Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

shrekol 13:06, 22 lis 2011

Jak poszerzysz rabaty to inaczej te fale będą się wyglądały a posiedzieć możesz na tarasie Dokładnie masz rację najważniejsze żeby Tobie się ogródek podobał
GabiK 13:08, 22 lis 2011

Nie nawoziłam - nie wiadomo co tam miały ze szkółki nawsadzane. A ziemi też szczególnej nie mają - taka zwykła ze sklepu, nie żaden kompost. I bardzo różnie rosną - niektóre wcale, niektóre pięknie.
abiko 13:10, 22 lis 2011

Gabik zobacz wiadomość na prv
popcorn 14:18, 22 lis 2011

No tak o tym cieniu nie pomyślałam
Tak tylko mi się nasunęło, i tak podoba mi się Twój ogródek, ale przy okazji poszerzania rabat możnaby jeszcze coś zrobić Jeśli nie miejsce do siedzenia, to coś innego za tą kurtyną z roślin. Mnie bardzo się ten pomysł spodobał, ale u siebie nie mam gdzie go zrealizować. Jak dokupimy kawałek działki od sąsiada to może wtedy

Kapustę osłoń tujkami czy czymś takim, ale posadzonym po drugiej stronie płotu?

Co do podestów - ich wcale nie trzeba składać, kilka-kilkanaście zim na pewno przetrwają (gwarancja jest na 5 lat). No ale trzeba się liczyć z ich konserwacją i tym że trzeba je będzie za jakiś czas jednak wymienić. U mnie jest 20m2 a i tak po poskładaniu ich jest sporo.. no ale mamy 2-miejscowy garaż a tylko jedno auto A składamy żeby przedłużyć ich trwałość.

pozdrawiam!!
GabiK 14:49, 22 lis 2011

Karolinko, u nas odwrotnie - pojedynczy garaż, a dwa samochody.

popcorn 18:28, 22 lis 2011

Może kupimy 2gi, ale na razie radzimy sobie bez niego. M całą zimę pracuje ze mną w domu, no chyba że - jak w tym tygodniu - jest w Warszawie Więc wożę tylko Gabrysię do przedszkola i z powrotem, no i zakupy.
Duży garaż to fajna sprawa, nie wiem gdzie pomieścilibyśmy rowery, grill, komplet ogrodowy i mnóstwo innych rzeczy..

pozdrawiam!
Karolina
shrekol 18:52, 22 lis 2011

Oj faktycznie fajnie mieć duzy garaż ale z drugiej strony człowiek szybko w nim bałagan robi
GabiK 23:13, 22 lis 2011

Fajnie masz Karolino, że tak sobie w domu czasem razem pracujecie. Nie musicie zimą wstawać, gnać w śnieżycy i na gwałt się odśnieżać.

My mamy na szczęście strych, bo inaczej bieda by była. Kosiarka, meble, grill itd. poszły na górę. Tylko nosić trzeba. Ale miejsca jest sporo - 100m, nad całym domem.

My pracujemy razem, więc przeważnie jeździmy też jednym samochodem, ale są dni, że 2 potrzebny. Coś się załatwia, jedzie po pracy osobno...
Kupiliśmy drugi zaraz po przeprowadzce, bo stary psuł się raz w miesiącu, a nie chcieliśmy ugrzęznąć bez. Z mieszkania mieliśmy do pracy 3 minuty piechotą. Kupiliśmy nowy w kwietniu (byliśmy po niego w Łodzi - szkoda, że jeszcze wtedy nie miałam kogo odwiedzić w okolicy ) i od tego czasu stary nie zepsuł się ani razu. W ogóle nie marudzi. Czasem i dwa tygodnie stoi nieużywany pod domem lub pod pracą.
popcorn 08:19, 23 lis 2011

Przemku - to prawda, ale co jakiś czas wywozimy te wszystkie kartony które się nagromadza w międzyczasie

Gabi - taki urok, teraz się nie zepsuje Jakby się bal ze się go pozbędziecie No, 100 m2 to wypas nasz garaż ma pewnie z 50 w sumie, no ale polowa to graciarnia, druga ma miejsce na auto

pozdrawiam
Pszczelarnia 09:08, 23 lis 2011

O, dziewczyny, widziałyście garaż Danusi? Moje marzenie. Wszystko na swoim miejscu i miejsce na wszystko. I już o odśnieżaniu mowa?