Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

AgataP 13:49, 28 sie 2018

popcorn napisał(a)
Dostałam pismo z gminy po mojej myśli, jupi! Nie musi być garażu w bryle, haha
dostałam też warunki przyłącza gazowego. Czyli jedziemy z tym koksem

Jutro lub we czwartek bedę miała też rysunki i adaptację projektu z głowy. Jeszcze pościgać musze geodetę bo mnie olewa. Ale ok.

Generalnie dzieje się, jupi!

Funkia.pl chce za skompletowanie zamówienia od zielonych progów 2x wyższe ceny niż u nich... brunnera za 20 zł/doniczka... no bez jaj. Wobec czego powiedziałam pas
Czy ktoś jedzie do zielonych Progów? Ja chcem! Szkoda że to tak daleko. heh

miłęgo dnia!

z tego co pamiętam dziś miała jechać tam Krysia i Bożenka tez się pisała na wycieczkę
popcorn 13:55, 28 sie 2018

oooooo
szkoda że nie wiedziałam, zresztą mam taką listę że musze tam jechać sama, hehe

ale dzięki, Agatko!
jankosia 15:44, 28 sie 2018

Szkoda że ja nie wiedziałam, też chciałam się zabrać Ale cyrk z tą funkią. A czekałam co napiszesz bo byłam ciekawa czy ceny z oferty Zielonych Progów czy wyższe i o ile wyższe. To ja chrzanię, przejadę się, i tak muszę po drzewko na Mazowsze skoczyć :/ XXI wiek, wszystko prsez net- tiaaaa...
popcorn 15:55, 28 sie 2018

Monika, jak będziesz jechać, to kupisz mi parę doniczek? Madzia chciała parę funkii do swojej kolekcji, miałam jej zamówić przy okazji, ale nic z tego...

będę u Was początkiem października... jeśli przeginam, to napisz

zdawałam sobie sprawę że ceny wyższe, ale nie że aż o tyle.. moja lista obejmowała 400 zł a ci z wysyłka wprawdzie, ale jednak, wołają 800 zł

buziaki!
jankosia 17:30, 28 sie 2018

Krysia mi właśnie napisała że nie była. Może są chętni na wyjazd w sobotę? Byłyby zielone progi plus szmit. Trochę chyba nie za blisko obie szkółki, ale ja muszę i drzewko i trawy nabyć także ten... Nie wolno oceniać osoby uzależnionej
Jak zaczniesz przeginać to dam ci znać. Generalnie to ty chcesz żebym ja ci rośliny kupiła i dwa miesiące dbała o nie w doniczkach?! Chyba nie jesteś świadoma skali ryzyka Jak tylko parę doniczek to już wolałabym ci wysłać i mieć z głowy. No chyba że któraś z dziewczyn się podejmie przechowania.
popcorn 17:59, 28 sie 2018

Kuriera sobie zamówię żeby odebrał od Ciebie Rzeczywiście do października kupa czasu, nie chciałabym Cię obarczać
1,5 m-ca od tej soboty chyba że byłabyś później. Doniczek miałam zamówić 80 hahaha ale postaram się ograniczyć o 3/4 20 szt do i tak dużo, ale większośc była P9... jutro to porządnie przejrzę, oki? Buziole
Nikita 00:08, 29 sie 2018

Carola, cieszę się, że piwniczka będzie. Pamiętam jakie zdjęcie kiedyś wklejałaś...piwniczka cała w kwiatach "skąpana"...super będzie !!!
popcorn 07:33, 29 sie 2018

Madzia, zobaczymy Ale też się cieszę!

dziś tam jadę bo pan będzie mi kosił po raz pierwszy i nie wie "skąd - dokąd" haha i nie ma numeru konta żeby mu przelew zrobić... heh

Przy okazji biorę łopatę i robię miejsce pod maliny, powoli ale się cieszę!

miłego dnia!
popcorn 14:39, 29 sie 2018

Ogłoszenie parafialne

jakby któraś z łódzkich moich BAB potrzebowała coś ze szkółki Hajdrowscy, to się polecam, przywiozę poczatkiem października. Mają cudne drzewka i róże
(ale na szczęście mało bylin haha)
jankosia 20:56, 29 sie 2018

Karola, mi babka od nich nie oddzwoniła, będę ją cisnąć jutro. Jutro też napiszę ci na priv co i jak w sprawie innych roślin