Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 01:00, 19 lip 2025

Makao napisał(a)
Ania czy usuwasz wilki w ogórkach? Pozwalasz im się krzewić?

Aniu, ogórki mam puszczone samopas. Nic nie usuwam. Tylko nakierowuje pędy na siatkę( u mnie metalowe przęsła "płotowe")te pędy które wybierają się w przeciwną stronę i chcą pełznąć po ziemi.

Te w szklarni naprowadzam i oplątuję na dodatkowe sznurki.
anpi 01:07, 19 lip 2025

Ulina napisał(a)
Aniu, monarda od Ciebie jest bombowa zajrzyj, czy pozostanie na następny sezon?

Ula, cieszę się bardzo! Niech się monarda rozrasta. Ona idzie rozłogami. Mam jeszcze liliową. Dam Ci przy jakiejś okazji, jak będziesz chciała. Bo u mnie jakoś ciężko z wysyłką
anpi 01:28, 19 lip 2025

Margo2 napisał(a)
I można by powiedzieć, patrząc na zdjęcia, czego Ty kobieto chcesz od swojego ogrodu i rabat.
Przecież masz przepięknie, romantycznie.
Wszystko tak dopasowane.
Ale rozumiem. Ogród ciągle się zmienia.
No i te zakupy. Uwielbiam. A potem szukam miejsca.
Zazdraszczam spotkań.
Też mam kilka takich ogrodowych przyjaznych dusz. Niestety szkoda, że tak daleko.

Kobieta zmienną jest, szczególnie ogrodniczka! I pomarudzić też lubi!
Na moje szczęście lipiec mamy niezbyt gorący i bardzo deszczowy! Mogę więc na urlopie działać w ogrodzie i przerabiać go ( korygować, upiększać) do woli! Choć ten deszcz trochę krzyżuje mi plany i wygania z ogrodu lub nie wpuszcza do niego!
Spotkaniowo mamy bardzo urozmaicony sezon. Jeszcze na ten temat powspominam. Mam tu wspaniałe dziewczyny w okolicy do półtorej godziny jazdy! Mamy już rozpisany kalendarz do września( mniej więcej co dwa tygodnie coś wspólnie organizujemy! )
Ostatnie było spotkanie u Beatki z Ogrodowych Skarbów i dzięki niej sesja zdjęciowa na lawendowym polu. O tym i innych atrakcjach już wkrótce napiszę.
Teraz już biegnę spać by śnić lawendowe sny...

GorAna 06:53, 19 lip 2025

anpi napisał(a)

Cóż to za biała dama snuje się w biały dzień po lawendowym polu?
A dobra, wraca z ogrodowej wymiany ☺️
Myślę że chce być incognito ☺️
Ulina 11:10, 19 lip 2025

anpi napisał(a)

Ula, cieszę się bardzo! Niech się monarda rozrasta. Ona idzie rozłogami. Mam jeszcze liliową. Dam Ci przy jakiejś okazji, jak będziesz chciała. Bo u mnie jakoś ciężko z wysyłką

Fioletową ma moja sąsiadka, więc od niej wezmę Czyli jak rozłogi daje to nie zginie. A wydawało mi się że ktoś mówił że to dwuletnia roślina i lubi zginąć. To chyba pomyliłam się, może o coś innego chodziło. Ale oprócz tego chyba się sieje, bo mam ją w odległości jedną kępę od drugiej. Ale ta czerwień jest bombowa na tej dużej rabacie. Fiolety mam raczej spasują od tarasu.
Podoba mi się termin jej kwitnienia, gdy już róże skończą to ona wyskakuje z kolorem,
Dzięki że mi ją przywiozłaś bi nawet nie myślałam że będzie jej u mnie.

Czarujecie lawendową kobietę tyle spotkań w kalendarzu!!! zapuścicie swoje ogrody
Makao 14:19, 19 lip 2025

anpi napisał(a)

Aniu, ogórki mam puszczone samopas. Nic nie usuwam. Tylko nakierowuje pędy na siatkę( u mnie metalowe przęsła "płotowe")te pędy które wybierają się w przeciwną stronę i chcą pełznąć po ziemi.

Te w szklarni naprowadzam i oplątuję na dodatkowe sznurki.

Dzięki. Jak usłyszałam o tym cięciu to trochę się zszokowałam. Uspokoiłaś mnie bo już mi się rozrosły.

Zakupy zrobiłaś świetne. Bardzo mi się podobają. W mojej kolorystyce.
anpi 00:36, 21 lip 2025

Skoro wspomniałam o sesji w lawendzie. To wstawię jeszcze kilka pamiątkowych zdjęć.
Najpierw oczywiście były przygotowania akcesoriów. Przystrajałam kapelusze kwiatami.

Zamglenie celowe, proszę nie regulować odbiorników!
Makao 07:49, 21 lip 2025

No pięknie
Romantycznie jak w książkach Jane Austen.
AgataM 08:09, 21 lip 2025

anpi napisał(a)

Cudownie.....
Zachwycam się każdym zdjęciem......
ewsyg 08:41, 21 lip 2025

Jolu, wszystko mi się podoba: warzywnik, ogród ozdobny, sesja. Bardzo lubię klimat Twojego ogrodu. Jakie róże kupiłaś ?