Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Martka 07:53, 07 cze 2021

Asiu, bardzo przykro z powodu truskawek, niestety nie znam się na środkach zaradczych. Na moje opuchlaki nabyłam ekstrakt z wrotyczu, a ten kwieciak wygląda mi na taki właśnie opuchlakopodobny twór. Może to odstraszy? Zerknij w Probio ogród, przysyłają natychmiast.
Ogród się rozszalał, coraz więcej kwitnie, pszczoły zapewniają dodatkowe wrażenia poznawcze... dzieje się. A syrop z czarnego bzu uwielbiam, przepyszny. Pozdrawiam, Asiu!
greg66 07:59, 07 cze 2021

My też z czarnego bzu robimy syrop i sok
edi75 08:01, 07 cze 2021

Asia...szkoda truskaweczek.Ten rok niestety nie ciekawy.ja w zeszłym sezonie odnawiałam truskawki...w tym ze tak powiem d..y nie urywa
Anusia 08:01, 07 cze 2021

Asia zdjecia to ja zawsze chetnie ogladam. To jest Wasz ogrodowy pamietnik. Orlikow nie mam ale zastanawiam sie gdzie by je wcisnac.
Takie delikatne pieknosci.
Truskawek szkoda.
beamilusia 16:52, 07 cze 2021

Ojej, szkoda truskawek, idę swoje obejrzeć.
Roocika 18:30, 07 cze 2021

ajka napisał(a)

widzę, że sytuacja chyba jeszcze mniej ciekawa niż u mnie

Dziś zerwałam kolejne, obejrzałam wroga, a potem zabiłam. Truskawek będzie tyle, co pąki zdążyły się otworzyć.
Bardziej się martwię, że to coroczna walka, zebrałam większość pąków ale pewnie coś zostało, bo opadlo i nie znalazłam.
Jeszcze poziomki mam do czyszczenia, tam jest znacznie trudniej, bo one są mniejsze.

Martka napisał(a)
Asiu, bardzo przykro z powodu truskawek, niestety nie znam się na środkach zaradczych. Na moje opuchlaki nabyłam ekstrakt z wrotyczu, a ten kwieciak wygląda mi na taki właśnie opuchlakopodobny twór. Może to odstraszy? Zerknij w Probio ogród, przysyłają natychmiast.
Ogród się rozszalał, coraz więcej kwitnie, pszczoły zapewniają dodatkowe wrażenia poznawcze... dzieje się. A syrop z czarnego bzu uwielbiam, przepyszny. Pozdrawiam, Asiu!

Marta, zdarza się, tym razem trafiło na mnie, jakoś się z tym pogodzę tylko potrzebuję chwilę.
Szkoda, bo człowiek cały rok czekał a tu taka niespodzianka.
Dziś sobie je obejrzałam, są bardzo małe...

edi75 napisał(a)
Asia...szkoda truskaweczek.Ten rok niestety nie ciekawy.ja w zeszłym sezonie odnawiałam truskawki...w tym ze tak powiem d..y nie urywa

No szkoda, bo byłyby własne dla dzieciaków, kilka będzie, nie zdarzyły wszystkiego zniszczyć.

beamilusia napisał(a)
Ojej, szkoda truskawek, idę swoje obejrzeć.

Beatko, na poziomkach też są, dziś je znalazłam fizycznie Tak myślę, że na wszystkich pąkach mogą być, pomidory zawiązują pąki, są niedaleko , mam nadzieję, że nie znajdą.
Roocika 18:32, 07 cze 2021

greg66 napisał(a)
My też z czarnego bzu robimy syrop i sok

Pyszny prawda ? U nas nawet dzieciaki piją

Anusia napisał(a)
Asia zdjecia to ja zawsze chetnie ogladam. To jest Wasz ogrodowy pamietnik. Orlikow nie mam ale zastanawiam sie gdzie by je wcisnac.
Takie delikatne pieknosci.
Truskawek szkoda.

Aniu, za chwilkę będą irysy, już się nie mogę doczekać.
Orliki takie delikatne są i mają ładne listki
Agatorek 19:06, 07 cze 2021

Pięknie się zaczyna robić , orliki prześliczne .

Szkoda truskawek i poziomek. Może pomidory się uratują...

A jak ambrowiec?
Ewa777 21:20, 07 cze 2021

Rany, ciągle jakieś szkodniki. U mnie dziki, a u Ciebie kwieciak malinowiec Współczuję Szkoda, tyle pracy i nadziei... nawet dla dzieci nie będzie owoców.

Piękne masz orliki
edi75 20:37, 09 cze 2021

Asia co by Ci nie było przykro to i mnie truskawki też trafiło... Tylko nie wiem co... Moje to po poprostu zwiędły jakby coś ich od korzenia zżarło