Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 22:35, 14 mar 2020

Hej Aganiu! Te wszystkie posągi teraz są lepiej widoczne, jeszcze nie toną w zieleni.
W sobotę zapełniłam trochę doniczek. Na stole białe stokrotki zmieniłam na fioletowe bratki, a do donicy na postumencie posadziłam czerwone prymulki, jakoś potrzebuję intensywniejszych kolorów od bieli
A ciemierniki dalej czekają na towarzystwo do donic. Pamiętasz Aga po ile był na targach ten len nowozelandzki, cięgle mam na niego chęć. Chyba zamówię przez internet.

anpi 22:59, 14 mar 2020

Ewela, to raczej nie bylica.
Basiek, bardziej prawdopodobne, że to czarny bez, tylko te siewki mają te środkowe listki takie ciemniejsze. Zobaczę jak trochę podrośnie. W internecie mało jest zdjęć sadzonek bzu, żeby porównać. Muszę pójść pod niedaleko dziko rosnący czarny bez, może pod nim też są siewki. Może ptaki naniosły nasion do mnie?
Basieksp 23:10, 14 mar 2020

anpi napisał(a)
Ewela, to raczej nie bylica.
Basiek, bardziej prawdopodobne, że to czarny bez, tylko te siewki mają te środkowe listki takie ciemniejsze. Zobaczę jak trochę podrośnie. W internecie mało jest zdjęć sadzonek bzu, żeby porównać. Muszę pójść pod niedaleko dziko rosnący czarny bez, może pod nim też są siewki. Może ptaki naniosły nasion do mnie?

Ja nie wiem czy czarny bez tak się rozsiewa , chyba że faktycznie ptaki, ale jakby co to bardziej zdrowotny niż bylica tylko taki krzak myślałam też o podgraniczniku, ale raczej nie
anpi 23:17, 14 mar 2020

Podagrycznik mam na końcu działki( nieużytkowanej), właśnie próbuję z nim walczyć.Ale te siewki , to na pewno nie on, zbyt go znam
A jeżeli to się okaże czarny bez , to na pewno zabiorę go z rabaty i najwyżej przesadzę właśnie na koniec działki , będzie na syropek.
Basieksp 23:23, 14 mar 2020

anpi napisał(a)
Podagrycznik mam na końcu działki( nieużytkowanej), właśnie próbuję z nim walczyć.Ale te siewki , to na pewno nie on, zbyt go znam
A jeżeli to się okaże czarny bez , to na pewno zabiorę go z rabaty i najwyżej przesadzę właśnie na koniec działki , będzie na syropek.

Syrop z owoców, super na przeziębienie, mój mąż robi nalewki z owoców lub z kwiatów
AnnaMS 10:05, 15 mar 2020

Też stawiam na czarny bez, innego pomysłu nie mam
ElaS 22:31, 15 mar 2020

anpi napisał(a)

Smaczkowo u Ciebie.
I te drobiazgi, bibelociki, bratki, stokrotki, krokusy, wszystko tworzy niepowtarzalny ogrodowy klimacik
Urszulla 10:25, 19 mar 2020

AnnaMS napisał(a)
Też stawiam na czarny bez, innego pomysłu nie mam

Czarnego bzu nie kupiłam w aptece. Totalne braki.
Magleska 19:15, 19 mar 2020

Aniu nadrobiłam ...ale Ty masz tych dodatków pięknych ta klateczka biała cudowna
donice obsadzone -wiosna
Alicja169 22:04, 19 mar 2020

Hej Aniu! widoczna wiosna w kolorowym wydaniu
To coś - to na pewno nie czarny bez, moim zdaniem to chwast. Jak nie zapomnę to jutro znajdę fotkę czarnego bzu, ale z pewnością to nie te liście.
Pozdrawiam