

Joann nie znalazłam jeszcze płyt. Najpierw muszę kamień ogarnąć, ale wcześniej priorytetem było wyrównanie rabat, zasypanie korą, wywóz nadwyżek ziemi (to wciąż do zrobienia). Musimy policzyć ile kamienia trzeba zamówić, a potem chyba poszukamy płyt.

Agatorek muszę powiedzieć, że w tym roku drzewa nareszcie zaczęły rosnąć i przybierać na masie.

BASIA8 postaram się zaglądnąć do Ciebie.

Martka masz rację, stwierdziłam, że ta rabata przytarasowa nie musi być na już. Ja trzcinników niestety nie dostałam, widziałam wcześniej w budowlanym, ale wykupili Pewnie zostanie zakup przez internet.

Jeśli chodzi o ostatnie postępy skończyliśmy wyrównywanie i zasypywanie korą tylnej rabaty. Musimy pomyśleć jeszcze nad roślinnością.

Graby też mi już ładnie porosły

Roocika 22:45, 05 lip 2021

Aniu, drzewa ładnie Ci porosły te drzewka Szczególnie ambrowiec piękny i klonik