Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

UlaB 18:26, 17 sie 2018

Karola, mowia, ze do 2022 bedzie cieplej niz przeciętnie to moze nie bedzie zimy
jankosia 22:56, 17 sie 2018

Oj Karolcia, specjalnie na forum wlazłam żeby cichaczem podejrzeć czy ty może w nasze strony na weekend ruszasz, ale widz że nic z tego. Żałuję bardzo babo jedna i zamierzam ci to wypomnieć w odpowiednim momencie Więc się nie zdziw
Kurczę, jak super że się budujesz i że robisz to mądrzejsza niż parę lat wcześniej. Podejrzewam że nie tylko dom, ale i sam ogród będziesz już inaczej zakładać. Fajnie tak zacząć od nowa, świeża wizja, nowe możliwości i kurcze WOOOLNOŚĆ!!! Nie chcesz przyjechać to tylko język ci wytknę, ale jak będziesz u siebie spotkanko robić to pierwsza się piszę żeby twoją cudną działkę na żywo obejrzeć

A wiesz co? W szoku będziesz. Do warzywnika wracam. Dwa lata bez mi wystarczy. Zakładam od nowa w nowym miejscu (już mi się chwasty z wału nie będą wysiewać), ale z głową, a nie na hurra jak do tej pory. Tak więc myślami jestem już w groszku cukrowym, który w sklepach zawsze z Hiszpani, drogi i bez smaku, kukurydzy, którą samemu trzeba sobie wykręcić, ciepłych pomidorów i cukinii, której i tak nigdy człowiek nie przeje. Ty wiesz jaka się głodna od razu zrobiłam? Buziaki
popcorn 09:00, 18 sie 2018

Ula, hahaha

Monika, no wybacz, ale nie mam czasu, od poniedziałku Młoda półkolonie na koniach co znaczy wożenie wte i nazad. Do wczoraj był u nas jej kuzyn. No i moje 1,5 etatu i załatwianie formalności z budową MASAKRA

cieszę się że do warzywnika wracasz, nie umiałabym żyć bez hahaha
oczywiście będę miała mniej błędów w nowym ogrodzie, ale czy w ogóle bez? jakoś wątpię
Hoduj, hoduj Ja też zamierzam, dużo, no ale będę miała też kury więc będzie je czym karmić

bawcie się dobrze na spotkaniu, zazdroszczę!!! teraz to nawet nie mam tam gdzie się zatrzymać na chwilę, będę się do Was wpraszać haha

miłego!
Nikita 08:22, 20 sie 2018

popcorn napisał(a)
bawcie się dobrze na spotkaniu, zazdroszczę!!! teraz to nawet nie mam tam gdzie się zatrzymać na chwilę, będę się do Was wpraszać haha

miłego!

Jak to nie masz gdzie się zatrzymać?
A ja? A Margarete?? A Krys??? Hmmm...do wyboru do koloru...mieszkanie w blokach lub działka, "bliźniak" z małym ogródkiem albo dom wolnostojący z ogromnym ogrodem! Tylko przyjeżdżaj!!!
popcorn 08:47, 20 sie 2018

hahaha
Madzia, widzisz, tak zaczepnie napisałam i cieszę się że się odezwałaś Myślę że nie miałabym obiekcji żeby się wprosić haha na wiosnę przyjadę na pewno!

miłego dnia!

Byłam wczoraj na działce. Trawa po pas, trzeba kosić, muszę zdybać tego pana, tyle że mam tylko stacjonarny telefon do niego i trudno mi go złapać.
Zebrałam trzy wiaderka śliwek, pożyczyłam drabinę od sąsiada. Dostałam tez od niego brzoskwinie. Nadurodzaj jest teraz. Narzekał że kiedyś jeździły żuki po wsi i brali od niego ludzie owoce, a teraz nikt nie chce. Mają olbrzymi sad i się to wszystko marnuje. Gdyby miał traktor i przyczepę to by wiózł do skupu po 30 groszy/kg, ale nie ma. Bosz co za cena...

Muszę szturchnąć pana geodetę gdzie moje mapki. I lecimy z tym koksem
pismo w gminie niby gotowe, ale czeka na podpis na zastępcę wójta który wraca z urlopu.. jesuu jak to się ciągnie. Masakra!
popcorn 08:47, 22 sie 2018

Środa! Bosz jak ten czas leci! A z papierami nic się nie dzieje czekam na telefon od projektantki, muszę też szturchnąć geodetę i dziś zadzwonić do gminy jak tam moje pismo czy się podpisało. Heh. Nie nadążam z przerabianiem śliwek, po cholerę to robię w ogóle to nie wiem, skoro tego nie jem tylko rozdaję

Szukam innego, tańszego geodety, do wytyczenia granic działki. I chyba ją ogrodzę na jesień jeszzce, żeby móc cokolwiek posadzić
Przynajmniej maliny i drzewka owocowe. Bez ogrodzenia to nie ma sensu, sarny tam szaleją, las w granicy

teraz powoli zbieram się żeby załatwiać piwniczkę

miłego dnia!
popcorn 09:59, 24 sie 2018

Zamówiłam piwniczkę. Jupi! Przyjedzie aż z Radomia, lol... transport 600 zł, heh. No ale nikt bliżej nie chce mi tego zrobić albo nie daje gwarancji. A tam bardzo kontaktowa pani z którą wszystko obgadałam

drzwi do piwniczki znalazłam - takie blokowe, zawiozę do pana złotej raczki który mi je ociepli i obije listewkami jeszcze. Pana z koparką mam, przywiezie od razu piasek Jupi!
popcorn 14:28, 24 sie 2018

Co do wycieczek na przyszły rok, bedzie Indonezja
Magda70 15:29, 24 sie 2018

popcorn napisał(a)
Co do wycieczek na przyszły rok, bedzie Indonezja

o proszę
do mojej wycieczki już tylko 3 m-ce z kawałkiem a dopiero było 10
sylwia_slomc... 15:36, 24 sie 2018

popcorn napisał(a)
Zamówiłam piwniczkę. Jupi! Przyjedzie aż z Radomia, lol... transport 600 zł, heh. No ale nikt bliżej nie chce mi tego zrobić albo nie daje gwarancji. A tam bardzo kontaktowa pani z którą wszystko obgadałam

drzwi do piwniczki znalazłam - takie blokowe, zawiozę do pana złotej raczki który mi je ociepli i obije listewkami jeszcze. Pana z koparką mam, przywiezie od razu piasek Jupi!

Myślę jak ta piwniczka ma być wkopana, żeby drzwi na zewnątrz były, masz tam górkę jakąś w którą się wgryziesz? Czy tylko postawisz i zasypiesz ziemią?