Daria,
opryskałam te truskawki i poziomki Decisem, serce mnie bolało, bo mnóstwo pająków umarło Ale jak nazbierałam ich ręcznie sporo, to pewnie było ich więcej. Decis ma 7 dni karencji wiec dopiero w przyszły wtorek będzie można coś zjeść, na razie truskawki dojrzewają więc spokojnie. Ale już nie ma nowych pąków, wszystko ścięte.
Na przyszły rok będę pryskać po zauważeniu pierwszych objawów, czyli małych dziurek na liściach.
Magda, wg mojego kajecika, ta kępka z przodu to Kaboom, ten za nim to powinien być Kabuley, a tam są jeszcze Concord crush
Juziu, odpowiedź wyżej
Piwonie za dzień, dwa powinny już być. U mnie też były w takich pąkach, a na następny dzień wielki kwiat od razu
Sadziec Chocolate u mnie też taki jest i słabo przyrasta. Mam posadzone w tamtym roku 2 szt. sadźca Lucky Melody i każda z nich wygląda 2 razy lepiej od Chocolate.
Pięknie Asia u Ciebie szałwia,kocimietki,krzewuszka super się ogród rozrasta.Moja krzewuszka nie kwitnie poszła w krzak( kupiona Biedrze)
Co do truskawek daje sobie chyba spokój przynajmniej na jeden sezon....posieje poplon na tych poletkach i poczekam...Zachowam w przechowalniku parę sadzonek na rozmnożenie.Bardzo żałuje ..moje dziewczyny uwielbiają truskawki ..ale to juz drugi taki kiepski sezon ..w zeszłym myślałam ze to nornice przeorały mi truskawki,,więc nasadzałam ..a teraz na początku ładne były ,zielone nabierały masy i nagle zwiedły
Agnieszka, z tym ładnie to wiesz Czasami myślę, że jestem zbyt "pedantyczna" na ogród, martwię się każdą pierdołą
Jeżówki akurat tutaj dobrze rosną, tam gdzie bardziej mokro są dużo mniejsze albo ledwo z ziemi wyszły a jedna padła niestety No jak będę miała gdzie i jeżeli jeszcze będą to je przesadzę do góry.
Gosiu, dobrze, że piszesz, bo się zastanawiałam czy wszystko ok. Może one, te sadzce, muszą się lepiej ukorzenić. Ja sadziłam wiosną więc muszę się uzbroić w cierpliwość a to ciężko o to
dzięki Irenki.
Te moje irysy to chyba będą jak już wszystkim przekwitną
Kurczę, ciekawe co się z nimi stało.
Może gorczycę posiej, ona odkaża ponoć ziemię?
Vernonię posadź, u mnie rośnie obok sadźców. Piękna, okazała bylina. Późno kwitnie. Mam ukorzenione w doniczkach, jakbyś na kawę zaprosiła, to mogłabym Ci kiedyś podrzucić Przejazdem oczywiście, dodam, cobyś się nie wystraszyła za bardzo
Dla dużego sadźca może też znajdę miejsce
Może to specyfika odmiany, że tak powoli przyrasta.
Wiktoria, rzeczywiście ciekawy, tam jest mokro więc może dałby radę
Oczywiście, że zapraszam na kawę
Trochę się wstydzę ale może się nie przestraszysz za bardzo
Kiedy się wybierasz w te strony? Adres i namiary mogę wysłać na priv