Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 23:42, 03 sie 2025

MartaCho napisał(a)
Mi też się bardzo, bardzo u Ciebie podoba. Świetnie wszystko skomponowane! Tak, określenie "romantyczny" najbardziej mi tutaj pasuje

Dzięki Marta! Lubię to określenie ogrodu!
anpi 23:44, 03 sie 2025

Kordina napisał(a)

Ja też niezmiennie od kiedy trafiłam na Ogrodowisko

Bożenko...jak mi miło!
anpi 00:00, 04 sie 2025

anabuko1 napisał(a)

Anusia fantastyczne zdjęcie. Widok jak na obraz
Fajnie , zazdroszczę wam tego wyjazdu lawendowego.
Ale cóz inne plany były
Al e obiecuję sobie, ze chociaż w sierpniu wpadnę do ciebie na kawę
( jak można oczywiście ?) i podładować się twoją energią i pięknymi Twoimi ogrodowymi widokami.

Aniu, czekam na Ciebie z niecierpliwością! Teraz rzadko się widzimy! Pochłonęło Cię nowe hobby. Super się rozwijasz malarsko! Od ostatniego spotkania, trochę pozmieniało się w naszym ogrodzie, trochę, za moją sprawą , trochę Ema. O tym jeszcze tu wspomnę pewnie.
ewsyg 23:00, 19 sie 2025

anpi napisał(a)

Jestem Ania, nie Jola, ale pytanie chyba było do mnie?
Kupiłam kilka piżmówek Alden Billden, Balerina, Hewenli pink i jeszcze w ciemniejszym różu Allevia. Poza tym Sophie Rochas, Eiswogel, Ashley i Jalitah, Lemon Rococo. Kupiłam też róze pnące Ewa.

Przepraszam cała płonę ze wstydu. Z róż które kupiłaś nie mam Allevii, Jalitah i sophie Rochas, ale ma inną do niej podobną.
Kocham Twój ogród, jest boski.
Ulina 10:42, 20 sie 2025

Aniu, ciekawa jestem co u Was? Inne sprawy pochłonęły Twój czas? Ja powoli kończę letnie zmagania w moim ogrodzie i cieszę się że na wakacjach sezon nawet mi trochę sprzyjał. Lecz przy braku deszczu od dwóch tygodni praca w nim mnie dobija.
anabuko1 18:29, 20 sie 2025

anpi napisał(a)

Moniu, fajna ta nasza lubelska grupa. Ogrodowe wypady zaczęłyśmy urozmaicać różnymi innymi atrakcjami Poznajemy też trochę turystycznie nasze miejscowości i okolice. Nie zawsze możemy zebrać się wszystkie razem, bo jednak dzielą nas spore odległości i też różne życiowe wydarzenia.

Róże ciągle mnie kuszą, choć wydawało mi się, że już nie. Musiałam jednak na ich konto zrezygnować z kilku rosnących krzewików, a niektóre drastycznie przyciąć.
W warzywniaku mam niezły miszmasz kwiatowy, ale lubię tak energetycznie tam.
rozszalały się tam jeżówki, pysznogłówki, jakieś różne jednoroczne!

Warzywnik wykwiecil ci się na maxa.
Jeżówki piękne.
I te odmianowe pełne nawet ci dobrze rosną.
A u mnie coś poprzepadaly.
Patrycja_KG_Lu 17:34, 21 sie 2025

Dobrze pamiętam, że na wiosnę kupiłaś białe azalie? Czy to rododendrony były? Jaką odmianę? Jakąś kompaktową?
Margo2 22:59, 27 sie 2025

Niezmiennie zachwycam się ogrodem.
Super, że macie taki fajny kontakt z dziewczynami.
Ja też w odległości 1,5 godziny mam Mrokasię, April, Ursę, Lucy i jeszcze kilka.
Najgorsze, że czasu brak na spotkania, bo musze wybierać między spotkaniem, a pracą w ogrodzie. Mam tylko wolne weekendy.
Nawet na forum teraz mam mniej czasu.
Życie ...
anpi 18:34, 31 sie 2025

ewsyg napisał(a)

Przepraszam cała płonę ze wstydu. Z róż które kupiłaś nie mam Allevii, Jalitah i sophie Rochas, ale ma inną do niej podobną.
Kocham Twój ogród, jest boski.

Ewo, czyli masz róże"Ewa", bo nie napisałaś, że ich nie masz!? Ciekawa jestem jak teraz końcem sierpnia wyglądają.
anpi 19:35, 31 sie 2025

Ulina napisał(a)
Aniu, ciekawa jestem co u Was? Inne sprawy pochłonęły Twój czas? Ja powoli kończę letnie zmagania w moim ogrodzie i cieszę się że na wakacjach sezon nawet mi trochę sprzyjał. Lecz przy braku deszczu od dwóch tygodni praca w nim mnie dobija.

Ula, ja nie wiem co się dzieje z czasem w tym sezonie!? Nie mam go na forum, nie mam go na ogród, nawet fotek prawie nie mam z sierpnia. Fakt, że kilka weekendów i trochę czasu pomiędzy pochłonęły spotkania w realu i ich planowanie. To akurat ta przyjemniejsza wymówka Ale w większości, to dużo pracy, obowiązki, jakieś zmęczenie - po prostu życie!
W ogrodzie ozdobnym mam nadzieję trochę podziałać jesienią, mam też nadzieję, że w końcu popada deszcz, by można było coś przesadzić, czy posadzić. Mam jeszcze trochę doniczek zakupionych w sezonie
Jak wiesz mam spory warzywniak, same prace bieżące w nim i przetwory pochłaniają sporo czasu, a to jednak było do zrobienia w pierwszej kolejności.
Fajnie, że Tobie udało się coś podziałać!